Självporträtt


Fri som en fågel

Så härligt att vara ledig idag från skolan, även imorgon är jag ledig. Känner mig riktigt glad och fri som en fågel. Dock är det inte sommarlov än, så jag kan inte riktigt slappna av helt.
På förmiddagen har jag varit ute och fotograferat med lillebror som sällskap. När vi kom in igen så åt vi lunch på balkongen och solade lite. Riktigt skönt var det! Hoppas på lite färg nu då! Just nu redigerar jag bilderna, kan slänga upp några jag tagit idag. Fotade även lite innan jag gick ut.
 

Fotodag

Spenderar en del av morgonen till att fotografera. Bilder kommer upp senare under dagen. 


Hopplektion

Idag var det hoppning på schemat. Red Comanche. Det har gått väldigt bra! Han är ganska svår att fatta galopp på genom att han springer in i galoppen. Första rundan av banan gick inte så jättebra, där det skulle vara galopp blev det trav på vissa ställen. Sista rundan gick väldigt bra! Vägarna blev nog ganska bra, förutom att jag svängde åt fel håll efter sista hindret trots att ridläraren sa att jag skulle rida till vänster. Så rider jag till höger istället, haha hur lyckas jag egentligen. Jag är iaf väldigt nöjd med ridpasset. Kom åt bra med skänkeln redan från början så fick en bra känsla redan där.

Sitter just nu och väntar på bussen. Väl hemma ska jag nog bara ta det lugnt. Kanske blir att dra igång en film om jag inte somnar direkt när jag kommer hem.

Gammal bild från ett ridpass på Enskede. Fina Ascot! Foto: Anna / http://tworiders.webblogg.se 

Sömntuta

Skulle ha slängt in ett inlägg tidigare när jag kom hem, men icke! Istället somnar jag och vaknade för en stund sedan. De här senaste veckorna har jag somnat när jag kommer hem från skolan, känns som att sova är det ända .jag gör på dagarna.
 
Dagen började med ett prov. Kan ju inte riktigt påstå att det gick sådär jättebra. Å andra sidan gick det inte dåligt heller. Fick den känslan av att vara halvnöjd. Kunde naturligtvis ha gått bättre om jag hade pluggat mer.
Red sedan Odin och vi började med att rida en stund i ridhuset. Sedan red vi ut runt området och red sedan lite på utebanan också. Det gick väldigt bra! Trodde att Odin skulle bli piggare vid uteritt, men det funkade rätt bra förutom att jag höll på att rida in i hästen framför lite då och då. Därefter hade vi lunch och sedan slutade vi. En väldigt härlig sista dag i stallet jag rider på med skolan!
 
Ska snart göra mig i ordning för att åka till ridskolan. Idag är det hoppning! Blir alltid taggad inför hoppning, tycker att det är det roligaste! Tror nog att jag kommer rida Comanche. Kommer hem sent, så får se hur det blir med uppdateringen.
 

På bussen

Påväg hem från stallet, så härligt att sluta tidigt. Skriver om dagen när jag kommer hem.


Seg morgon

Var riktigt trött imorse. Kom knappt upp ur sängen. Fick det lite stressigt.. Hann inte äta frukost men hann med tåget. Haha vad är egentligen viktigast, att hinna äta frukost eller att hinna till lektionen. Vet faktiskt inte, både och. Men icke. Borde nog ställa alarm fyra timmar innan jag ska gå upp. Idag lär det bli en lång dag. Har många lektioner och slutar inte förrens tjugo över tre. Planen är att när jag kommer hem bara göra klart en inlämningsuppgift och plugga ihjäl mig till ett prov imorgon. Kommer nog bli en jobbig dag som sagt. Men får hoppas på att jag klarar av dagen oavsett vad den har att erbjuda.


Applåder till mig

Första gången på länge jag har fått den känslan av att vilja plugga. Allt går så mycket bättre bara man vill. Nu är jag nästan klar med den uppgift som ska in imorgon. Och jag känner mig rätt säker på det vi ska kunna i hästkunskap som vi har prov på, på onsdag. Kanske är så att det inte är lika mycket nu som det var i mitten av denna termin. Alla rester är nästan inne. Dock är det två kvar, men dem är jag snart klar med. Det är bara ett prov kvar och en inlämningsuppgift. Det är också en redovisning. Så det känns som att man kan slappna av lite. Ska försöka hålla ut, det är ju ca två veckor kvar till skolavslutning!
 
Verkar som att denna måndag har varit på min sida hela dagen! Allting har verkligen flytit på bra! Morgondagen kan nog bli jobbig. Börjar tidigt och slutar sent. Dessutom har jag sista nationella som är i matematik muntligt. Håller tummarna att det går bra.
 

En kaka kan göra dagen

Äter kakor medans jag sitter och pluggar. Funkar rätt bra det här. En kaka kan ju göra dagen! 

Vilken bra dag

Var jag trött igår eller? När jag kom hem efter stallet efter att ha varit funktionär ett antal timmar så somnade jag runt tre eller fyra och vaknade sedan runt sju på kvällen. Måste ha varit riktigt trött igår. Hade ett inlägg på gång igår också, men jag måste ha somnat ifrån det. Var sedan tvungen att plugga resten av kvällen..
 
Idag har dagen varit riktigt bra, framför allt började dagen bra. Vaknade i tid satt jag hann duscha, äta frukost och göra mig i ordning i god tid. Cyklade till tåget och jag hann även fast jag trodde att jag skulle behöva stressa ihjäl mig. Dessvärre stannade tåget vid en station i ca en kvart, så risken var att jag skulle komma försent till lektionen, men den hann jag precis till! Har haft tur två gånger. Jag vaknade antagligen på rätt sida idag och denna måndag hade inget emot mig heller. Blev dock trött när jag åkte hem och lyckades att glömma hämta lillebror. Kom på det när jag kom hem så det var bara att gå ut igen. Som tur är dagiset ca två minuter ifrån så det var ju inga större bekymmer.
 
Måste nu resten av dagen plugga tråkigt nog. En uppgift som ska in imorgon och ett prov på onsdag. Ska försöka att inte distraheras att datorn och försöka plugga istället ;)
 

Känner mig lite duktig

Tävlingen gick väldigt fort idag. Berodde nog på att det inte var så många starter. Så jag hann knappt känna att det var jobbigt att bara sitta och sitta i tja vad kan det ha varit, tre timmar? Kan nog tänka mig att morgondagen blir rätt lång. Fler starter och dagen börjar redan klockan åtta i stallet, så det blir att gå upp tidigt. Men roligt kommer det bli ändå, ganska många hemmaryttare som ska rida, spännande!
 
Har pluggat en del när jag kom hem. Förvånad att jag ens vill plugga, men kan det bero på att det är hästkunskap? Såklart att det är roligt att plugga på. Det mesta förstår man ju, så det blir ju lite roligare då! Känner mig lite duktig ändå att jag satt med det några timmar. Bara försöka få in det i min inte så kloka hjärna nu dem sista dagarna fram till provet.
 
Har märkt på senaste tiden att jag bara slänger in massa egobilder. Brist på bilder kanske, skulle verkligen behöva mina gamla bilder från min gamla dator som är trasig eller försöka hitta någon passande dag att kunna gå ut och fotografera ;)

Tävling igång

Här sitter jag i domartornet och tar tid. Ser även alla ryttare härifrån, så det är superkul! Lär nog sitta här i några timmar till :)


Godmorgon lördag

Idag fick jag lite sovmorgon, superhärligt då jag gått upp tidigt i stort sett varje dag denna vecka. Idag ska jag vara funktionär på ridskolan till en tävling. Är inte så många starter idag, så blir nog inte borta hela dagen. Däremot imorgon lär tävlingen nog ta hela dagen. Ska senare idag försöka plugga lite också, ska skicka in några uppgifter och nästa vecka är det ett prov. Ska snart åka iväg, ska försöka uppdatera lite under dagen.
 

Leka i photoshop

Det roliga med att fotografera är nog att redigera bilderna efteråt. Det är alltid lika häftigt att se vilken skillnad det blir från originalbilden till den redigerade bilden. Kan visa ett tydligt exempel, om jag hittar någon bra bild. Att leka i Photoshop är nog lika roligt, att fixa och trixa och göra bilden lite mer onaturlig. Lite sin egen stil och smak. Hade lite tråkigt för ett tag sedan så jag satt och trixade lite med några bilder. Här är en bild jag redigerade.
 
Håller på att somna med datorn i knät, så jag ska stänga av och lägga mig. Godnatt

Mysfredag

Har nu idag haft sista nationella som var matematik. De två första delarna var svåra, men den sista delen gick ganska bra. Hoppas på att jag klarar det även om det inte alls kändes som att jag kunde någonting. Att i stort sett gissa sig till på alla frågor känns ju inte så himla bra. Bara att vänta och se & hålla tummarna. Har varit en ganska jobbig dag pågrund av de långa timmarna vi satt och gjorde prov. Har ändå varit glad, tror att det är för att det är fredag!
 
Som avslut på fredagen åt vi middag på pizzerian. Solen var framme så det var trevligt att sitta ute och äta. Sitter nu och slappar framför datorn. Blir kanske att titta på någon film eller något lite senare.
 
 
 
Mysfredag

Just nu

Mysmys på balkongen i värmen

En härlig torsdag

Dagen började med att kliva upp klockan halv sex på morgonen. Skulle egentligen gått upp klockan fem men jag somnade om, tur att jag hann iaf. Idag har vi haft praktiskt prov i ridning, praktiskt prov i stalltjänst och ett teoretisktprov. Vi började med stalltjänsten. Fick ansvar för att mocka några boxar och spiltor, samt att sopa, fodra och torva den delen av stallet som vi hade. Det gick rätt smidigt. Någonstans i mitten på förmiddagen hade vi ridprovet. Red Odin och det gick väldigt bra! För att reflektera lite över ridpasset, så började vi med att värma upp. Red mest skänkelvikningar och tempoväxlingar för att redan från början få honom i ett bra tempo och att få han att lyssna på mina hjälper. Vi red sedan en övning som gick ut på att trava på en 20 meters volt nere på C volten därefter skulle vi rida snett igenom med skrittövergång vid medellinjen. Därefter galoppera uppe på A volten och sedan snett igenom igen med skrittövergång och tillbaka till trav-volten. Odin blev rätt taggad och pigg särskilt innan och efter galoppen, men det gick bättre mot slutet, när jag vågade mjukna lite i handen. Blir ju automatiskt att man vill hålla i tyglarna om hästen försöker dra iväg, men det gäller ju att vara snabb med förhållningarna, och det gick igenom bättre i slutet som sagt.
 
På eftermiddagen hade vi det teoretiska provet. Satt utomhus och gjorde provet i två timmar, dessutom var ju solen framme och stekte. Riktigt skönt väder, men tror dock att jag blev lite för röd på armarna. Allting har flytit på bra och att ha gjort sitt bästa i både ridning, stalltjänst och teoretiska provet känns ändå riktigt bra! Hoppas nu på bra resultat.
 
Söta Odin

Veckans planer

Torsdag: Stallet med skolan, har prov både praktiskt och teoretiskt. Det praktiska är ridning och stalltjänst. Hoppas att det kommer att gå bra, är nog mest nervös för det teoretiska.
Fredag: Skola, har sista nationella provet som är matematik. Känns som att det kommer att vara svårt, men satsar på att göra mitt bästa. Fredagsmys som vanligt på kvällen :)
Lördag: Funktionär till tävling på ridskolan.
Söndag: Funktionär till tävling på ridskolan.
 
Har rätt mycket att göra denna vecka. Ska försöka plugga så mycket det går och skicka in alla rester. Vore inte kul att ha kvar rester från första året av gymnasiet när man börjar år två efter sommaren. Fullt upp i helgen också, funktionär halva lördagen och hela söndagen. Bara att kämpa på även om jag tror att kroppen kommer att säga ifrån.
 
Gammal bild på mig och guldponnyn

Träningsvärk

Har världens träningsvärk i benen, det brukar ju kännas skönt efteråt, men nu när jag knappt kan gå undrar jag om det verkligen stämmer, haha.. Det var klasskamp igår och vi skulle springa runt en sjö och massa andra aktiviteter. Att springa runt sjön måste ha varit det jobbigaste inklusiv brännbollen. Sprang/gick 6 varv runt sjön och ett varv var 2 km har jag för mig. Det var ju så himla varmt och inte hade man tillgång till vatten.. Nästan svimfärdig efteråt pågrund av att jag tog i för hårt antagligen. Stolt över mig själv är jag ändå som orkade springa så långt.
 
Red ridlektion på ridskolan idag också. Hade den där tanken i bakhuvudet att ''Undra om jag kommer kunna rida, hoppas att jag inte behöver hoppa av''. Men det kändes ingenting i benen när jag red, så jag antar att det bara är bra att röra på sig när man har sådan där träningsvärk. Vi hade markarbete iaf, och jag skuttade runt på Comanche. Det gick väldigt bra! Hade ungefär samma känsla som förra veckan. Så kul att det går bättre och bättre för varje gång. Känner dock att han blir rätt pigg mot bommar och hinder, men i slutet gick det bättre. Nästa vecka är det hoppning, bara att tagga tills dess!
 
Ska nu duscha en snabbis och sedan gå och lägga mig. Imorgon ska jag upp ca fem på morgonen för att vara i stallet vid sju. Vet nog någon som kommer vara halvdöd imorgon.. ;)
 
Inte många veckor kvar tills sommarlov. Kämpa in i det sista nu dem sista veckorna och försöka göra klart alla rester. Känner mig så taggad till sommarlov. Det första jag ska göra är att jobba, så ingen vila här inte ;)

Söndag

Har varit ute i stort sett hela dagen. Härligt i och med att det har varit så skönt väder! Tittade på när lillebror spelade fotboll på förmiddagen, sedan åt vi lunch på restaurang. Riktigt gott! Vi var ute i någon timma och sedan gick vi in för att titta på ishockey. Tycker att det är kul att titta på ibland. Somnade dock så jag missade slutet, haha. Har bara tagit det lugnt här på kvällskvisten. Imorgon blir det att gå upp rätt tidigt så jag borde nog sova nu..
 
Bild från Rimboritten förra helgen. Fotade dock inte så mycket genom att jag var funktionär, men vissa tillfällen hann jag ta upp kameran ;)

New in

Fick med mig två tröjor hem idag. Ett leopardmönstrat linne och en kofta. Riktigt nöjd med mina köp! Fick även ett nytt skal till telefonen. Det har varit en riktigt bra dag! Ska snart titta på ett avsnitt av The Vampire Diaries. Tror dock att det är det sista avsnittet av säsongen.. Tar nog ett tag tills nästa säsong kommer ut, vet inte riktigt vad jag ska göra sedan. Gå och gömma mig någonstans och komma tillbaka när nästa säsong kommer ;)
 

Fantastiskt väder

Var ute i ca en timma och fotograferade. Så härligt väder! Ska ut snart igen, men det blir att gå i affärer istället. Får se om jag kanske handlar något för mitt presentkort.
 
Lite bilder från idag.

Fotosugen

Godmorgon! Blev väckt av lillebror och kunde inte somna om. Brukar bli sur av att bli väckt, men idag är jag ändå glad att jag inte sov bort halva dagen. Blir snart att äta frukost och sedan vet jag inte vad jag ska hitta på. Känner mig väldigt fotosugen och det verkar vara bra väder, så jag går kanske ut en sväng här på förmiddagen. Tar nog med mig min kanin ut också, vet att han älskar att vara ute och skutta.
 

Fredag

Underbart väder det har varit idag! Hade dock för mycket kläder på mig när vi var på studiebesök på ett naturreservat men jag överlevde som tur var. Kan ju inte klaga på värmen! Lagade middag när jag kom hem och har bara tagit det lugnt. Blir nu lite fredagsmys framför datorn.
 

Redhead

Har nu skickat in två uppgifter som skulle vara inskickade för kanske två månader sedan. Oj, gick tiden så fort! Nåja, bättre sent än aldrig!
 

Känns ju bra att vara rödhårig faktiskt!

Gårdagens ridpass

Red Comanche igår, måste ha varit det bästa ridpasset hitills på honom. Han brukar annars vara rätt pigg men igår var han ganska seg. Kom åt med skänkeln väldigt bra redan från början och därmed fick jag ett rätt bra tempo. Det är stor skillnad från första gången jag red honom. Känns som att det går bättre för varje gång. Igår red vi skänkelvikningar, volter, vända över ridbanan, ryggningar osv.. Vi red lite olika delar av dressyrprogram. I slutet red vi som på åttvolter i galopp. Vi skulle galoppera på halvvolt, sedan på öppna delen av volten så bytte vi volt och därmed bytte galopp. Gjorde samma galoppövning förra veckan och det gick inte alls bra, men denna gången fixade vi det rätt bra! Tror att jag börjar tycka om Comanche, han är svår men väldigt rolig!
 
Får ju inte glömma att han är väldigt söt också!

Fullt ös medvetslös

Det hänt rätt mycket senast jag bloggade. Jag har nya plagg i garderoben, så skönt med nya kläder. Har även gått och blivit rödhårig. Tänkte att det skulle vara roligt att testa på någon ny hårfärg, så det fick bli så! I helgen har jag varit på min kompis landställe och var på en distanstävling i lördags och hjälpte till som funktionär. Häftigt var det då jag även såg en kändis där! Och jag pratade även med veterinärer som talade engelska. Jag var en så kallad veterinärskrivare och fick se hur veterinärbesiktningen gick till.
 
Idag har jag bara försökt att bli klar med några rester. Tänker förmodligen skicka in två uppgifter idag. Ska duscha och sedan fortsätta plugga lite.
 
Lite ovisade bilder från tävlingen på Nikita i början av april. Foto: Anna

Ett nytt plagg i garderoben

Har varit iväg och shoppat lite, lyckades få ett plagg med mig hem och även hårfärg. 

Försenade presenter

Gick hem till farmor imorse och hon gav mig presenter. Fick presentkort på två affärer, så det blir nog att jag knatar upp till centrum lite senare. Ska nog först försöka bli klar med några uppgifter och skicka in dom. Man vet ju innerst inne att gör man klart det nu så slipper man det sedan. Men det finns ändå en tanke bakom som säger att det är okej att göra klart det sen. Ska nog lyssna på det förstnämnda! Brukar oftast bli bättre då! Har suttit med samma uppgifter rätt länge, börjar bli trött på att tänka hela tiden ''Men nu gör jag klart det här'' och sen gör jag inte det ändå. Men jag tror ändå att om jag struntar i det nu, kommer jag fylla på med mer rester och det blir inte alls bra. Nä, nu ska jag skärpa mig! Ska nog försöka bli en sådana där plugghäst som jag var på högstadiet ;)
 
Blir kanske att jag köper hårfärg idag också. Skulle vilja färga lila igen.. ;)

Ibland kan man ju lyckas

Om man ser ur skolans värld så har jag misslyckats, haft många motgångar, gett upp osv.. Jag har tvivlat på mig själv så mycket bara för att jag har så höga krav på mig själv. Klart att man vill stå högst upp i ribban, men det går inte alltid. Det gick så bra i högstadiet ett tag, jag tyckte att det var roligt att plugga för att det gick så bra. Men nu är det lite så att jag har fallit ur den bubblan och hamnat på botten. Resultaten är inte lika bra, kan också bero på att det är svårare nu också..
Men jag har inte bara misslyckats och har motgångar, ibland har jag lyckats och haft framgångar också! Idag insåg jag att jag faktiskt har den där förmågan som jag har lyckats gömma. Skrev en rapport i svenska för ett tag sedan innan lovet och resultatet har nu kommit upp och jag fick högsta betyg på den. Jag har aldrig någonsin fått högsta betyg på någon uppgift i svenska förut och jag blev förvånad. Där satt den, äntligen! Har kämpat, gjort mitt bästa och verkligen försökt att få så bra betyg hela denna termin i gymnasiet men det har inte visat sig förrän nu. På denna uppgift tänkte jag inte på betygen alls, jag bara skrev och så blev det som det blev. Ibland kan man ju lyckas, och det är något som jag nu vet kommer att få mig att vilja kämpa vidare och veta att jag faktiskt kan. Det är tur att vi inte får betygen utan att vi faktiskt förtjänar dom! Det är något stort för mig, att det är jag själv som faktiskt har förtjänat detta betyg. Denna framgång kommer nog göra satt jag fortsätter kämpa in i det sista..
 

Bra kväll igår

Drog in till stan igår och träffade mina fina klasskompisar. Vi gick på bio och såg Divergent. Åh, vad bra den var! Skulle mer än gärna gå och se den igen! Vi gick sedan och åt pizza och bara pratade om allt och inget. En riktigt bra kväll hade jag igår!
 

Pigg som en lärka

Vad hände igår? Knappt så att jag kommer ihåg. Kom hem och sedan satt vid datorn, höll på att somna så jag la mig i sängen och somnade typ runt sex och sov sedan hela natten. Vaknade för ett tag sedan och tänkte vad sjutton gjorde jag igår, men jag sov tydligen, haha. Hade en väldigt bra dröm, kanske var därför jag inte vaknade någonting under hela natten.
 
Nu är jag iaf pigg som en lärka. Den där långa sömnen behövdes nog efter allt stalljobb denna vecka! Nu hade jag tänkt att göra klart lite skoluppgifter som skulle varit inne för kanske tre veckor sedan.. Hellre att jag gör klart dom nu satt jag inte får ännu mer resten sedan. Har väl ca fyra uppgifter jag måste göra. Vill ju inte alls, men jag kommer ångra det sedan då det säkert kommer mer uppgifter nästa vecka när skolan börjar. Ska iaf försöka göra klart allt idag.
 

Fredag

Godmorgon! Sitter och äter frukost nu på praktiken. Sista dagen idag, lite sorligt faktiskt. Kommer sakna praktiken, har varit riktigt kul och lärorikt! Har gått fort nu på morgonen, hoppas att resten av dagen går fort också. Nåja, snart är det dags att sätta igång att jobba igen. Blir nog att städa ridhusen, kraftfodra om vi inte får andra uppgifter innan. 
 
Fredag idag föresten, så det blir fredagsmys ikväll framför något avsnitt av någon serie eller film. Skönt att det är fredag och helg snart! 
 
Jag och Ascot på Enskede. Foto: Anna 

About me

- Jag gör ofta saker i sista sekund
- Jag har aldrig dygnat, jag älskar att sova, så skulle jag få chansen skulle jag nog ligga i ide ett tag
- Jag är en sådan person som gärna planerar mina dagar i god tid, annars blir allting kaos
- Jag är rädd för ''spöken'' men ändå tycker jag att det är spännande, förstår dock inte hur det går ihop
- The Host (2013) måste vara världens bästa film, riktigt bra är den!
- Förstår inte varför jag har Facebook, uppdaterar nästan aldrig där ändå. Det ända jag gör är att spela ett smurfspel, haha.
- Mig ska man nog aldrig handla kläder med, det tar år och dagar för mig att prova kläder.
 

Arg och förvirrad

Inte roligt att gå ut i regnväder blandat med snö och sedan att bussen inte går.. Suck på sl. Hade himla tur att min kompis som jag praktiserar med hade sin mamma till undsättning som skjutsade så vi kom till stallet precis när vi började. Var mer arg över att det blåste och var kallt än att bussen inte kom, höll på att frysa ihjäl. Väl i stallet var jag glad. Både hästarna och ponnyerna var riktigt söta imorse när vi släppte ut dom i hagen. Helt galna! De minsta ponnyerna är ju allra sötast när dem rusar i galopp efter varandra. Hade oflyt när jag skulle hem. Kunde inte komma igenom spärrarna till tåget. Gubben som satt där berättade att skolkort inte funkar på röda dagar och det var ju bra att jag hade glömt att det är röd dag idag. Hade ju kunnat smöra lite för att få komma förbi ändå, men blev så sur att jag gick därifrån. Blev ganska förvirrad när kortet inte fungerade i spärrarna, hade hunnit precis till tåget, men nej.. Trodde inte att jag skulle komma hem alls, men jag hade tur att pappa kunde hämta mig. Både arg och förvirrad idag på saker som egentligen inte borde hänt om jag var lite mer vaken. Borde ha vetat att jag skulle ha på mig mer kläder när jag visste att det var skitväder och även att kortet inte fungerade på röda dagar, men ja. Nu vet jag det till nästa gång. Kom både till stallet och hem så det är ju huvudsaken!
 
Var rätt trött när jag kom hem så jag somnade i soffan ett tag. Slappar i sängen just nu med datorn i knät. Blir nog att jag somnar ganska snart igen, blev nästan tröttare efter att jag hade sovit. Borde ju vara tvärtom!
 
Fina Nikita
Hehe, ja jag har brist på bilder.. Vore det inte för att min gamla dator gick sönder så..

RSS 2.0