Stuteri Nådhammar del 2


Tillbaka till praktiken

Åkte runt kl fyra på eftermiddagen och kom fram närmare halv sex. Vi är nu tillbaka till det mysiga huset vi bodde i förra veckan. Vi har bara tagit det lugnt och glott på en skräckis. Lite otäck film. Brukar inte bli så skraj men övernaturligt kan vara riktigt skrämmande ibland. Filmen heter The Babadook, rekommenderas verkligen! 

Planen inför imorgon är stalltjänst på morgonen och även en uteritt. Blir nog riktigt mysigt med tanke på hur bra uterittsmöjligheter det finns! På eftermiddagen ska vi nog mysa med ponnyerna. På kvällen ska vi laga pannkakor! Så det dagen ut vad jag vet än så länge. Får se ifall det finns tid att promenera till bergen, riktigt mysigt där! Kan gott och kort säga att jag trivs så bra på min praktikplats. 


18 år

Fyllde 18 i tisdags, firades nu i helgen (i lördags). Vi gick på restaurang och åt mat och drack goda drycker. Riktigt bra kväll med bra stämning! En kväll jag skulle kunna göra om varje dag! Det känns som att det ändå är något speciellt med att fylla 18, jag har alltid trott det. Nu känns det som att man är lite mer vuxen!
 
Bilder från Instagram

Stuteri Nådhammar del 1


Praktik - första veckan

Nu är jag mitt inne i praktikperioden. Vi har praktik på ett stuteri i två veckor och på ett travstall i två veckor. Förra veckan var första veckan på stuteriet. Det har varit underbart! Fin miljö, bra stämning, härliga människor, ja inte kan man klaga här inte! Jag och min klasskompis har bott i ett eget hus med utsikt till en hage av två ston med två föl. Och inte nog med det så såg vi ut till vattnet. Vi var även hundvakt till två hundar.
Vi har fått longera och tömköra gotlandsruss. Vi har åkt med ett sto till seminstationen och sett hur det var där. Vi har pysslat en massa med fölen. Det har varit en veterinärbesiktning som vi var med på. Vi har även fått avmaska hästar osv..
 
Vi har också tränat för att hålla igång och orka med stallarbetet! Vi pratar landet, här finns det gott om vägar man kan springa på. I tisdagskväll sprang vi till bergen och såg ut över sjön. Riktigt bra vecka! Bilder kommer i olika delar!
 
Idag lite senare på eftermiddagen ska vi tillbaka till stuteriet. Det här är sista veckan, resterande två veckor ska vi spendera på ett travstall som sagt. Idag var vi iaf lediga så vi börjar jobba imorgon (tisdag).
 

Fina Sessan

Klippte ihop en liten video från gårdagens ridpass. 

Bilder från ridpasset igår


Fiversätrö del 1


Påskfirandet ute i skärgården

Jag har haft en väldigt bra påskhelg med god mat och trevlig stämning! Kan bjuda på lite mobilbilder för stunden. Fotade och filmade en del men de kommer upp lite senare! 






Spenderat kvällen hos medishästen

Spenderat kvällen i stallet. Red ut slingan på medishästen och sedan red jag 3-åringen för första gången. Riktigt bra kväll!

Fallit tillbaka till en jobbig period

Nu är det den tiden på månaden jag inte är mig själv riktigt. Senaste gången det hände var hemsk. Kunde inte ta mig till skolan och vistas runt varken mina vänner eller familj. Nu hände det under dagens ridpass och det var fruktansvärt. Jag bröt ihop och det bara kändes så jobbigt. Jag kände mig värdelös och fruktansvärt arg på mig själv. Just i det läget kände jag inte igen mig själv. Jag brukar inte gråta. Men vissa perioder är jag mer känsligare och då händer det ofta att jag blir ledsen av ingen anledning. Kände att det var skönt att skriva av mig, vissa saker är inte bra att hålla inne. Vill inte att ni ska behöva läsa om mina "problem" men jag behövde som sagt någonstans att få ut det.

För att inte låta för negativ så är det hoppning ikväll om jag inte minns fel och det längtar jag verkligen till! Det tycker jag verkligen om så där får det inte gå snett ;)

Så glad som jag var uppe på Wången vill jag ju vara nu också! 

RSS 2.0