Goodbye september

Oj vad det var dåligt med uppdatering här. Blir nu för tiden att jag aldrig hinner, jag gör saker in princip hela tiden. Får ingen tid över, och det är väl lite så att jag glömmer också. Men det ska förhoppningsvis bli ändring på det! Jag har bland annat spenderat helgen med min kusin i stan, har jobbat, igår gick jag ut och joggade direkt efter skolan. Sedan var det plugg resten av kvällen. Idag har jag också pluggat en del och tagit hand om mig själv lite. 

Måste föresten säga att jag älskar hösten! Så fina färger ute och jag blir glad av det! Kan ju passa på att säga adjö till september och lite i förväg välkomna oktober. 


Islandshästridning och jobb

I torsdags red jag ridlektion där jag jobbar ibland på helger. Det är ett helt annat tänk när man rider islandshästar tillskillnad från stora hästar som jag är van vid. Hästen jag red har lätt att gå i pass, så jag hade svårt för att övergå till trav och tölt. Traven gick däremot lite lättare än tölten som jag fick kämpa i flera minuter med. Det var nästan omöjligt, riktigt svårt. Några steg av tölten fick jag iaf. Löngun som jag red var riktigt svår. Tillskillnad från andra islandshästar där har jag fått tölt ganska lätt, men antar att det beror på häst till häst. Pappa fotograferade, så jag kommer slänga in några bilder och videor när jag redigerat klart dem. 
 
I fredags var jag i stan med några klasskompisar då vi strosade runt i olika affärer och åt middag. Vad är inte bättre än att käka pizza på en fredag. Det bästa som finns! 
 
Jobbade både i lördags och i söndags. Hjälpte till med ponnyridning på lördagen och red med på en långritt på söndagen. Måste vara det bästa jobbet, att få hålla på med sånt man tycker är roligt! Är så glad att jag har fått denna möjligheten att jobba lite då och då på helger :)
 
Idag har dagen varit ganska lång och tråkig. Med tanke på vädret så påverkade det humöret lite. Men jag är stolt över mig själv att jag det första jag gjorde när jag kom hem gick ut och sprang även om det regnade lite grann. Måste komma igång igen! Mår så mycket bättre av att springa och blir även gladare. 
 

Gårdagens ridlektion - Zetra

Kvällens ridlektion igår på Zetra gick inte bra. Jag red inte bra och vi kom inte överens pågrund av mitt humör. Var inte så glad innan lektionen, vilket troligen påverkar.. Hur som helst fotade/filmade pappa så jag lägger upp det som inte såg så hemskt ut iaf.
 

Bilder från idag

Kameran fick hänga med till stallet idag, tog lite bilder på hästarna i hagen.
 

Dagens ridlektion - Mercitta

Lyckan som uppstod när jag såg att jag stod uppskriven på Mercitta. Det gjorde hela morgonen! En bättre ridlektion än denna var länge sedan. Det är inte ofta som jag är nöjd över ett helt ridpass. Kan nog säga att jag äntligen har hittat en favorithäst där vi rider med skolan. Har ridit henne en eller två gånger innan, och redan då tyckte jag om henne, men det var kanske för ett halvår sedan. Troligen kommer jag att tävla Mercitta i oktober. Det känns riktigt bra om det inte blir några ändringar.
 
Åter till ridpasset. Vi red utan stigbyglar och det var mycket fokus på sitsen. Fick känslan av att min sits blev bra när jag tänkte på att inte ramla ner med högerhanden och knipa ihop med knäna. I det stora hela fick jag en väldigt bra känsla, hon var underbar! Kul att höra att hon är typen av min häst och att jag även kände att vi klickade! Tycker om den här söta hästen!
 

Halkar ifrån blogglivet

Känns som att jag halkar av lite, glömmer/gör massa annat när jag tänker att ''Nu ska jag blogga!''. I helgen har jag haft fullt upp. Jag har jobbat både i lördags och söndags. Så jag har knappt varit hemma. I lördags hjälpte jag till med en uteritt och stannade kvar och jobbade ca två timmar extra. Gjorde lite stalljobb såsom mockning och fodring. I söndags hjälpte jag till att klippa hästar. Det är något som jag aldrig gjort förr, men riktigt roligt var det! Det är ju även bra att ha den erfarenheten ;) Igår spenderade jag lite tid med min mor, sen var jag tvungen att plugga hela kvällen, förutom när Idol rullade på tv:n. 
 
Hade lite tur imorse.. Fick ett meddelande från skolan att första lektionen är inställd, hade jag fått meddelandet två minuter senare hade jag gått hemifrån. Har nu en timma tid till godo och då tänkte jag att jag lika gärna kunde slänga in ett inlägg så att ni iaf vet att jag lever! Idag ska jag göra ett litet ärende efter skolan och blir nog förmodligen att fortsätta plugga resten av kvällen.
 

Dagens ridlektion - Zetra

Anledningen till att uppdateringen har varit kass är för att jag har pluggat i stort sett hela tiden i det faktum att jag hade prov både igår och idag. Men nu är jag fri för tillfället! 

Idag red jag Zetra igen. Det kändes bra att få sitta på honom igen eftersom att det gick så himla bra förra veckan. Han var väldigt fin idag med. Jag red dåligt vissa gånger då jag slarvade med halvhalter innan vissa galoppfattningar då han istället sprang in i galoppen. Fick till några bra galoppfattningar iaf! Vi red mycket framdelsvändningar, skänkelvikningar och galopparbeten. I det stora hela gick det ganska bra med övningarna. Kunde ha gått bättre om jag red nogrannare. Men jag är ändå nöjd! Har ändrat min uppfattning helt, jag tycker om Zetra nu. Han är mysig! 

Lite halvkassa mobilbilder, men söt är han ju! Video kommer. 

Bilder från dagen del 1


Familjens lilla äventyr

Vi var på museum idag och gick på utställning och bio. Så länge sedan jag var på Cosmonova, det var verkligen häftigt. Vi såg på en film om universum, så spännande! Tog även massvis med bilder. Ska sitta och redigera dom ikväll men först ska vi till en restaurang och äta middag. Så trevlig dag med familjen. 

Ett litet smakprov

Ut på äventyr

Idag ska jag och min familj ut på äventyr! Vart vi ska får ni reda på senare, kameran kommer hänga med!
 
Känns otroligt skönt med helg! Måste dock plugga mycket. Det är inge vidare att ligga efter.. En roligt nyhet är att jag förmodligen kommer tävla någon gång i oktober. Jag hoppas att det blir av då det nämligen är en tävling med gymnasiet på den ridskolan vi rider på. Var så länge sedan jag tävlade, jag vill ha tillbaka dom där tävlingsnerverna!
 
Något mer positivt är att jag kommer att jobba två lördagar i rad nästa vecka. Kommer att hjälpa till med uteritter, något som kommer bli supermysigt!
 
Händer i stort sett bara positiva saker. Detta år är verkligen mitt år!
 

Ridlektion - Zetra

Så nöjd med kvällens ridlektion på Zetra. Hade inte så stora förväntningar. Vilket kanske var bra, för det gick så himla bra! Zetra brukar i min uppfattning vara väldigt stel men han var verkligen motsatsen idag. Så mjuk, fin och trevlig! En helt annan häst! Det var en sådan underbar känsla! Helt i chock, trodde inte att det skulle gå så bra!

Övningarna som var fokus idag var framdelsvändningar och böjda spår. Allt gick så bra med tanke på hur mjuk och följsam han blev! När vi sedan skulle galoppera på volt i slutet trodde jag att det skulle bli den där dragkampen, men han var lika fin i galoppen som traven. Inget tjaffs alls! Vi kom bra överens och det var så härligt! 

Har nog aldrig känt den där skillnaden förut. Från att ha ridit Zetra i början av året eller om det var förra året - stel som en pinne och det blev bara som en dragkamp hela ridpasset. Jag red åt skogen vilket inte ledde till ett bra resultat. Idag - underbar känsla, helt annan häst, fin och behöll formen. Kan inget annat än att säga att jag är så nöjd och skulle gärna ha suttit på honom någon timma till, hehe ;)

Har tyvärr ingen bild på honom.. Dum som jag var hade jag inte med mig kameran idag. :(

Nya ridstövlarna är så sköna att rida i. Ett av mina bästa köp + ridhjälmen :)

Gymnasieridning - Odin

Dagen började med stalltjänst klockan sju. Hade ansvar för att fodra kraft och mockade en hel del. På ridlektionen red jag Odin. Vi red utan stigbyglar. Tycker att det kändes väldigt bra med sitsen. Men däremot är Odin svår genom att han är på pass känslig och även pigg. I galoppen blev han riktigt taggad, trodde att jag skulle flyga av. Överlag kändes han riktigt fin! Måste träna på att reglera halvhalterna bättre, för han blir gärna väldigt springig. Något jag verkligen måste ha fokus på när jag rider honom. En liten utmaning till häst skulle jag nog vilja säga, men sånt är roligt! 
 
Nu är jag påväg hem. Väl hemma ska jag göra klart några skoluppgifter. Lite senare på kvällen är det ridlektion! Väldigt taggad! 
Fina Odin

Kan ju kalla det för galna morgonen

Godmorgon! Tyckte att jag gick upp i bra tid och kände att jag skulle hinna med allting. Men allt hann jag inte, vad jag hatar att stressa! Min ridjacka är spårlöst försvunnen, så jag var tvungen att leta efter den i löseri med tid. Men jag var tvungen att ta en annan.. Sedan flög tiden iväg och jag sprang till bussen. Trodde att jag skulle missa den, men jag hade turen på min sida idag också! Skulle bli så förbannad om jag missade bussen, inte nog med att min favoritjacka är borta någonstans.. Nu sitter jag iaf på bussen. Något som jag hann var att fixa frukost som jag tänkte äta på bussen. Det var ju applåder till mig det! Hoppas att dagen blir bra ändå! Det är ju en stalldag idag, vad är mer roligt än det! Senare på kvällen är det även ridlektion :)
Söta små kattungar i stallet där jag jobbade i lördags. 

Tisdagkväll

Morgondagen startar klockan sju i stallet. Vilket innebär att jag måste åka runt sex-tiden hemifrån och kliva upp klockan fem. Den där känslan när man vet att man måste kliva upp men så gärna vill ligga kvar i sängen. Jag är ju ingen morgonmänniska. När man väl sitter på bussen så brukar man vakna till lite. Önskar ändå att jag vore morgonpigg, livet vore mycket enklare då!
 
Jag måste lägga mig och försöka somna när som helst. Lite sömn vore ju uppskattat!
 
Snyggt blev ju skrivbordet efter jag hade städat idag. Var ju ingen vidare syn innan ;)

Huvudet under ytan

Man kan ju säga att jag har haft huvudet under ytan ett tag.. Ingen bra uppdatering på några dagar vilket beror på att jag har gjort massor! I lördags jobbade jag lite extra (i det stallet jag sommarjobbade), hjälpte till med två uteritter. Det var underbart! Älskar ridvägarna där! Och att även galoppera upp för backar och tölta i stort sett hela tiden är ju en helt fantastiskt upplevelse! I söndags tog jag bara det lugnt, spelade tvspel i stort sett hela dagen. Det är inte helt fel på en söndag. Måndagen (igår) var riktigt bra! Vaknade på rätt sida och var otroligt glad hela dagen. Skrattade åt in princip allting! Brukar inte vara SÅ glad på måndagar annars, men kändes så härligt att inte ha ångest över första dagen på veckan (som brukar vara värst..). Var sedan på kalas, fikade där och tittade på idol.
 
Idag har dagen varit rätt okej också. Var dock inte så glad över att behöva kliva upp tidigt. Det var riktigt trögt att kliva upp, vet inte hur länge jag låg kvar. Det blev ganska så stressigt och trodde att jag skulle missa tåget, men turen låg på min sida! Har haft fullt upp med att möblera om i rummet de senaste dagarna, därav den dåliga uppdateringen. Har även suttit och slängt ihop en ny design. Kände att det behövdes. Kanske får lite mer blogglust nu när bloggen är lite renoverad.
Bild från i torsdags | Foto: Elin 

RSS 2.0