Jag vill ut på tävlingsbanorna igen

Jag saknar att tävla, det var ett tag sedan. Kanske dags att anmäla sig på någon tävling snart!
 
Sista bilden är några år gammal, från C-ponny tiden..

Fredagsmys

Godkväll! Idag har jag pluggat största delen av dagen, skönt att inte känna sig sönderstressad än. En uppgift blev iaf klar, dock har jag några kvar.. Någon frivillig att göra dem åt mig? Har även tagit det lugnt, spelat ett av mina favoritspel som jag blir så glad av. Nu ska jag titta på en av mina favoritserier och ha lite fredagsmys med mig själv och kexchokladen.
 

Lite frånvarande

Har varit lite frånvarande under några dagar, sorry for that. Det är redan fredag, inte många dagar kvar på detta lov. Denna vecka har gått otroligt fort och det känns som att jag knappt har gjort något. Har ridit Nikita, ridit ridlektion, pluggat en del, varit och simmat/badat i simhallen, legat hemma i sängen och degat. Ja, det är väl det jag har gjort.. Har inte haft särskilt roligt (när jag bara varit hemma), men jag har mest försökt ta det lugnt. Det var egentligen meningen att jag inte skulle plugga något under lovet, hade tänkt att jag skulle få slippa det. Men ändå sitter jag fast i den smeten.. Så typiskt mig att dröja på skolarbeten, så att jag måste ta igen det på loven, osmart. I helgen händer det iaf lite skoj! 
 

Den där paniken

Vaknade runt halv tolv idag, måste erkänna att det var härligt! Däremot har jag inte heller lust att sova bort halva dagen nu när det är lov. Åt en brunch idag, två mackor, oboy, kiwi och apelsin + pannkaka på sidan om. Riktigt gott! 
Fick verkligen panik idag, tåget var försenat och jag trodde att jag skulle missa bussen sen också, men den hann jag! Hade jag missat den hade jag fått vänta på nästa rätt länge, hade verkligen tur!

Just nu promenerar jag till stallet. Så härligt med sol! Nu känns det verkligen att våren är på g. Ska nog föresten rida Nikita lösgörande i ridhuset idag. 

Mysig uteritt

Träffade en fin vän i stallet idag, en klasskompis rättare sagt. Blev verkligen chockad, men roligt var det att träffa en av mina bästa kompisar från skolan. 
 
Red ut på Nikita idag. Skrittade och travade den längre slingan och galopperade två varv åt båda hållen på galoppbanan. Mysig liten uteritt! 
 

Promenad till stallet



Fri som en fågel

Åh, vad härligt det känns med lov nu! Känner mig fri som fågel, dock måste jag plugga en del ändå, men det positiva är att jag har en hel vecka på mig utan att behöva stressa som nästan alltid gör annars med skoluppgifter. 
 
I fredags var jag hos Nikita, red i ridhuset i ca en timma. Red lösgörande, det gick väldigt bra. Hon blev rätt pigg efter galoppen, så jag avslutade sedan när jag fick henne lite lugnare. 
 
Idag ska jag till Nikita, blir uteritt. Skönt att snön nästan är borta, blir nog en perfekt dag att rida ut på. Ska förmodligen rida den längre slingan och sedan galoppera lite på galoppbanan. Sedan blir det nog bara att ta det lugnt när jag kommer hem, titta på några filmer kanske, som igår. 
 

Torsdagmorgon

Godmorgon! Fy vad tungt det var att ta sig upp ur sängen, ville bara ligga kvar där. Men tvingade mig upp och blev ju lite mer vaken när jag väl lyckades. Första jag såg när jag tittade ut genom fönstret var... snö! Började tänka att jag sett i syne eller att jag bara drömde. Dessutom är det rätt mycket snö ute, vintern är tillbaka (hoppas inte så länge till). Jag är iaf på bussen nu påväg till stallet. Halvdag på Tyresö. Blir nog att rida fina Stina igen, vi ska rida Working Equation. Tror att det kommer bli en liten "tävling" av det hela om jag minns rätt. Vi ska iaf rida en bana som går på tid. Blir nog en lång dag idag..



Träningsvärk

Igår var jag tom på ord. Frustrerad över att det inte gick på bra på ett prov, så det förstörde halva dagen. Inte ens godkänt, det är ju uselt. Får rycka upp mig efter lovet, sparka mig själv i rumpan och kämpa för jag vet att jag inte ligger så lågt och jag tänker inte ge upp. 
 
Idag har dagen däremot vara rätt bra! Först ett rejält träningspass på morgonen på ''gym'', mest fokus på mage, rygg och ben. Väldigt roligt var det, men det var sjukt jobbigt. Därefter var det rätt lugnt i skolan, inga överdrivet jobbiga lektioner, vilket är skönt. Var hemma sedan och tog det lugnt, därefter begav jag mig till stallet. 

Fick rida Makur idag. Fokus var sitsträning, det gick helt okej, kunde nog ha gått bättre. Jag kände mig som en säck, ont i ryggen och hela kroppen. Men jag är nog nöjd ändå, så illa gick det nog inte som det kändes där ett tag. Sitsträning är verkligen svårt, det är nog en svaghet från min sida, men det lönar sig också tillslut! Det kändes bra i slutet, Makur är fin han, men idag var han lite galen, speciellt i galoppen, hehe ;)
 
Sitter nu med världens träningsvärk, kände det direkt efter att jag hade hoppat av hästen. Ska rida igen imorgon, och även på fredag, den där träningsvärken kommer nog göra bra ont.. 
 
Förmodligen rida fina Stina imorgon ;)

Veckans planer

Tisdag: Skola, förmodligen plugga. 
Onsdag: Skola, ridlektion på ridskolan. 
Torsdag: Skola, ta det lugnt. 
Fredag: Skola, rida Nikita. 
Lördag: Kanske filmkväll hos en kompis.
Söndag: Rida Nikita. 
 
Veckans planer ser hur såhär. Lov på fredag, veckans höjdpunkt! Känner att det kommer bli skönt med lov, överleva denna vecka, därefter fri från all stress av prov och allt det där. Ni känner nog igen er, den där känslan när man inte har någon press på sig själv, att man är stressad, att man måste plugga osv.. Det kommer bli härligt att koppla bort sig från allt det där ;)
 

Besvärlig dag

Tisdagar har på sistone blivit den jobbiga dagen av veckan, nästan värre än måndagar om jag ska vara ärlig. Långa skoldagar, man är trött och allting är bara värdelöst. Klarar man sig igenom sådana dagar känner man nog sig rätt glad.
 
Hoppas på att denna dag kommer bli bra trots allt, även om jag inte alls tycker om tisdagar. Börjar dagen bra brukar den oftast (men inte alltid) fortsätta bra. Har ju toppen vänner som brukar göra dagen bra ändå, så jag överlever nog. Tror dock inte att hela denna dag kommer vara så besvärlig, tror nog att sista lektionen kommer bli rätt spännande, då vi ska iväg på studiebesök på hundcenter, vet inte vad vi ska göra där, men det verkar roligt. 
 
För att inte glömma nämna så beställde jag skolkläder igår, en tjocktröja och ett par mjukisbyxor, ser fram emot när dem kommer! Är i rätt stort behov av nya kläder, så det ska bli spännande. 
 

Självförtroendet

På tal om självförtroende, så har det varierat så mycket dem senaste åren. För några år sedan var jag den blyga, trodde inte att någon gillade mig, sa knappt hej till folk och så vidare. När jag började rida fick jag många bra vänner, det var alltid bra i stallet, men i skolan sjönk det direkt. Men det har verkligen ändrats nu. Så fort jag började i gymnasiet blev allt mycket bättre, inte bara självförtroendet. Har världens bästa vänner där. Det steget att ha börjat i gymnasiet har varit ett stort steg för mig. Jag var så nervös att jag inte skulle få några vänner (hade inte så många vänner i förra skolan..) Och speciellt första skoldagen var jag verkligen nervös, men det gick så bra! Jag tyckte att det verkade som att jag hade hamnat i en bra klass, alla var snälla. Redan första dagen kändes det som att det var rätt skola jag hade valt.
 
Tro inte nu att jag hade värsta problemen, men vissa saker var rätt jobbiga. Nu är allt mycket lättare! Det känns som att jag har blivit en helt annan person, en gladare person. I nian kunde jag knappt hålla ett simpelt tal för några i klassen, jag kunde knappt ställa mig där uppe, jag kunde inte ens säga ett ord utan att tveka. För någon vecka sen hade jag ett argumenterande tal och ingen tvekan, jag stod där, sa mitt tal och sedan var det klart. Det är ett exempel på att mitt självförtroende har blivit mycket bättre. Genom ett bra självförtroende kan man komma dit man vill, bara man tror på sig själv, tvekar man, är det ganska säkert att saker och ting inte fungerar som man vill. Ett bra självförtroende behövs för att komma någon vart även i framtiden. Jag har blivit en glad och säker person, fortfarande kämpar jag till att självförtroendet ska bli bättre än det är nu, jag är påväg dit jag vill! 
 

Gott telefonsamtal

Ringde och pratade med mormor om allt och inget. Det var ett tag sedan, så det fanns rätt mycket att prata om. Bland annat om sportlovet och resan i början av mars. Blir nog en liten trip till Norrtälje nästa vecka då det är lov, det är så skönt att bara vara hemifrån några dagar, så det blir nog att jag åker till mormor och är där några dagar. Jag saknar henne otroligt mycket, har inte träffat henne sedan i somras. Sedan är även planen att åka på en skidresa i början av mars i en vecka, blir att ta ledigt från skolan och dra upp till Vemdalen. Hoppas att det blir av, det är så roligt att åka skidor! Lite planer här framöver, blev lite gladare nu och har något att längta efter, efter ett gott telefonsamtal.
 

Vårkänsla

Dagen började bra, men ändå inte. Gick upp senare än jag ställde alarmet men ändå hann jag i bra tid till tåget....men när jag hade gått mer än halvvägs så la jag märke till att jag hade glömt busskortet hemma, så det var bara att gå hem och hämta den (eller mamma mötte mig på vägen, så jag behövde inte gå ända hem, tur i oturen..) Missade tåget jag egentligen skulle med, så jag blev lite sen, men ja, sådant händer, det var första gången jag glömde busskortet, någongång ska väl vara den första? ;) 
 
För att nämna några korta ord om skoldagen så gick den väldigt fort, och den var bra, alla var glada och det sprider sig. Var nog lite trött men ändå glad. Dessutom börjar man känna vårkänslorna, vilket gjorde att jag blev på bättre humör. Jag tycker verkligen om våren! En bra dag än så länge!
 
Sommaren 2012 - Norrtälje.

Måndag

Jösses vad tiden går fort nu för tiden, halva februari har passerat. Och efter denna vecka är det lov. Och efter lovet är vi redan i månaden mars. Nästan all snö har dessutom smält bort och nu är det vår..
 
Måndag idag, fick lite sovmorgon. Ska klara mig igenom den korta skoldagen och därefter blir det nog bara att ta det lugnt. 
 

En sådan där slappdag

Idag har jag bara slappat, tittat på några serier, smaskat i mig choklad. Det är väl det jag har gjort idag. Ska nu duscha, plocka fram ridgrejer och sedan sova. Ovanligt trött, men det är väl inte så konstigt då jag var uppe halva natten igår, får lite skylla mig själv. Men tänkte lite smart att jag ska lägga mig i tid ikväll. 
 

Söndagmorgon

Igår firades farmor, sov sedan över där med min kusin. Känns som att jag aldrig kommer bli hungrig igen, åt så mycket mat och godis igår. Idag är planen att bara ta det lugnt för att orka veckan som kommer. Bara en vecka kvar sedan lov! Åh, det ska bli så härligt! Ska nu umgås med min kusin några timmar innan hon ska iväg och sedan ska jag nog hem och glo på någon film eller något.

Fikatime

Har precis följt med min kusin när hon handlade kläder, just nu sitter vi och fikar. Sedan blir det hem och laga middag och fira farmor. 
 

Godnatt


Alla hjärtans dag


Glad alla hjärtans dag, jag fortsätter kvällen i min lilla ensamhet ;)

Det är dags för fredagmys!

Det går inte att beskriva känslan av att denna vecka är över.. Denna eländiga vecka, med prov och sena dagar. Oerhört skönt med helg nu! Är dock riktigt slut, men det tar jag igen i helgen. 
 
Var hos Nikita efter skolan. Red det första jag gjorde för att komma ut i tid till ridhuset. Började med att skritta ett varv runt travbanan och sedan red jag i ridhuset. Var ensam där ett tag, rätt skönt att kunna få utrymme över hela ridhuset. Red längs spåret i skritt, trav och galopp. Ganska stel i början, men det kändes mycket bättre i slutet. Avslutade när det kändes som bäst, red i ca en halvtimma. Sedan tvättade jag bakbenet, putsade lite på utrustningen. Därefter kom pappa och då åkte vi och handlade en present till farmor som fyller år imorgon! 
 
Väl hemma har jag ätit middag, ätit godis och nu sitter jag här framför datorn. Börjar bli väldigt trött, har varit det hela dagen.. Om kroppen fick bestämma hade den gått och lagt sig förlänge sedan, så utsliten som den är just nu, men hjärnan vill annat. Som att glo på film hela kvällen ;) Vem ska man välja att lyssna på, kroppen eller hjärnan? ;) Blir iaf att titta på ett eller möjligen två avsnitt av The Vampire Diaries, måste bara se den!
 

Stallet

Var rent ut sagt död i morse, höll på att somna på de första lektionen, blä vad trött jag var, men nu känner jag mig lite piggare. Påväg till Nikita nu, ska göra som i onsdags, rida i ca en halvtimma. Sen mocka och det vanliga. Sedan blir det hem och sova, nej läs inte sova, jag skulle skriva ta det lugnt. Film blir det nog på kvällen iaf. Tagga fredagsmys! 


Norrtälje 2013

Åh, vad jag saknar denna sommar så mycket, vill verkligen ha sommar nu, vill till Norrtälje ♥

Äntligen fredag

Åh, yes! Det är fredag, bästa dagen på hela veckan. Kort skoldag, och sedan direkt till Nikita, lite fredagsnöje. Blir nog en bra dag, blir sedan fredagsmys på kvällen med The Vampire Diaries, en av höjdpunkterna av dagen! 
 

Den där besvikelsen

Åh vilken besvikelse, trodde det var fredag idag, men det är ju torsdag.. Riktigt störande, vore ju skönt med helg nu! Dock överlever jag nog skoldagen imorgon, slutar kring två, lyckan som uppstår när man slutar tidigt på en fredag! Har bara tagit det lugnt när jag kom hem från skolan, badat och bara slappat. Ska nu sova, känner för att lägga mig tidigt, är riktigt trött! 
 

Från i onsdags

Ridpasset på Tyresö i onsdags. Foto: Anna

Två ridpass

Åkte till Nikita direkt efter skolan, red i ca en halvtimma. Gick väldigt bra! På ca två timmar hann jag; byta om, rida, tvätta bakbenet, mocka, fylla vattenbaljan, sopa lite i stallgången. Lite imponerad att jag hann med ''allting''. Brukar ta så himla lång tid annars, mellan tre-fyra timmar.
 
Direkt efter Nikita blev det vidare till nästa stall och rida ridlektion på ridskolan. Red Zetra och vi hade hoppning. Det gick helt okej, Blev lite konstiga hopp ibörjan då jag ''hoppade'' före och väntade inte in själva hoppet, blev lite knas där, men annars gick det väldigt bra! Verkligen länge sedan man hoppade, åh vad jag saknar det.. 
 
Trodde jag skulle vara tröttare efter denna dag, har ridit tre gånger och jag är inte döende. Vad hände där liksom..? Ska nu ta en dusch och sedan lägga mig. 
 
Jag och Stina idag på Tyresö. Foto: Anna 

Snabb uppdatering

Dagen har varit bra än så länge, till skillnad från igår är jag mycket piggare idag. Red Stina idag på Tyresö, en häst jag inte ridit innan. Tyckte om henne, väldigt trevlig var hon! Vi red working equation, red över broar, ryggade, red emellan två hinderstöd och skulle flytta en kon från det ena hinderstödet till det andra. Det var väldigt roligt! Fick kommentar av ridläraren att det såg väldigt lugnt ut, så det kändes bra! Bilder från det ridpasset kommer då en klasskompis till paparatsi fotograferade idag! Sedan hade vi två lektioner i skolan, ett prov som gick ganska bra och sista en slapplektion, fick reda på lite betyg och sånt. Sitter nu på bussen påväg till Nikita. Ska rida och sköta och därefter blir det ridlektion på ridskolan. Kommer nog vara rätt död ikväll. Det positiva är att vi inte har några prov att oroa sig över, bara några tester och redovisningar. Uppdaterar sedan när jag kommer hem.


Förra veckan

Såhär kan en vanlig stalldag och skoldag se ut.
Först lite bilder från hästarna i hagen, därefter lite skumma bilder på allt möjligt ;)

Uppe med tuppen

Godmorgon! Vad gör jag vaken nu, skulle jag inte förvåna mig om ni tänkte. Det undrar jag också egentligen, skulle vilja ligga kvar i sängen och sova.. Men ska iväg till stallet med skolan, halvdag igen. Klockan sju är det dags för stallarbete, stalltjänst. Därefter är det ridning och sedan tillbaka till skolan för lunch och sedan prov och en till lektion. Denna dag kommer nog bli väldigt kämpig, börjar klockan sju och slutar fyra. Sedan ska man hem och därefter till stallet och rida ridlektion. Tror att det är hoppning! Är väldigt taggad! 
 
Blir kanske att rida Finals igen som förra veckan.

Vad gör vi, nu kör vi

Känns mycket bättre nu, efter att ha ätit middag och duschat. Från att vara halvt död, så är man lite mer vaken nu. Känner mig lite mer piggare och gladare från att vara dötrött innan. Pluggar för fullt, hoppas verkligen att provet imorgon kommer gå bra, ska försöka satsa allt jag kan! Vad gör vi, nu kör vi.. ungefär så! Packa ridsaker, och fortsätta plugga sedan lägga sig. Ska försöka att inte lägga mig allt för sent, imorgon ska jag upp väldigt tidigt, ska vara i stallet klockan sju imorgon, wehoo, morgontrötta människan kommer få det rätt kämpigt imorgon lär jag tänka mig ;)
 
Sommar, ja tack.. :)

Halvt levande

Kan man vara levande men ändå olevande på samma gång? Hela jag är halvt levande just nu, känner mig trött, utslagen, som om jag har sprungit flera varv runt huset, eller suttit uppe hela natten, men det har jag lyckligvis inte, men ändå känns det som att jag lever, men ändå inte. Borta i en annan värld. Ögonen tunga som stenblock och kroppen helt slö.
 
Denna dag har varit lite hej och hå. Började dock sent idag, vilket var extremt härligt! Sista timman skulle vi på studiebesök, på en föreläsning i en timma, så slutade runt fyra och kom hem runt kvart över fem. Helt döende och nu sitter man med två häften framför sig vilket innehåller agrarhistoria i naturbruk som vi ska ha prov på imorgon. Känns ju extremt bra, sitta och försöka pressa in allt i hjärnan.. Vore ju enkelt om det fanns ett dörr in i hjärnan där man bara kunde lägga all fakta om naturbrukets uppkomst och utveckling, så simpelt att imorgon kunna hitta all fakta utan att ens behöva anstränga sig eller tänka. Glöm och dröm, haha. Den möjligheten finns ju inte överhuvudtaget, förutom dem med superhjärna, önska jag hade en sådan. Nej, men nu ska jag väl försöka komma igång och plugga.
 

Sovmorgon

Åh så härligt, börjar tjugo över tio idag! Typ yeees! Brukar inte se fram emot tisdagar, men nu är det helt okej. Skönt med sovmorgon också! Nackdelen idag är att vi slutar sent, runt fyra, dessutom ska vi på studiebesök. Känns mindre roligt.. Överlever nog. När jag kommer hem blir det att plugga in i det sista till ett prov imorgon. Inte så taggad för det heller, men känns skönt att det är det sista provet nu innan lovet. Dock har vi två tester i engelska också, men det räknas inte lika mycket som dessa "större" prov. Nu ska jag göra mig iordning inför skolan. 


Lyckat ridpass

Nikita är bra fin hon! Gick väldigt bra idag! Stel i början men släppte bättre i slutet. Skrittade i ca 20 minuter innan jag började trava och galoppera. Hon kändes väldigt fin som sagt. Dagen började inte så bra, men den slutar istället väldigt bra! Har precis ätit middag. Ska strax duscha och sedan plugga naturbruk. 




I väntan på bussen

Dagen började inte så bra, hann inte äta frukost och missade tåget, så jag kom försent till skolan. Aja, skyller på att det är måndag. Skoldagen har gått rätt bra, hade prov i matematik också, vilket gick helt okej (får man ju hoppas iaf..)

Sitter nu och väntar på bussen. Ska till stallet och rida å sköta Nikita. Blir att rida i ridhuset. 


Spola tillbaka tiden

Önska man kunde spola tillbaka i tiden, sommaren 2013 var en av dem bästa somrarna jag haft! Hoppas 2014 blir lika bra. 







Ny vecka

Godmorgon! Måndag, ny vecka, nya tag. Två prov denna vecka, delvis ett idag. Rätt jobbigt just nu, skulle sitta fint med lov.. Börjar dagen med skola, alltid segt första dagen efter helgen. Kommer säkert vara som en zombie. Efter skolan åker jag nog direkt till Nikita. Eftersom att jag inte red i fredags ska jag rida idag istället. Hoppas på att det inte regnar, isåfall kanske jag rider ut. 
 

I dina drömmar

Har drömt rätt konstiga drömmar nu för tiden. Vissa drömmar är rätt hemska, men vissa andra är sådana drömmar man önskar kunna bli sanna. Ibland känns vissa drömmar verkliga, det är en rätt häftigt, men ibland vet man tillslut inte vad som är dröm och verklighet.. 

Nu ska jag sova, slänga täcket över huvudet och låta drömmarna ta över. Godnatt!


Behöver en superhjärna

Har pluggat i stort sett hela dagen, matematik. Känns verkligen inte som att det sitter, måste pressa in allting i hjärnan dagen innan provet. Dessutom har vi två ''prov'' kan man säga i matematiken, eller rättare sagt två kapitel. Vore ju enklare att bara ha ett kapitel att hålla koll på. Behöver en superhjärna, någon frivillig? Kör på en kvart till sedan ska jag titta på en film eller något. Min hjärna kommer explodera annars ;) 
 

Plugg står på schemat

Tråkig väder, det regnar.. Ingen vacker syn direkt när man tittar ut genom fönstret. Verkar som att det är dags att säga hejdå till snön. Finns inte så mycket kvar av den nu, det känns verkligen skönt, snart dags att välkomna våren! Känns skönt att vara inne hela dagen idag, perfekt dag att bara sitta och titta på film. Däremot har jag inte den möjligheten, plugg står på schemat idag.. Har jag tur kanske jag tittar på någon film senare på kvällen, lär nog inte plugga hela dagen, det orkar jag nog inte en dag som denna..
 
Snart klar med matematiken, men har massa andra ämnen också.. Önska någon kunde göra allt det åt mig. 
 

Dom där dagarna..

..emellan helgerna är så onödiga. Det vore härligt med lov nu, slippa all press i skolan och bara sova hela dagarna. Eller gå i ide i en vecka eller två skulle sitta fint nu när vi har rätt mycket prov. Det är rätt tungt nu med långa skoldagar, dessutom är allting i skolan svårt nu för tiden. Jag är medveten om att det är mycket större krav i gymnasiet. Jag har dock världens finaste vänner där, så det gör dagarna så mycket roligare. 
 
Det är härligt med lördag nu, har inget speciellt planerat varken idag eller imorgon. Blir bara att ta det lugnt för det mesta. Måste dock sitta och plugga den största delen av tiden denna helg. Annars har jag haft fullt upp varje helg har det känts som, nu känns det skönt att bara kunna vara hemma och slappa. Det förtjänar man ibland. 
 
Skulle ju sitta fint med sommarlov nu..

Lördag

Idag var det planerat med en liten filmkväll hos en kompis med några i klassen, men det hoppade vi då inte alla kunde.. Så istället blir det att ta det lugnt och framförallt plugga. Matematikprov på måndag och naturbruksprov på onsdag, så det är bara att sätta igång.. Blir nog att kolla på film eller något också! 
 
Jag och min fina mormor. 

Man mår som man förtjänar

Hade ett jobbigt pass på idrotten idag, la upp ett eget tabatapass med olika övningar som plankan, rygglyft, snabba fötter, situps osv. Kroppen verkar bli mycket ''gladare'' efter ett sådant pass där man verkligen kämpar, man mår som man förtjänar helt enkelt! Blir nog att träna lite mer i helgen om jag hinner om inte allt plugg kommer ivägen då vi har prov och sådant nästa vecka. 
 
Var hos Nikita här på kvällskvisten. Skötte som vanligt, men red inte då jag nästan trodde att det var något på tok då hon betedde sig lite underligt. Har aldrig sett henne göra som hon gjorde, så jag valde det säkra före det osäkra! Det var dock ingen fara, så jag skulle kunnat rida, men blir att jag rider på måndag istället.
 
Lite gamla bilder när jag gosade med Nikita när hon hade boxvila.
 

Mot Nikita

Så glad jag är idag, det är ju fredag, weho! Sitter på tåget påväg till Nikita. Kanske ska rida ut om det inte är allt för mörkt, annars blir det nog ridhuset. Är även glad att jag kommer vara i stallet tidigt så det känns väldigt skönt. Ikväll kommer även nytt avsnitt ut av The Vampire Diaries, så det blir lite fredagsmys med film och godis efter stallet. Bra dag dehär! 


Word hard, play hard

Oh, yes, jag överlevde dagen! Trodde den skulle vara jobbigare att ta sig igenom, men det gick rätt fort! Ändå hade vi ett prov och ett glosförhör som man fick kämpa sig igenom, men det gick nog rätt bra. Ska snart lägga mig och tagga inför morgondagen! Fredag, wehoo! Ska till Nikita efter skolan, därefter blir nog fredagsmys!
 

Flygtur

Red Morris idag, vi hade markarbete. Vi red bommar sicksack och som ett S. I slutet red vi en bana, först i trav och andra gången i galopp. Hade en riktig flygtur idag, höll på att ramla av, haha! Som tur satt jag kvar, men trodde verkligen att jag skulle ligga där på marken några sekunder efter det lilla hindret. Tog mig igenom banan levande med en liten flygande häst, hoppelitossan! Sitter nu i bilen påväg hem, ska duscha, plugga och slänga in lite bilder på facebook från stalldagen på Tyresö idag till mina klasskompisar. Imorgon är det lång skoldag igen.. Hoppas man överlever.
Jag och min fina klasskompis Emma idag. 

Tyresö stalldag

Halvdag idag i stallet. Red Finals, som jag aldrig har ridit innan. En trevlig liten häst, det gick väldigt bra! Hade med mig kameran så fotade rätt mycket! Ska nu plugga en timma framåt innan jag ska bege mig till stallet. Har dock ingen lust alls, då det är både prov och ett glosförhör imorgon. Behöver motivation!
 

Godmorgon!

Sitter nu på bussen påväg till stallet, ska bli spännande att se vem man får sitta på idag. Har ridit Cent två gånger i rad nu, kanske blir hästbyte. Sedan vi lunch ska vi tillbaka till skolan och ha två lektioner, inklusiv ett prov. Och på kvällen sedan ska jag rida ridlektion på ridskolan. Så ser dagen ut, rolig dag med ridning två gånger, det är inte helt fel!
 
Busarna Curre och Cent i hagen förra veckan.

Trött här

Pluggat biologi nästan hela kvällen, tråkigt, men tror att jag har ganska bra koll på det nu. Ska duscha en snabbis, plocka fram ridgrejer och sedan sova. Tagga stallet imorgon då! Ska ta med mig min kamera, får hoppas att jag hinner fota lite!
 

Nu är det äntligen gjort

Denna tisdag har känts väldigt lång eller rättare sagt som en evighet. Hela dagen har jag varit spänd och nervös inför sista lektionen då vi skulle ha talen. Men nu är det äntligen gjort, och det gick väldigt bra! Att stå där uppe inför en liten del av klassen är jobbigare än man tror. Jag gjorde mitt bästa och jag är nöjd med min insats, det är så det ska vara. Då är det bara att hoppas på bra resultat sen! För att inte glömma berätta, så pratade jag om att stoppa all reklam i tv, det var ett roligt tal, att argumentera om reklam. Blev även så att tiden drog över under den sista lektionen då vi hade talen, så vi slutade vid halv fem, och jag kom hem runt halv sex. Helt död nu, och imorgon är det ett prov, och på torsdag är det ett till prov och ett glosförhör. Åh, jag orkar verkligen inte men det är lika bra att sätta igång nu.. Vet att jag kommer få panik och ångest och allt det där om jag inte pluggar i tid. Att plugga en dag innan ett prov är egentligen inte så smart, får hålla tummarna att det går bra iaf. Imorgon är det även halvdag i stallet och sedan tillbaka till skolan vid lunch, lär nog vara död imorgon, antagligen som en zombie!
 

Nervositet

Har tränat på mitt tal jag ska hålla imorgon. Så rädd att jag ska få hjärnsläpp och att bli mer än nervös än vad jag egentligen behöver vara. Ska fortsätta träna allt jag kan ikväll, imorgon är det bara att tuta och köra! Imorgon är det lång skoldag som väntar, börjar nio och slutar kring fyra. Tisdagar är rätt jobbiga dom.. Nu blir det att plugga några timmar till!
 

Remember the first time

Åh, jag hittade lite bilder från ibörjan av förra terminen. Prova på dag på Tyresö, inför gymnasiet. Red en häst som heter Ackepot då, kommer ihåg det som om det var igår, saknar lite faktiskt..
 

Måndag

Godmorgon! Fick lite sovmorgon idag, börjar inte förrän tio över elva. Så glad över det! Det borde vara så varje måndag.. Men tyvärr är det inte så. Tror att jag slutar rätt tidigt också. Blir nog en bra dag dehär! 

Jag tycker om dig väldigt mycket, fina häst

Fina Nikita igår. 

En helt okej söndag

Har spenderat nästan hela dagen med min kusin, tagit det lugnt. Har även gjort klart mitt tal som ska redovisas på tisdag. Nervös här! Får hålla tummarna att det går bra, oavsett om jag är så nervös satt jag knappt kan prata. Ska tänka att jag ska göra mitt bästa iaf, även om det finns en tanke att jag bara vill skippa allt och rusa ut ur klassrummet. Känns så bra att vara klar iaf, nu är det bara att träna, träna och träna tills det sitter! Ska duscha, och sedan rensa lite foton i telefonen, kan ju säga att det behövs (har över tusen bilder där..). 
 

Smakprov från idag

Fler bilder kommer imorgon!

Nikita ♥

Åkte till Nikita runt fyra, hade med mig min farmor och faster som sällskap. Hade även med mig min kamera, så min faster fotade lite när jag red. Red i ca en kvart, lugnt i skritt och trav. 
 
Jag tycker om dig väldigt mycket, fina häst! 
 
Ska till min farmor och äta middag nu, sedan sover min kusin över hos mig. Lite lördagsmys sådär med godis och film kanske ;) 

Hello february

New month, I hope it should be a good one.

Det pinsamma ögonblicket

På kvällen på onsdagen red jag ridlektion på ridskolan. Fick rida Zetra, första gången, gissa om jag blev förvånad när jag såg att jag skulle rida honom. Väldigt söt var han när jag gjorde i ordning honom. Vi hade sitsträning, det gick helt okej, kunde kanske ha gått bättre. Men jag är nöjd för att vara första gången jag rider Zetra.
 
I torsdags hände inget speciellt, skola som vanligt och sedan studiebesök på Historiska Museet. 
I går (fredags), gjorde jag ett ganska pinsamt misstag. Åkte till Nikita, skötte henne och red, men det var egentligen inte meningen alls att jag skulle åka ut igår. Hade bestämt att åka idag, men jag missförstod. Sånt som händer, men klantigt gjort. Men idag ska jag sköta Nikita lite senare på eftermiddagen. Tror att jag rider lite lugnt i en kvart, eftersom att hon egentligen inte skulle ha ridits två gånger igår efter vilan. 
 

Lite dött här

Jomen jag lever! Gick bara i ide i några dagar, men nu är jag tillbaka! Men vad har jag egentligen gjort, det har ändå hänt ganska mycket. I onsdags gick det grymt bra på ridpasset på Tyresö på Cent. Skänkelvikningarna var väl lite hej och hå. Förövrigt har det aldrig gått bättre på den hästen! Tror att jag börjar tycka om lille Centan. På eftermiddagen var det lite fritt, antingen knoppa, rycka man eller lägga bandage, men jag valde att rycka Cent med hjälp av en kompis. Vi fick en vad man kan kalla peruk efteråt! Verkligen stor skillnad!
 

RSS 2.0