Här har jag det bra

Sol, bad och grillning flera dagar i rad. Älskar skärgården!




Lite halvfula mobilbilder

Hejdå Stockholm

Idag åker jag till Norrtälje nu på förmiddagen. Jag ser så mycket fram emot att träffa mormor. Två veckor är jag borta, kommer bli så härligt då första veckan spenderas ute i skärgården. Andra veckan blir nog att åka runt på olika ställen som vi alltid brukar. Mycket kommer vi nog hitta på! Fantastisk skärgård i Norrtälje, man blir så glad och man känner sig verkligen levande när man är där! Eftersom att jag inte är hemma på två veckor så kommer bloggen i stort sett ligga död under den tiden då jag inte har möjlighet att blogga.. Något inlägg då och då lär nog komma. Hann tyvärr inte göra tidsinställda inlägg. Hade så mycket att göra igår med packning osv.. Nu blir det riktig semester på bästa stället man kan vara på och med världens bästa mormor. Bättre kan det inte bli!
 

Fiversätraö, del 2


Fiversätraö, del 1


Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma efter en fantastiskt vecka ute i skärgården. Vi har badat nästan varje dag, solat, åkt båt, haft fyrkamp, spelat kubb, joggat runt ön och fotograferat en massa! Över 700 bilder ligger i kameran. Det blev dock inte så mycket fågelfotograferande, men vi träffade på andra små djur som paddor osv.. Det känns oerhört skönt att vara hemma. Så fort jag kom hem la jag mig bekvämt i min säng och somnade ett tag. Nu är jag lite piggare efter att ha sovit ett tag. Dock känner jag mig inte riktigt kry, känner mig varm som om jag har feber. Konstig känsla, men jag är fullkomligt frisk än så länge. Blir nu att bara ta det lugnt, ligga och dega i sängen tills på onsdag då jag förmodligen åker till Norrtälje. Har massor av bilder att redigera nu.
 
Innan jag åkte iväg. Har nog blivit lite brunare!

Kommer hem imorgon

Blir hemgång imorgon istället, skönt att komma hem och sova i min egna säng men ändå tråkigt att lämna ön. Det har varit en fantastisk vecka. Mycket bilder lovar jag er att ni kommer få se! 


Här trivs jag riktigt bra

Åkte ut till skärgården i måndags och kommer stanna här till på söndag. Mer uppdatering kommer då, har inte möjlighet att använda internet så mycket, så jag slänger in ett snabbt inlägg här iallafall satt ni vet att jag lever. 


Frukost med blåbär

Så snäll bror som jag har så plockade han blåbär igår som jag rensade idag och hade i min yoghurt. MUMS!

En ta det lugnt dag

Det måste vara något allvarligt fel på mig. Har vaknat tidigare än åtta både idag och igår. Brukar vara den som sover iaf till elva eller tolv. Jag och min kusin har verkligen ombytta roller. Hon var den där pigga och sov inte alls länge på morgonen, jag var den som alltid var trött, somnade sent och vaknade sent. Helt tvärt om nu. Det är ju oerhört härligt att inte ha vänt på dygnet än.. Idag ska jag bara ta det lugnt. Det kommer förmodligen inte heller att bli så bra väder så jag stannar inne idag. Mamma kommer över lite senare, så det blir nog att spendera en del tid med henne, men annars så ska jag nog fortsätta kolla på serier och bara slappa! Senare ikväll ska jag nog tvätta mina kläder som jag ska ha med mig nästa vecka och även packa lite smått. Imorgon åker vi till skärgården!!!!
 

Första doppet i år

Igår spenderade jag dagen med min kusin. Vi åkte spontant och badade. Mitt första dopp i år avklarat!
 

Porträttbilder


Animerad bild

Har man tråkigt kan man ju lika gärna redigera lite bilder.
 
Här ser man tydligt vilken som är ''originalbilden'' och vilken som är redigerad. Kul att sitta och redigera lite och häftigt att se hur mycket bättre bilden kan bli av att t.ex ta bort skuggan av glasögonen, finnar osv..

Semester

Nu har jag semester och det är mycket som händer framför mig. Hela nästa vecka spenderar jag med min kusin på hennes landställe vilket kommer att bli hur mysigt som helst! Kommer sedan att vara hemma några dagar och sedan resa iväg igen till mormor och vara där i ca två veckor för att sedan ha ungefär en vecka ledigt hemma innan plugget börjar. Någonstans däremellan kommer lönen och i augusti innan skolan börjar ska jag köpa in lite nya ridgrejer. Känns himla bra att ha en plan! Kommer inte sitta och stirra in i en vägg utan jag ska åka iväg, åka båt, vara på öar och ha det mys! Känns bra det här! Denna sommar har börjat hur bra som helst, jag hoppas att den slutar lika bra. 
 
Bilder för två år sedan på min kusins landställe. Brukar alltid fotografera fåglar där. Blir nog att göra detsamma det här året.

Jobb dag arton å nitton

Igår gjorde jag för det mesta liknande arbetsuppgifter som i onsdags. Bland annat fixa staketen, skulle ha fortsatt att klippa gräs men maskinen krånglade, mockade, lunchade och fyllde vatten i hagarna osv.. Dagen gick väldigt fort och det var varmt. Brände axlarna också, men det var inte så farligt.
 
Idag var det sista dagen på jobbet, jobb dag nitton. Slutade någon timma tidigare än jag brukar. Red två hästar och fortsatte med det vanliga stalljobbet. Dagen gick fort genom att jag jobbade i ca fyra timmar, mindre än jag brukar. Kändes både skönt och tråkigt att sluta jobba. Härligt med semester! Men det var tungt att åka därifrån. Jag har trivts så bra på min arbetsplats och att veta att jag inte kommer tillbaka nästa vecka känns himla tråkigt.. Blev tårögd när jag gick till bussen när jag tänkte att det här är sista arbetsdagen, jag kommer förmodligen inte tillbaka igen. Men jag blev erbjuden att komma och hälsa på och det SKA jag verkligen göra!
 
Jag minns att folk tipsade mig att sommarjobba i år. Men jag tänkte ''Nej, jag gör det nästa år istället''. Och sen sökte jag ändå sista ansökningsdagen i tron om att jag inte skulle få något jobb men jag tänkte att jag kunde chansa ändå. Senare får jag hem ett brev ''Grattis till dig som har fått sommarjobb'' och jag kunde inte beskriva hur glad jag blev. Någon vecka senare fick jag brev om vart jag skulle jobba osv.. Jag blev otroligt glad att jag skulle få jobba i stall, där jag känner mig trygg. Det är ju sådant som jag tycker är roligt. Sedan närmade det sig första jobbdagen, och jag var knappt nervös, något som är otroligt ovanligt. Dagarna flöt på riktigt bra och veckorna gick riktigt fort. Jag har under den här tiden fått träffa underbara handledare, superfina hästar, gulliga ungar som varit på ridläger där, fått rida i supermysig natur. Jag har fått uppleva saker jag inte trodde. Att ha sökt sommarjobb i år måste vara det bästa jag har gjort! Jag ångrar det inte ett dugg, det har varit en sådan rolig sysselsättning under den första månaden av sommarlovet. Känns riktigt härligt att fått höra av mina handledare att jag har varit duktig, och att de sa att det har varit roligt att ha mig där, det är ord jag aldrig kommer glömma. Det gör mig så glad! Nu ska jag njuta av mina semester men jag kommer sakna min arbetsplats så mycket!
 

Sista dagen

Sista dagen idag, sen semester! 

Blev ganska så bränd igår

Jobb dag sjutton

Idag har det varit en utmanande dag på jobbet. Fick hålla en privatlektion alldeles själv för tre stycken. Dock var det inte meningen att jag skulle hålla i den från första början. Eftersom att det blev lite krångel då det var uteritt samma tid som privatlektionen fick jag ställa upp. Det gick väldigt bra! Det är roligt men svårt att vara som en ridlärare, tror inte riktigt att det är mitt framtida jobb.. Men något jag tycker är roligt att hjälpa andra särskilt inom hästsporten. Som de första veckorna var det yngre barn som var med på ridläger, fick ju hjälpa till och stötta dem. Sånt är roligt! Fick även laga staket vilket jag inte trodde att jag skulle klara, men det var lättare än jag trodde. Lite utmaning behövs ju också för att utvecklas. Därefter gjorde jag lite stalljobb som mockning, fylla vatten i hagarna, luncha, ta in och ut hästar osv.. En bra och varm dag!
 
Bild från första dagen på jobbet då barnen på eftermiddagen badade vid bryggan. Har snart gått fyra veckor och jag minns det som om det vore igår när jag så nöjd hade klarat av första jobbdagen.

Underbara väder

Jobb dag femton
Igår var jag riktigt trött, berodde nog på värmen till största del och att jag gick upp tidigt. Ska ju inte klaga på solen, är ju bara glad att det äntligen är varmt och skönt! Riktigt sommarväder. Igår på förmiddagen red med på en lång uteritt. Red en häst jag inte ridit innan, väldigt trevlig men pigg. Tölten var dock lite skumpig, vilket berodde på att jag hade förkorta tyglar så att han spände nacken. Men när jag längde tyglarna och lät honom sträcka ut sig lite så kändes han mjukare. Blir ju automatisk att man vill hålla lite hårdare i tygeln när hästen är pigg, men fick tänka lite tvärt om. På eftermiddagen mockade jag ur en transport, fyllde vatten och lunchade till hästarna i hagen.
 

Jobb dag sexton
Idag började det med att jag fick klippa gräs vid ett ställe kring ridbanan. Det var inte en gräsklippare utan en annan maskin, den var krånglig men det gick väldigt bra! Dock tog det slut med bränsle när jag hade ungefär hälften kvar att klippa.. Kanske gör resten imorgon. Därefter red jag tre hästar. Fokus var att rida lösgörande på alla tre, att jag skulle kunna ställa och böja. De två första hästarna var väldigt stela, då red jag mycket volter för att rida igenom en sida i taget och bytte sedan varv ofta och red mycket på rakt spår för att kunna rakställa. Den första hästen var väldigt stel i vänster sida, och den andra hästen var väldigt känslig i munnen. Gick mycket bättre i slutet på båda. Den sista hästen jag red var nog den trevligaste, väldigt mjuk och fin! Red lite på volter och på rakt spår. Blev nöjd väldigt fort så jag avslutade efter kanske tjugo minuter. Tanken var sedan att jag skulle vara med och rida på uteritt, men det fanns ingen häst över så jag slutade samma tid som jag brukar.
 

Nu är det sommar påriktigt

Både idag och igår, riktigt härligt väder! Känner mig så mycket gladare än vad jag brukar, sol och värme, det är vad som behövs just nu. 

Lycka!!!

Monday morning

Sista veckan jag jobbar, sen får jag semester! Hade väldigt svårt att kliva upp imorse, kan ha varit för att jag inte somnade förrän tre i lördags.. Vore ju osmart om jag försökte vända på dygnet nu.. Låter inte det hända, men det kommer säkerligen inträffa efter jag har jobbat. Idag börjar jag halv nio och slutar förmodligen vid halv tre. Vore skönt att ha det tidschemat hela veckan. Har lite bråttom då jag ska ta en buss istället för tåget som de första jobbveckorna alltid var försenad. Jag ska verkligen inte komma försent, så det känns säkrare att ta bussen.
 
Bild från någon helg sedan

Dagen igår i bilder

Fler bilder kommer

Bra helg

Jobb dag fjorton
I fredags var det avslutning för ridlägerbarnen, så det var mest fokus på hur deras uppvisning skulle gå till. Jag fick påbörja lunchen, med att koka pasta. Fick även dammsuga en bil, luncha hästarna i hagen, fylla på med vatten. Sedan i eftermiddag var det två som inte ville vara med på uppvisningen så jag fick hoppa in. Sedan hjälpte jag till att städa på kontoret. Fick även en tröja från min handledare. Snygg var den!
 

Gårdagen har varit så bra. Började med att jag städade mitt rum och sedan kom min kusin över. Vi hade en liten fotostund utomhus då det var så härligt väder. Bilderna blev väldigt bra, duktig kusin till fotograf! Därefter gick vi ut och handlade godis. Fick med mig kladdkaka, brownies, ostbågar och jordgubbar med mig hem. Resten av kvällen spelade vi tvspel och gottade i oss massa godis!
 

Planer inför sommaren

Började sommarlovet med att jobba andra veckan efter jag hade skolavslutning. Känns skönt att jag fick jobba första perioden och inte andra som är kring juli-augusti. Det brukar vara som varmast då, så det är skönt att kunna utnyttja de dagarna till att resa eller något.
 
¤ Jobbar till 11 juli.
¤ Möjligtvis åker jag till mormor två veckor efter det, kanske i slutet av juli och stannar där ca två veckor.
¤ Ska till min kusins landställe i ca en vecka, vet dock inte när.
 
Därefter bli det nog att planera någon shopping dag. Tror att jag ska satsa på att köpa ridgrejer i augusti. Behöver nytt till när skolan börjar (då jag rider med skolan). Kommer säkert träffa mina klasskompisar någon dag, ha lite fotodagar osv.. Tror också att jag till största del bara kommer utnyttja några dagar med att bara ligga i sängen och glo på serier, sånt mår jag bra av!
 
När jag var hos mormor senast. Där jag trivs bäst.

Jobb dag tretton

Idag har det varit en riktigt bra dag på jobbet. Började med att jag hjälpte till att tömköra en häst. Därefter red jag en häst lösgörande i skritt. Imorgon blir det kanske lite från marken också. Har lagat lunch, badat en häst, ridit med på uteritt, flyttat staket osv.. Mycket som har blivit gjort idag, känns himla bra!
 
Imorgon är det fredag, känns riktigt härligt. Ser fram emot helgen! Imorgon har jag även jobbat i tre veckor och det är sista veckan nästa vecka. Känns på ett sätt väldigt skönt, men ändå lite tråkigt då jag verkligen trivs på min arbetsplats. Skulle mer än gärna stanna kvar där.. Ett sammanfattande inlägg kommer sista jobbdagen.
 

Prioritera rätt

Så snart efter avslutad jobbperiod kommer jag att få min lön och det är en hel del som jag kommer att ha i mina händer. Försöker nu tänka att jag ska prioritera saker rätt, bara köpa saker som jag är i stort behov av. Ny väska, nya skor, ridstövlar, ridbyxor, ridstrumpor, ridhanskar, ridhjälm, övriga kläder skulle vara bra om jag satsade en peng på. Vad det gäller ridgrejer så är mina ridbyxor sönder eller försmå. Detsamma med ridhanskar och ridstrumpor. Ridhjälmen börjar bli förliten och ridskorna och chapsen är så slitna att det snart går sönder. Har använt mina ridskor så länge jag kan minnas, kanske fyra eller fem år. Förvånad att dem fortfarande är hela. Kommer däremot inte göra mig av med ridskorna, kommer att använda dem vid stalljobb osv men förmodligen köpa ett par ridstövlar vid ridning. Börjar bli dags med lite nytt! Kollar just nu efter ridgrejer kvalitémässigt och efter pris. Struntar i vilket märke, bara det är prisvärt och håller länge.
 
Det är dock inte så enkelt att prioritera rätt saker.. Kommer nog sätta mig ner när jag får min lön och kolla igenom vad som behövs just nu.. Skulle helst vilja spara allting, men det är ju mycket ovanstående som jag behöver, som är akut inför hösten.
 

''If you can dream it, you can do it'' - Underbara ord, tror att det är mitt motto. Försöker bara tänka så just nu.

Som jag har lovat

Lovade ju bilder från de senaste dagarna på jobbet
 
 

Jobb dag elva och tolv

Jobb dag elva
I tisdags red jag tre hästar. Först en som skulle skrittas och lösgöras. Därefter red jag ut på en häst som var väldigt pigg och stark. Trodde nästan att mina händer och armar skulle gå av då hästen även hängde med huvudet. Gick lite bättre i slutet då jag gjorde lite skänkelvikningar på hemvägen vilket gjorde henne att tänka på annat än att bara springa. Det läskiga var att så fort jag mjuknade och släppte lite i tygeln började hon tölta direkt. Skulle jag låtit henne fortsätta skulle hon nog dragit. Som tur gick det bra! Red sedan en till häst på eftermiddagen men på ridbanan. Mycket fokus på gångarterna och övergångar från skritt till tölt, från tölt till trav. Det gick däremot bättre! 

Jobb dag tolv
Igår började jag klockan två och slutade kring klockan sex. Skönt att kunna ta det lite lugnt på förmiddagen. Red med på en långritt där vi fikade vid stranden och några badade. Vi fick dock rida hem i spöregn. Not fun. Tur att det var fint fram till att vi var halvvägs hemåt. Därefter fick jag ta hand om lite stalljobb då jag inte hade något att göra. 

Bilder kommer

Jobb dag tio

Igår började jag en timma senare än vanligt. Fick rida med ridlägerbarnen på ridbanan på förmiddagen. Fick känna lite på två hästar, vilken skillnad på häst. Red mycket i de olika varven och gjorde åttvolter med båda hästarna. Sedan red vi ut på eftermiddagen, red då en annan häst, den lite piggare typen. Verkligen underbar tölt! Så mysig. Har även lunchat hästarna i hagen, mockat hagar, tvättat en hästs svans osv..
 
Bild i repris, men henne red jag på förmiddagen.

RSS 2.0