Åka hem idag

Idag ska jag åka hem till Stockholm. Tiden går verkligen fort när man är bortrest. Det har iaf varit bra här i Norrtälje hos min mormor, men det ska bli skönt att komma hem också. 

Planering resten av lovet:
Torsdag: Tandläkarbesök..
Fredag: Ridlektion
Lördag: Ta det lugnt
Söndag: Träffa några kompisar


Söndagsmys

Hade lite söndagsmys igår med mormor. Tittade på Sherlock Holmes men hann dock inte se hela, somnade ibörjan av filmen, haha...

Måndag idag då. Ska gå på stan idag, kolla runt lite i olika affärer, har dock inga pengar, så kan inte handla något så det blir bara att kolla runt lite. Ska äta frukost nu.

Söndag

Idag har vi varit och handlat, sedan åkte vi å fikade där vi även fotade lite fina höstbilder! En lugn dag med andra ord. Ska snart äta världens godaste maträtt som är lagad av min mormor. Kalops, en köttgryta, så himla gott! Skönt att vara bortrest ett tag, träffa mormor och bara ta det lugnt. Inga läxor eller något, bara fri som en fågel ;) 

Norrtälje

Hello! Har ridit Nikita från onsdag till lördag. Red i ridhuset både onsdag och torsdag. Red lite på samma sätt båda dagarna, såsom åttvolter, jobbat i alla gångarter, mycket i båda varven och galopp längs fyrkantsspåret i lätt sits osv. I fredags och igår red jag ut, skrittade och travade lite. Har gått väldigt bra! 

Red även med skolan i torsdags, hade även stalltjänst då på morgonen. Och i fredags red jag ridlektion. Fick rida stallets största häst, Goliat. Vi jobbade med framdelsvändningar, bakdelsvändningar och skänkelvikningar. Gick bra för att vara första gången jag rider honom på lektion, annars har jag ridit honom under igångsättning och på en teorilektion.

Det har varit mycket häst på sistone. Red två gånger i torsdags och i fredags, känns i hela kroppen att man har jobbat.

Just nu är jag i Norrtälje hos min mormor. Kom hit igårkväll och ska hem igen på onsdag. Eftersom att jag kom igår på kvällen så blev det typ bara middag och sen sova, hehe. Vaknade iaf tidigt idag, jag som planerade att ha sovmorgon men så vaknar man runt sju, så det sprack såklart, typiskt.
Här har vi då Goliat, älgen som jag brukar kalla honom ;)

On my way to stable


Onsdag

Skönt att sluta tidigt idag. Sitter på tåget just nu påväg hem. Ska äta mellis och byta om sedan ska jag direkt vidare till stallet och sköta Nikita. Ska rida i ridhuset idag. Sedan ska jag nog glo på en serie när jag kommer hem. 

Veckoplanering

Måndag: Skola, plugga (?), kanske färga håret.
Tisdag: Skola, sköta Nikita.
Onsdag: Skola, sköta Nikita.
Torsdag: Skola, ridning med skolan, sköta Nikita.
Fredag: Skola, ridning på ridskolan. HÖSTLOV!
Lördag: Sköta Nikita, kanske åka till mormor.
Söndag: Förmodligen vara hos mormor.
 
Oredigerad bild från idag när jag fotograferade Johanna på hoppträningen.

Höstbilder tagna idag


Söndag

Idag pluggade jag på morgonen, matte och hästkunskap. Åkte därefter till stallet, och red Nikita. Skrittade runt en slinga och travade och galopperade på travbanan. Gick jättebra! Det var första gången jag galopperade på henne ute, och hon drog inte iväg eller någonting, så det kändes bra! Härlig liten uteritt! Efter jag hade skött Nikita fotade jag Johanna när hon hade hoppträning. Kanske kan lägga upp någon bild här sen. Juste, när jag gick till stallet fotade jag lite på vägen och fick några fina höstbilder! 

Höst

 
Hösten är här! Faktiskt så tycker jag om hösten, just för att det är så fina färger ute. Ska se till att fotografera lite någon dag, bara gå ut och fota lite, det kan bli så fina bilder ute just nu! Har även gamla höstbilder, men hittar dom inte. Men jag tänkte att om jag hittar dem så lägger jag upp dom här. 
 
Är det bara jag som tycker att tiden går galet fort.. Snart är det redan vinter liksom! 

Seriemys

Har fastnat för denna serie, ska glo på några avsnitt nu, blir lite måndagsmys i ensamheten. 

Naturbilder


Kort dag

Sitter på tåget nu påväg hem, ska även förbi optikern en snabbis. Hade en kort skoldag som gick väldigt fort. Halva måndagen har redan gått, ganska skönt att få måndagen avklarad, men idag borde jag inte klaga då det faktiskt har varit en ganska bra dag och framför allt en bra start på veckan. När jag kommer hem blir det att sätta igång och plugga så jag kan inte lova att uppdatering blir på topp idag. 
Jag och mina fina vänner på Naturhistoriska Riksmuseet i fredags.

Måndag

Godmorgon! Idag fick jag en liten sovmorgon då vi börjar tio. Härligt på en måndag! Slutar även ganska tidigt, känner på mig att den här dagen kommer bli bra, för den börjar iaf bra! Idag har iaf jag ingenting planerat, jag ska väl sätta igång och plugga när jag kommer hem, då jag inte gjorde det igår. Har prov, redovisningar och inlämningar, så kanske borde ta tag i det ;) 
 
Glassmys i solen vid sjön när man har lång rast är ju inte helt fel. Bilden tagen för någon vecka sedan.

Söndag

Idag har jag varit hästskötare/fotograf nästan hela dagen. Har varit på Södertälje Ridklubb. Roligt var det! 
Tänkte strax titta på Pretty Little Liars, min nya favoritserie. Borde egenligen ha pluggat, men istället fixade jag med nya bloggen, hehe, ibland måste man ju bara stå över pluggandet om det verkligen inte är något superviktigt ;)

New blog

Hejsan! Skapade en ny blogg pågrund av att min andra blogg (canonryttaren.blogg.se) hackade upp sig och min meny försvann. Så jag skapade denna blogg istället. Tyckte om mitt förra bloggnamn så det fick bli något liknande med det gamla, som ni säkert lagt märke till, hihi om ni nu ser skillnaden på bloggnamnen hehe? ;)
 
En liten presentation då. 
Jag heter då Louise, och jag går första året i gymnasiet i häst profil. Jag rider på ridskola, och rider min medryttarhäst. Jag tycker även om att fotografera, jag använder mig av Canon EOS 550D. Sen jag började gymnasiet kan man säga att jag har börjat om ett helt nytt liv, med nya vänner, ny omgivning, ny skola och allting. Det känns även som att jag har blivit en helt annan person, då jag i den förra skolan inte var speciellt trygg eller så, men det känns hur bra som helst in den nya! Mycket har förändrats sedan några år tillbaka. Jag har t.ex börjat rida mindre på ridskola (kanske man kan säga är ett minus) men annars spenderar den mesta tiden i stallet hos min medryttarhäst, har börjat följa med min ridlärare på tävlingar som hästskötare. Ja, så såg inte mitt liv ut för några år sedan. Dock tävlar jag mindre nu, vilket är väldigt trist, för jag älskar verkligen att tävla.
Nu är det även alltid någonting pågång varje dag, för några år tillbaka satt jag vid datorn varje dag, jag hittade aldrig på saker och ting, satt alltid hemma och pluggade eller så. Nu är jag för det mesta i stallet (och pluggar ju förstås nu också). Kände bara för att skriva av mig lite, som kanske inte har något med presentationen att göra egentligen. Jag tycker iaf väldigt mycket om att fotografera natur och djur, vilket ni säkerligen kommer att lägga märke till. Mycket hästinlägg och foton kan ni se fram emot! 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0