Naturens fantastiska miljöer

Ännu fler ovisade bilder från midsommar.
 

Överlycklig

Det var så roligt att lämna jobbet i fredags. Massa med kramar från barnen när jag skulle gå. De släppte inte heller taget, tänkte nästan att jag var tvungen att ta med dem hem. Så söta, nästan satt jag blev tårögd! Även att barnen sa att dem skulle sakna mig, det var otroligt härligt att höra! Kommer nog aldrig glömma dom, så snälla och hörde från alla håll mitt namn i stallgången när de behövde hjälp eller när de ville att jag skulle fläta deras hästars manar och svansar. Med ett äkta leende på läpparna lämnade jag jobbet med en väldigt jobbig känsla att jag förmodligen aldrig kommer träffa dessa underbara ungar igen..
 
Helgen spenderades för det mesta i soffan framför film eller spel. Cyklade även upp till Centrum som sällskap till min kusin som skulle shoppa och hade en trevlig middag på restaurang igår. En lugn helg, har bara tagit det lugnt. Imorgon är det jobb som gäller igen, har turen att börja lite senare nästa vecka, vilket innebär lite längre sovmorgon! Längtar till jobbet, känns himla roligt att vara där!
 

Äntligen fredag!

Känns ju oerhört skönt att det är fredag. Ska jobba idag, och det är avslutning för ridlägerbarnen. Sen ska jag hem och ha fredagsmys, titta på någon film eller så. Kommer bli härligt att kunna sova ut lite nu i helgen. Hoppas ni får en riktigt trevlig fredag, det tror jag att jag kommer få ;)

Jag älskar att sova för att drömmarna är bättre än verkligheten. 

Jobb dag åtta

Långritt på förmiddagen idag och jag fick sitta på en häst jag inte ridit innan. Lite mer den starka och pigga typen. Men ändå väldigt rolig med utmaning! När vi kom till stranden så fikade vi och några badade med hästarna. På eftermiddagen skulle vi bygga mer staket i hagarna, dock slutade jag för dagen precis när det var dags för det. 










Bilder från idag 

Torsdag

Skönt att det snart är helg. Två dagar kvar! Dagarna har gått fort den här veckan, känns på sätt och vis väldigt härligt! Känns även riktigt bra att inte ha vänt på dygnet, kommer förmodligen göra det efter att jag har jobbat. Imorgon har jag jobbat i två veckor, kan inte beskriva hur härligt det är att sommarjobba! Har ju resterande två veckor till att jobba men det känns ändå bra! Så glad att jag sökte sommarjobb på sista ansökningsdagen. Börjar få lite tur på min sida! 

Sitter just nu på bussen påväg till jobbet. Det är en långritt nu på förmiddagen, kommer bli riktigt härligt då vi ska rida ner till stranden. Jag vaknade på rätt sida idag. Jag var ovanligt pigg, dagen börjar ju bra!


Jobb dag sju

Igår hade jag så mycket att göra hemma så jag hade inte tid att blogga.. Men jobbdagen igår har varit super! Har som vanligt hjälpt till med ridlägeraktiviteter, badat en häst, fyllt vatten i hästarnas hagar osv.. Dagen flöt på riktigt bra! Jobbade en timma extra för att hjälpa till när barnen skulle ha hopplektion. Var sen tvungen att laga mat, tvätta och lite annat när jag kom hem. 


Jobb dag sex

Idag har det varit en väldigt lång dag. Började halv nio och slutade vid halv fem. Jag fick vara ridlärare åt de yngre barnen idag igen. Det är roligare än jag trodde att hålla lektioner. Dem fick rida lite olika ridvägar som igår och även testa på att galoppera! Så duktiga! På eftermiddagen var det uteritt. Jag fick rida en unghäst, supertrevlig men pigg. Direkt efter uteritten var jag med och red ut med ett gäng vuxna på samma häst. Det var en långritt så jag fick jobba lite längre idag. En bra dag har det varit! Sitter på bussen påväg hem, känner mig väldigt trött så det blir nog att slänga sig i soffan när jag kommer hem.



Duktig häst idag. 

Jobb dag fem

Idag kom det nya barn på ridläger. Jag fick ta hand om nybörjarbarnen och hjälpa dem att göra i ordning hästarna och även sadla och tränsa. På eftermiddagen fick jag vara som en ridlärare för nybörjarbarnen. De fick rida olika ridvägar och dom var verkligen duktiga! Första gången jag höll i en lektion själv och det var riktigt roligt! Dagen har gått väldigt fort. Ska lägga mig tidigt, imorgon blir det att gå upp tidigt igen. Tänkte nog ha min Ipod på alarm också, då jag inte märkte väckarklockan imorse.. Imorgon ska jag jobba någon timma extra då jag ska vara med på en uteritt på eftermiddagen. Har verkligen inget emot att sluta sent. Så roligt att vara där! Dagarna har även gott väldigt fort så det är knappt satt jag känner av att det är jobbigt. Arbetsuppgifterna är inte så krävande utan mer roliga :)
 
Gammal bild i repris från gymnasieridning. Jag älskar denna bild! Foto: Anna

Mot jobbet

Denna vecka är det jobb igen. Vaknade inte av väckarklockan, som tur vaknade jag runt sju så jag hann i bra tid ändå! Sitter just nu på bussen och ska snart gå av. Får se vad som händer idag på jobbet. Det är iaf ridläger denna vecka också, så det blir nog liknande arbetsuppgifter som förra veckan skulle jag tro. Idag är det ju måndag också, men jag känner mig inte alls sur över det. Känns himla skönt! Nu på lovet är ju måndagen som vilken dag som helst. Nu måste jag ju däremot hålla koll på vilken dag det är men annars har man ju ingen koll alls. Hoppas på att denna dag blir bra!


Den mesta tiden till att slappa

Denna helg har jag bara tagit min tid till att slappa och sova ut riktigt ordentligt. Till och med att jag har sovit lite idag under dagen. Igår åt vi middag på restaurang. Det satt riktigt bra med en pizza. Idag har mor min varit här, vi åt lunch och middag tillsammans, mys. Har placerat mig i soffan med täcke och kuddar både idag och igår med film och godis. Har annars inte hänt något särskilt. Lovade ju att uppdatera med bilder från midsommarfirandet. Hann redigera några idag. Imorgon är det jobb igen, så jag ska lägga mig snart.
 

Min midsommar

Måste säga att jag verkligen har gjort nytta för min kondition idag! Började med att jag cyklade till Tyresta, där det var en löpartävling som jag och min faster var med på. Jag sprang 5 km på ca 35 min. Därefter fikade vi i väntan på midsommarstången. Sedan promenerade vi samma slinga på 5 km och fotade lite. Cyklade sedan hem också. Dessutom hade mina cykelhjul knappt någon luft i, så det var extra tungt att cykla. Kommer nog kännas i benen imorgon. Utöver detta så har jag haft det riktigt trevligt med min familj och min farmor & faster. Så roligt att dagen blev så bra som den blev!
 

Fler bilder kommer under helgen!

Glad midsommar

Midsommarafton idag! Ska iväg med min familj och några i släkten. Har lite bråttom då jag ska cykla snart. Kameran ska med, så bilder blir det senare idag! Jag önskar er iaf en riktigt....
 
 

Jobb dag fyra

Idag var det sista jobbdagen för denna vecka, är ju ledig imorgon weho! Sista dagen för barnen på ridlägret också. Precis nu när man börjar kunna barnens namn så är det sista dagen, typiskt. Nästa vecka är det också ridläger, bara att försöka lära sig deras namn. Jag tycker ändå att jag har ganska lätt för mig att lära mig namn, kommer ofta ihåg! Dagen har gått väldigt fort! Det var ju inte alls roligt väder på förmiddagen, bara regn regn och regn. Jag var med och red på barnens ridlektion, blev dygnsur.. Men roligt var det då vi övade på eftermiddagens visning för deras föräldrar. Skuttade även på några hinder. Efter lunch hjälpte jag till att fläta manar och svansar, riktigt fina blev hästarna! Avslutade dagen med fika och därefter åkte jag hem.
 
Idag har jag varit piggare på jobbet än de andra dagarna. Skönt att kunna tänka ordentligt, går ju inte annars när man är så trött. Ska snart lägga mig och se fram emot sovmorgon imorgon!
 

Så går det när bussarna inte kommer överens

Jag fick möjligheten att börja en timma senare idag, tänkte weho jag får lite sovmorgon.. Men min plan sprack när jag såg att bussarna inte var överens med mina tider. Så antingen komma en timma tidigare eller att komma en halvtimma sent, så jag valde det förstnämnda! Så det blev ingen sovmorgon! Tur att jag är pigg och glad ändå! Sov ändå i stort sett hela tiden när jag kom hem igår. Riktigt skönt att inte vara övertrött idag. Så jag sitter här på en bänk i regnet och äter frukost med ljudet av fåglarnas kvittrande i bakrunden, rätt så mysigt ändå! Om ca tjugo minuter ska jag knata vidare till stallet, blir att sitta här en stund till ;)





Jobb dag tre

Tredje dagen på jobbet idag. Har känt mig väldigt trött och hängig men jag klarade dagen. Började med att jag helt plötsligt började blöda näsblod på tåget, fick nästan lite panik då det brukar rinna ganska mycket när det väl händer. Tur att jag hade näsdukar och att ingen tittade på mig på tåget haha. Har varit på långritt idag, red i ca två timmar om inte mer. Riktigt kul! Vi red till stranden där hästarna fick kliva i vattnet och plaska lite. Därefter fikade vi där och red tillbaka. Gick väldigt fort när vi galopperade på hemvägen. Red samma häst som i måndags. Åh vad jag tycker om den pållen! Mysiga gångarter. 





Jobb dag två

Andra dagen jag jobbar, har gått riktigt bra idag med! Har bland annat satt upp frågelappar till en tipsrunda, och även hållt i tipsrundan för barnen. Roligt att dem är så duktiga och snälla! Hade lite tråkigt påväg till bussen, så jag tog lite bilder på allt och inget, haha det är min underhållning under tiden jag knatar från stallet till bussen ;)





Första jobbdagen igår

Det gick riktigt bra igår! Hittade till stallet direkt. Det var verkligen en stor lättnad. Var med och hjälpte barnen som är på ridläger där, hjälpte till att tömköra en häst och fick vara med och rida ut. Länge sedan jag red islandshäst. Riktigt roligt att tölta, känns som att sitta i en soffa! Galopperade även upp för några backar! Islandshästar är verkligen underbara! Gick sedan med när barnen skulle bada vid en brygga, fin utsikt därifrån! En bra första jobbdag har det varit. Var väldigt trött när jag kom hem, somnade redan runt sju. Riktigt skönt!


Förväntansfull

Idag börjar jag jobba, börjar bli nervös! Har aldrig varit i det stallet förut och jag har försökt förstå vägbeskrivningen. Mest nervös över att jag inte kommer att hitta, men det borde inte vara så svårt. Roligt ska det iaf bli! Mycket stalljobb så jag tror att det här kommer bli toppen!
 
Har nu framför mig att jobba fram till den 11 juni, sedan ska jag verkligen ta vara på min ledighet och göra massa skoj!
 
Gammal bild från gymnasieridning på Tequila. Foto: Alexandra

Ett gott skratt

Fick mig ett gott skratt här på morgonen, bra start på dagen! Det regnar ute så det blir förmodligen att stanna inne hela dagen. Fredag är det ju idag också! Känns nu som att alla dagar är fredagar eller en helgdag. Behöver inte heller bli deprimerad på söndagar, för att man redan vet att måndagar kommer ställa till det. Väntar just nu på att mor min ska komma. Trevligt att ha någon att äta frukost med! Blir väl att spendera förmiddagen med min mor. På eftermiddagen vet jag inte vad jag ska hitta på.
 
I helgen är det fullt upp, ska iväg på tävlingar igen! Och nästa vecka är det jobb som gäller! Roligt att ha något att göra istället för att bara sitta och stirra in i en dataskärm hela dagarna. Nu ska jag jobba i ca en månad i ett stall dessutom! Denna sommar kommer nog bli riktigt bra!
 

Kampen att hålla ögonen öppna

Riktigt trött efter dagen. Har knatat rätt långt från transport till framridning, från framridning till cafe osv.. Konstigt nog känns det i benen. Tävlingsplatsen är ju enorm, nästan så att man skulle behöva åka bil från de olika ställena. Nja, kanske inte riktigt så, men på ett ungefär. Det konstiga vädret påverkade nog också. Startade dagen runt tio och åkte inte hem förrän klockan sju. En lång dag, men det har ändå gått fort även med ganska långa pauser emellan klasserna.
 
Kommer bli riktigt skönt att sova efter denna dag, lär nog sova gott.
 

Sällskap av små varelser

Jag fick mig några kompisar idag. Träffade massvis med nyckelpigor i en växt. Kameran i högsta hugg såklart! Dock försvann de direkt in i växten när jag kom nära med kameran, men några bilder fick jag iaf på mina nya kompisar!
 
 
Två bilder från själva tävlingen kan jag ju bjuda på också
 

Det otroliga ögonblicket


Så roligt att fotografera tävlingar, att fånga bilderna i det rätta ögonblicket! Fick några bra bilder som jag blev väldigt nöjd med. Att fotografera hoppning framför allt är nog det roligaste! Nu far det hemåt och blir nog att duscha det första jag gör när jag kommer hem ;)

Efter sol kommer åska

Eller hur var det egentligen? Verkligen skumt väder idag. Varmt, solen skiner till största del. Ibland kommer det några åskar och blixtrar och det drog till med en regnskur som inte varade länge alls. Allt detta på samma gång kan man väl säga! Har fått en del bilder och fler lär det bli eftersom att det är en klass kvar. 
 
Rätt fint här på tävlingsplatsen ändå!

På tävlingsplats bakom kameran

Idag är det tävling som gäller, inte för min del, men jag kommer hjälpa till som hästskötare och agera fotograf. Kommer verkligen bli roligt! Hoppas på bra väder, om det är så att det är utomhus blir det ju även bättre bilder!
 
Jag och Nikita på våran första tävling.

Tillbaka på gamla godingen

Idag fick jag en chock när jag såg att jag skulle rida Chivas. Det var nog mer än ett år sedan jag red den gamla godingen. Tävlade honom väldigt mycket förut och han har varit halt ett tag, men är nu igång igen. Kändes riktigt härligt att få avsluta denna termin på Chivas. Vi red ut en bit vilket var väldigt mysigt! Hade tur med vädret då det inte regnade och det var varken för varmt eller kallt, någonstans där emellan! Väl tillbaka i ridhuset jobbade vi en stund självständigt och galopperade något varv åt båda hållen. Gick inte så bra, jag red inte bra alls. Svårt på honom att kunna komma åt bra med skänklarna och vara mjuk i handen samtidigt. Något bättre gick det i slutet.
 

Glassdejt

Var ute en sväng och höll min kusin sällskap när hon shoppade i centrum. Fick även en lite försenad födelsedagspresent, nämligen en bok - Genom dina ögon. Filmen The Host är baserad på den boken, så jag har väldigt stora förhoppningar att boken också är bra! Blir nog att börja läsa den redan idag!
Ska nu resten av tiden innan jag ska till stallet bara slappa och förmodligen spela något tvspel.
 
Blev även en liten glassdejt. Eller egentligen är det ju inte glass utan frozen yoghurt, men jag kallar det glass eftersom att det smakade som glass haha ;)

Snygg solbränna


Att sola med strumpor var ju inte direkt det optimala. Solen tog riktigt bra igår! 

Onsdag

Godmorgon! Idag blev det inte en så lång sovmorgon. Tycker ändå att det är skönt att vakna lite tidigare satt man inte sover bort halva dagen. Visserligen tycker jag att det också kan vara rätt skönt ibland! Har inga planer inför dagen, bara ta det lugnt förmodligen. Om solen är på min sida blir det nog att sola lite också. På kvällen är det sista ridlektionen för denna termin, tror nog att det blir uteritt. Vore väldigt mysigt som avslut. Red ett dressyrryttartest förra veckan och jag tror att vi idag kommer få protokoll på ritterna, spännande! 
Saknar gymnasieridningen / Foto: Anna

Inte tagit lov än

Tror nog inte att jag själv har uppfattat att det är lov. Känns som att jag ska tillbaka till skolan vilken dag som helst. De sista dagarna i skolan gick så fort att jag knappt kommer ihåg att jag haft skolavslutning. Varje dag i stort sett loggar jag in på skolans sida där schemat och sådant finns som om jag ska titta när jag börjar morgondagen eller om det har kommit upp resultat från något prov. Tror att jag är så van att logga in där, så att jag bara gör det automatiskt. Om någon vecka eller så lär jag väl känna att det verkligen är lov.
 
Resten av denna vecka blir det nog bara att ta det lugnt. Inviga början av sommarlovet med långa sovmornar, bara ligga och dega i soffan framför en film eller bara sitta framför datorn. Skönt att kunna känna att man inte behöver plugga något. Jag älskar den känslan! Har som idag solat en hel del. Hoppas att det blir lika varmt imorgon!
 

Summer

Vilket väder! Underbara sol. Har solat på balkongen i närmare två timmar, så härligt! Önskar nästan att jag kunde bo på balkongen just nu..
 

Njuta av solen



My days in pictures

Helgen i bilder
 


Knatade hem till mamma igår där vi hade det trevligt med fruktsallad och lite godis. 
 
Handlade på kvällen och åt glass på restaurang. 
 

Idag var det kalasfirande för min lillebror! Har ätit massa godsaker och lagade en jättegod middag - kyckling med currysås och ris. Första gången jag lagade den maträtten och den blev verkligen supergod! Blir nu att ha en liten filmkväll för mig själv om jag hittar någon film att titta på ;) 

Skolavslutning - bilder


Äntligen är jag fri

Äntligen sommarlov och jag kan äntligen få känna friheten. Ingen press med skolan och inget pluggande. Himla trevlig skolavslutning, med fika och massor av skoj! Tog en hel del bilder, lite kommer ikväll! Känns inte som att jag är ledig nu fram till i mitten av augusti, känns helt obeskrivligt härligt! Hoppas på att denna sommar kommer bli bra! Har ju ändå massor av planer!
 

Träning / Ridpass

Måste ju bara poängtera att vi hade ett rejält jobbigt spinning pass imorse.. Försökte verkligen satsa allt, genom att det främst är träning för benen så är det rätt skönt att känna den där träningsvärken just efteråt i benen. Men konstigt nog känner jag inte någon träningsvärk alls. Tog mig iaf igenom passet levande, rätt stolt över mig själv ändå att jag kämpade på även om låren höll på att brytas på mitten.
 
Red även ridlektion här på kvällen. Comanche kändes riktigt trevlig idag! På schemat idag stod det att vi skulle rida program. Vi red fram självständigt, red lite serpentinbågar, galoppvolter, övergångar och vända över ridbanan som fanns med i programmet. Blev lite nervös när det var min tur. Måste säga att början av programmet gick väldigt bra, men blev lite stressad mot slutet och galoppen satt inte riktigt. Men jag känner mig ganska nöjd för jag tyckte att jag fick en bra känsla ändå. Jag börjar fastna för den där hästen, riktigt söt och mysig att rida!
 

Tiden verkligen rinner iväg

Imorgon är det skolavslutning, helt galet vad tiden går fort! Har jag verkligen tagit mig igenom första året av gymnasiet? Jag kommer ihåg det som om det var igår, första dagen av gymnasiet. Det var ett sådant stort kliv, allting förändrades helt! Verkligen lyckligt lottad som fått träffa och känna så fina klasskompisar. Jag har även som person har förändrats helt och hållet - bättre självförtroende och självkänsla. Väldigt stolt över mig själv att jag har klarat mig igenom detta år! Har två år att se fram emot, vet redan nu massa skoj som kommer hända!
Sista skoldagen var det idag, imorgon är det sommarlov! Kommer bli så skönt! Kan vila ut några dagar, därefter är det jobb som gäller!
 

Lyxtårta

Dagen har gått riktigt fort! Är redan påväg hem. Inte så jobbig dag. Brännbollen var nästan höjdpunkten! Och även att vi fick tårta och juice på sista lektionen. Blir nu att åka hem och fortsätta plugga. 


Planer inför sommaren

Har ganska många planer i sommar.
 
Jag ska sommarjobba i ca en månad på ett islandshäststall.
Jag ska nog åka till min mormor i några veckor, förmodligen åka båt, bada för fullt m.m.  
Jag ska till min kusins landställe (standard varje sommar)
Jag ska nog att åka till Grönalund (också standard varje sommar)
 
Det här är nog planerna än så länge, blir nog också att shoppa en massa också!
 

Någon gång måste man ju lyxa till det



Härlig morgon

Ingen sovmorgon här inte.. Livet att ha en lillebror på fem somrar är ju ibland inte det roligaste. Brukar bli så himla irriterad av att bli väckt, men idag var det nog bara bra att jag klev upp lite tidigare så att jag slipper stressa med allting. Väldigt skönt är det iaf att börja sent! Tänkte rita klart en bild som ska bli till redovisningen. Det ska bli som en liten karta över ett område vi var på, när vi var på studiebesök i en skog.
 
Ska nu fixa fram något att äta. Blir nog yoghurt med jordgubbar och varm choklad. Härligt att kunna äta lunch hemma också, så jag ska äta resten av min goda lasange som blev över i söndags.
Den här dagen  blir nog inte så lång, ca tre timmar i skolan. I och med att vi har brännboll på idrotten så kan det bli extra skoj! Är ju inte direkt bra på det, men det är roligt!
 
Snart sommarlov, två dagar kvar!

Övning ger färdighet

Vet inte om jag ska ha särskilt höga förhoppningar på mig själv.. Testet på onsdag gäller hörförståelse i engelska vilket jag har tränat på nu i flera timmar. Vet inte heller om jag ska vara stolt över mig själv genom att det gick relativt bra otroligt nog. Ändå borde jag ha denna kämparglöd till att jag ska klara detta prov den här gången. Sista chansen och jag borde ta den till att försöka lyckas! Övning ger ju ändå färdighet. Någonstans borde jag förstå det, men jag gav upp förtidigt med engelskan, tyckte att det var hopplöst och tråkigt. Ångrar nu att jag inte satsade mer förut. Borde nog ha lite bättre självförtroende i engelskan, att veta att jag egentligen kan mer än vad jag tror.. Prestera mitt bästa är väl det ända jag kan göra, så får man ju bara hoppas på att det går bra.
 
Imorgon börjar jag inte förrän kring halv tolv, så jag ser verkligen fram emot en lång sovmorgon! Ser däremot inte fram emot redovisningen, inte ett dugg förberedd. Tar förgivet att det går bra, haha.
 
Jag önskar nästan att jag kunde bli liten igen, då man inte hade några problem eller bekymmer. Allting var så lätt då.. ;)

Glad dag

Jag kan nog inte beskriva hur glad jag är över att det är sista måndagen i skolan. Måndagar har verkligen tagit kol på mig, vissa dagar har måndagar varit på min sida men vaknar man på fel sida är det nästan kört att hålla humöret uppe och försöka vara glad. Dagen idag har varit ovanligt bra. Det kan omöjligt vara så att jag var glad för att det är tre dagar till sommarlov, hehe.. Det känns iaf oerhört skönt att ha gjort alla prov i stort sett, dock är det en redovisning imorgon och ett test på onsdag, men det borde nog gå bra! Idag är väl planen att försöka plugga lite så jag förhoppningsvis klarar testet på onsdag.
 
Det blev ett lyckat resultat med lasangen igår! / Nymålade naglar alldeles nyss.

Seg söndag

Verkligen en seg dag idag, men ändå känns det skönt i och med att det är måndag imorgon. Måndagar är aldrig efterlängtat. Har bara tagit det lugnt och även städat lite. Ska strax laga middag. Lasange blir det, det är däremot efterlängtat. Till efterrätt blir det glass med jordgubbar och grädde. En riktigt bra söndag helt enkelt!
 
Lite bilder från helgen

RSS 2.0