Time to sleep

Denna dag var toppen! Skoldagen gick fort, när jag kom hem pluggade jag, så hann göra klart några uppgifter. Tränade sedan och känns så bra nu efteråt! Ska nu sova, upp tidigt imorgon. Börjar i stallet klockan sju, så måste gå hemifrån vid klockan sex. Härligt! 
Taggad inför morgondagen, jajamensan det är ju stalldag! :)

Tisdagmorgon

Godmorgon tisdag! Ser inte fram emot denna dag, för att inte glömma nämna att det är en lång skoldag. Men ska nog inte klaga, har klarat mig igenom värre skoldagar från sju till halv fem (då vi hade halvdagar i stallet för att sedan bege sig tillbaka till skolan och ha lektioner & sluta sent..). Men får hoppas på att det blir en bra dag idag ändå, känner det på mig! Börjar dagen bra, brukar den förhoppningsvis fortsätta bra. 
 

Känns rätt bra

Jobbigt att gå upp idag, första dagen på veckan, ni känner igen den där känslan när man bara vill ligga kvar i sängen och slänga täcket över huvudet och somna om igen. Hade som tur ingen frukansvärd skoldag, den var däremot rätt bra, slutade tidigt också! Eftersom att jag inte tränade igår, körde jag rätt hårt idag! Promenerade på promenadsbandet i ca 15 minuter sedan körde jag lite olika övningar som armhävningar, plankan, rygglyft. Tränade i kanske en halvtimma eller mer. Blev ganska slut efteråt, så nu känns det rätt bra! Blir nog en liten snällare variant imorgon! Känns rätt bra att komma igång nu, med konditionen och styrkan, hoppas bara att jag lyckas hålla mig kvar där! Ska lägga mig lite tidigare idag, känner mig rätt trött.
 

This weekend

Denna helg har jag bara tagit det lugnt, känns väldigt skönt att bara kunna slappna av. Har pluggat en del, konstigt nog ville jag plugga, låter ju galet, men det lönar sig tillslut! Hade tänkt träna lite, promenera på promenadsbandet och kanske köra lite tabata (tränar i 20 sekunder, och vilar i 10 sekunder, med övningar som t.ex plankan, rygglyft osv..) men det blev inte av, jag var helt ärligt för lat.. Det blir hårda bullar imorgon istället! 
Var hos Nikita en sväng idag på kvällen, pysslade lite med henne. Snart slipper hon stå i boxen hela dagarna. Blir en galen Nikita efter boxvilan kan jag tänka mig ;)
Nu ska jag göra mig redo för sängen, antar att den väntar på mig nu.
 

Lyxa till det lite

Var tidigare hos Nikita och har även handlat. 
 
Det är ju föresten fredag, så då kan man lika gärna lyxa till det! Massvis med godis är ju inte helt fel! Ska nu titta på en film eller serie, har inte bestämt mig än vilken jag ska se. Blir iaf lite fredagsmys ikväll! 
 

Träningsvärk

Har precis duschat och känner nu träningsvärken redan smyga sig fram i kroppen, mest armarna och axlarna. Måste ha varit från sista ridpasset. Har ju även ridit två ridpass idag, så det är nog därför. Måste medge att det är härligt efteråt, att få träningsvärk. På något sätt känns det bra även om det ömt på vissa ställen. Men det bästa av allt är att lägga sig nyduschad! Bra onsdag det har varit, stallet hela dagen nästan! 

Morrisknorris

Morris idag på ridlektionen, samma häst som förra veckan. Min sits var katastof, det är antagligen sadeln som placerar mig fel. Stolsits och ser ut som en banan i överkroppen, det ser ju väldigt proffsigt ut.. Det var bara att bita ihop och rida det bästa man kunde utav sadelsituationen. Sitsen påverkade även mina hjälper, genom att jag satt fel. Mot slutet försökte jag verkligen sitta rätt, lite mer fram i sadeln och bak med skänkeln. Det gick lite lättare då och kunde inverka bättre. Övningen idag var öppna. Fick till helt okej öppna några gånger, kändes bra att iaf det funkade någolunda bra. Hästen är väldigt svår, lilla Morrisknorris. Och nej, jag ska nog inte kalla honom Morrisknorris, det lät lite sådär småfult. Men jag är nog rätt nöjd ändå! Det gick hyffsat bra idag! 
För att inte ha något med inlägget att göra så är denna bild så värd att lägga upp! Så rolig! 

Mot ridskolan

Pysslat lite med Nikita alldeles nyss, nu tagga ridlektion! 

Stalldag, Tyresö

Stalldag idag på Tyresö från kl åtta till tre. Red Cent, vi red självständigt i början, red mest på volter. Det var sedan mest fokus på skänkelvikning och det gick hyffsat bra! Förövrigt gick ridpasset riktigt bra! Jag är väldigt nöjd. 
På eftermiddagen knoppade vi, valde fina Trixie. Lyckade nog få till några fina knoppar! 


Ska nu äta middag, bege mig vidare till Nikita, pyssla lite, och därefter rida ridlektion på ridskolan. Kommer hem runt halv tio, lär nog vara rätt trött då. Men det är bara roligt att vara i stallet, det är där man hör hemma, så man får räkna med att bli lite död efteråt!

Påväg till stallet

Godmorgon! Sitter just nu på bussen påväg till stallet. Lite spännande att se vem man får sitta på idag, om det blir Långben igen eller inte. Har ridit han två gånger i rad nu, men har inget emot att rida honom igen, gillar den hästen! Efter stallet blir det hem och därefter till nästa stall och sköta Nikita, och sedan till ridskolan och rida lektion. Mycket stall idag, men det är ju bättre än något annat! 
Justus och Långben förra veckan

Min fina


Klassiska hagbilder

Har fler bilder liggandes någonstans, ska se till att hitta dom! By the way, älskar sista bilden.

Ta hand om sig själv

Duschat, fixat till ögonbrynen, gjort en inbakad fläta i håret, och målat naglarna. Rätt skönt att ta hand om sig själv innan man ska lägga sig. Imorgon blir det förhoppningsvis lite vågigt hår, vilket skulle sitta fint! Nu känns det bara så skönt att slänga täcket över huvudet, blunda och låta drömmarna ta över. Imorgon är det en ny dag, en jobbig en förmodligen, då vi har en lång skoldag. Inget att se fram emot direkt, men ser fram emot att slänga mig i sängen när jag kommer hem eller förmodligen gå raka vägen till kylskåpet och smaska i mig sista chokladen (den som spar den har), tror att vi har glass också, åh! 
 

Catch High

Red Catch High ''Calle'' idag, premiär-ritt! Första intrycket var nog svår. Väldigt svårt att ta förhållningar och få tillbaka honom men ändå vara mjuk när han var så pass pigg som han var. Halva ridlektionen intalade jag mig att fokusera på att kunna ta förhållningar, mjukna, men ibland blev det nästan som en dragkamp.. Vilket inte kändes så bra, så jag kämpade på ända tills slutet då det började släppa och både han och jag blev mer avslappnade. De sista minuterna fick jag en rätt bra känsla. Första gången jag red honom, så jag är nog nöjd ändå, även om det kändes helt omöjligt ibörjan, så gick det mycket bättre i slutet! 
 
Har tyvärr ingen bild på Calle, så det fick bli en bild på Nobile istället. 

Successful monday, indeed.

Pigg och glad, dagen började bra! Åh, tror nog att den där blutsaften hjälper, jag blir piggare, känns så härligt! Så jobbigt att vara trött hela tiden, men det verkar vända till något positivt, vilket leder till att jag mår bättre också, slippa all irritation pågrund av trötthet och allt vad det innebär. Första jag ser när jag kliver in i skolan, är min fina kompis som berättar att hon har kommit tillbaka till klassen igen! Det gjorde dagen så mycket bättre, sedan resten av alla kompisar, som gör en så glad varje dag! Lyckligt lottad som fått börja i en sån härlig klass! Skoldagen gick väldigt fort, inte så jobbiga lektioner heller. 
 
Lyssnar på musik nu, funderar på att snart knata lite på promenadbandet i ca tio-femton minuter. Om en timma blir det iväg till stallet och rida igen i en ridgrupp. Blir spännade att se vem man får rida! 
 
Saknar sommaren 2013, en av dem bästa somrarna! 

Ny vecka, nya tag

Godmorgon! Måndag redan, helgen har verkligen gått fort! Första dagen på veckan brukar inte vara den roligaste, men det känns ändå som att denna dag kommer bli rätt bra! Har inte så många lektioner i skolan och slutar inte så sent heller. Dags för mig att kliva upp ur sängen och börja göra mig i ordning. 

Hemgång

Sitter på bussen hem nu, håller på att somna haha. Catching Fire var sjukt bra, mycket bättre än första filmen! Ändå var den över två timmar men tiden gick galet fort! Verkligen värd att gå på.
.. Åh tror att jag blev lite galen i den faktiskt. Verkligen grym film! 

Ska äta middag när jag kommer hem, därefter åker jag till Nikita. 

Catching fire

Godmorgon!
Idag ska jag iväg och se på bio. Den efterlängtade Hunger Games - Catching Fire! Är riktigt taggad! Blir att duscha, äta lunch och därefter åka! Senare på kvällen blir det en sväng till Nikita. Hoppas på en bra söndag!
 

Lördagsmys

Idag är det bara en sån där slödag. Bortsett från att jag har tränat lite smått på förmiddagen. Knatat och joggat lite på promenadsbandet i ca tio-femton minuter. Laddade sedan ner en Tabata-app där det fanns en timer där man t.ex tränar i tjugo sekunder och vilar i tio sekunder, superbra app! Gjorde lite rygglyft, armhävningar och liknande övningar som vi gjorde i skolan i torsdags. Känns i hela kroppen efteråt så jag ska nog börja träna lite smått några dagar varje vecka, både styrka och kondition. Känner att det verkligen behövs! Resten av dagen blir bara att slappa, lyssna på musik, läsa en bok, spela något spel kanske. 
 

Just nu

Äter glass med apelsin och läser The Vampire Diaries och lyssnar även på musik.
Har det rätt så bra!
 
 

Det är dags för fredagsmyyys!

Skoldagen gick väldigt fort! Skönt att sluta klockan två. Tog det lugnt ca en timma hemma, åkte sedan till Nikita. Mockade, torvade och fyllde vatten, ryktade och gosade. Tog lite bilder, eller tja jag lyckades få pappa att fota lite också. Nu blir det fredagsmys! 


Fina Nikita! 

Beautiful sea

Foton tagna för ca ett år sedan. 

Finally

Godmorgon! Fredag idag, och jag är bara allmänt glad för det! Har inte så många lektioner, och dessutom slutar vi relativt tidigt, känns toppen! Har en känsla av att denna dagen kommer bli rätt bra! 
 

Blunda och drömma

Har pluggat för det mesta här på kvällskvisten. Börjar komma tillbaka till den där plugghästen som jag var en gång i tiden. Istället för att känna ''Åh nej, inte läxor igen, döda mig'', utan ''Åh ja, ska vara lite duktig och plugga, satt jag kan provet galant''. Den känslan är svår att hitta.. Men när man väl har hittat den, så känns det så mycket lättare! 
 
Ska lägga mig i min mysiga säng, blunda och hoppas på att drömma sött. Haha, det där lät ju gulligt! Godnatt!
 

Två flugor på smällen

Imorse vet jag inte alls vad som hände egentligen. Först av allt så försov jag mig, så jag missade tåget jag skulle med, så jag fick ta nästa tåg. Och vad lyckas jag göra med sen, jo glömma gå av på den stationen jag skulle av på, så jag åkte vidare till Stockholms Södra istället. Hahaha, förstår inte hur jag lyckas! Bara åka tillbaka och sedan vidare mot skolan. Komma ca tio minuter försent. Ja, det var min morgon det! Haha, kalla mig klantig eller något. Däremot gick resten av dagen bra! Hade ett extremt jobbigt träningspass idag på idrotten. Träningsvärk imorgon, men det är ju trevligt! Gick rätt okej på testet vi hade i matematiken, men jag ska väl inte ha så höga förväntningar den här gången. Slappa, lyssna på musik och plugga lite nu då. 
 

Tillbaka till igår

På kvällen igår åkte jag till Nikita, pysslade lite med henne. Finfina hästen är skadad.. Så det blir att jag åker och sköter henne lite extra då hon kommer stå i boxen i två veckor.. Hoppas på att Nikita blir bra snart! 
Därefter åkte jag till nästa stall och red ridlektion. Red Morris, och det gick rätt bra! Bättre än förra gången, dock blev min sits inte alls bra, kan vara hans sadel för den är formad lite konstigt. Vi red en övning som bestog av att vi skulle rida t.ex volter, snett igenom, rätt upp, halvt igenom alla samtidigt. I slutet red vi två och två, och då skulle vi också rida olika ridvägar. Gissa om vi höll på att krocka nästan hela tiden, haha, galet rolig övning! 
Så igår var jag i stallet från klockan sju på morgonen till halv tio på kvällen förutom att jag var hemma ca två timmar däremellan dock, annars spenderade jag nästan hela dagen i tre olika stall ;)
 
Första gången jag red Nikita, det var ungefär för ett halvår sedan. Tiden går verkligen fort!

Stalldag, Tyresö

Började klockan sju i stallet, var ändå rätt okej att kliva upp idag. Hade som sagt stalltjänst halva morgonen. Därefter var det dags för ridning och fick sitta på Långben igen. Vi jobbade för det mesta med skänkelvikningar, övergång från galopp till trav vid olika ställen där vi t.ex skulle rida som en båge in mot medellinjen och sedan ut till spåret igen. Och för det mesta på volter. Det gick väldigt bra, nöjd med ridpasset. Tror nog att det var en av dom bättre ridpassen på Långben. 



På eftermiddagen ryckte vi manar, vi hann dock inte att knoppa så det blir nästa vecka. Men ser ni vilken skillnad det blev? 




Uppe med tuppen

Påväg till stallet såhär tidigt på morgonen. Tungt men värt det! Jobbigast är att ta sig upp, men det lättar lite när man väl har åkt. Har stalltjänst direkt, därefter är det ridning. Skulle nog vilja rida Långben igen, som jag red förra veckan. Tycker om den hästen, så mysig! På eftermiddagen tror jag att vi ska knoppa osv, om jag minns rätt. Det är rätt roligt, men det tar sin tid! Ska på kvällen till Nikita, och därefter rida ridlektion. Stallet hela dagen, kan det bli bättre? ;) 
 
Jag och Tequila.
 
Jag och Cent. Foto: Anna - http://tworiders.webblogg.se 

Plugg med musik

Har pluggat lite, med musik i bakrunden så det blev någolunda roligare. Plockat fram ridsaker inför morgondagen, check! Imorgon blir det upp klockan fem, så jag ska lägga mig snart. Ska vara lite duktig och lägga mig runt nio, lär nog inte komma upp imorgon annars. 
 
Blir att åka till Nikita imorgon innan ridlektonen också :)

Tankar och känslor som bara måste ut

Ibland känns det bra att få skriva av sig, som i inlägget under. Det var egentligen inget märkvärdigt (mest onödigt), men sånt som man stör sig så extremt mycket på. Så det kändes skönt att skicka över tankarna till inlägget under än att det stannade kvar i hjärnan. Nu börjar redan de positiva tankarna dominera över de negativa tankarna så fort jag lättade på tänkandet och skrev av mig. Så fort jag stör mig på något eller om det är något som är fel eller som jag misslyckats på eller vad som helst, så sitter jag fast i de tankarna. Skriva av sig sina bekymmer eller problem hjälper faktiskt! 

Denna lilla charmiga varelse gör mig oftast glad och på bra humör! 

Inga höga förväntningar

Ibland ska man nog inte ha så höga förväntningar. Ibland går det bara inte, så mycket som man kämpar och gör sitt bästa, det är ju ingen ide om det ändå inte visar bra resultat. Kan lika gärna ge upp. Känns så i nuläget, allt går dåligt, har så höga krav på mig själv, så får jag sämre betyg på ett prov eller inlämningsuppgift som jag trodde jag skulle få bättre på så går hela världen under.. I det läget blir man nästan deprimerad, men jag tänker inte ge upp. Vad som än krävs så tänker jag inte ligga lägst på en skala från ett till tio, så jag ska banne mig visa att jag kan bättre! 

Denna dag började bra. Jag var pigg och glad. Igår längtade jag efter denna dag då vi skulle få reda på prov och inlämningar som vi hade gjort innan lovet, men det var inget att längta efter. Tänkte att vad bra det gick, blir säkert glad jag ser resultatet, blir istället motsatsen. Detta har med det jag skrev över, kände för att skriva av mig lite. Det var det negativa. Det positiva var nog att vi fick sluta tidigare, kom hem i lagom tid, inte allt försent vilket var skönt! Har tagit det lugnt från att jag kom hem och tills nu. Måste plugga lite snart, tvingar mig till att göra det, så förbannad som jag blev på mig själv idag haha. 

Kan ju lyckas ganska bra ibland

Fotade en del bilder sommaren 2011 eller om det var 2012 som jag blev väldigt nöjd med! Här är iaf några av dem.
Kan gissa på att dessa bilder är fotade med min gamla kamera Canon EOS 1000D, men jag kan minnas fel. 

If you can dream it you can do it

Säger godmorgon med denna bild! 
Tisdag då, hoppas på att jag har mer flyt idag! Haha, kände inte igen mig själv igår, hände så många konstiga saker.
Har olyckligtvis en ganska lång skoldag, men jag borde nog överleva dagen.

Igenridning, Makur

Rätt lyckad dag ändå, bortsett från oflytet imorse. Har varit lite snurrig och trött, men jag tog mig igenom dagen levande! Hade inte så jobbiga lektioner heller, så jag hade väl lite tur.
 
Drog mig vidare till stallet senare på kvällen, red igen i en ridgrupp. Red Makur, knashästen. Det gick otroligt bra, bättre än jag hade förväntat mig, han var väldigt fin och trevlig! Vi red öppna och skänkelvikningar. Vi skulle rida skänkelvikning på kvartslinjen, därefter fatta galopp vid några koner och galoppera en liten sträcka och sedan sakta av innan väggen vid några koner. Risken är ju att man får fel galopp, vilket jag fick några gånger. Det var en väldigt rolig övning vi gjorde iaf, hästen blev ju så avslappnad mot slutet! En trevlig känsla är ju alltid positivt.
 
 Har tyvärr ingen bild på Makur, men kan bjuda på denna bild på detta söta föl!

Veckoplanering

Måndag: Skola, igenridning.
Tisdag: Skola
Onsdag: Stallet med skolan, ridning på kvällen. 
Torsdag: Skola
Fredag: Skola, förmodligen rida Nikita.
Lördag: Bio
Söndag: Kanske rida Nikita

Oflyt

Dagen börjar ju bra, låg kvar i sängen längre än jag skulle, tappade en av mina favoritparfymer, den gick ju sönder såklart, hann inte äta frukost så fick ta med en macka påväg till tåget. Får se vad dagen mer har att erbjuda. Missade iaf inte tåget, morgonens höjdpunkt! 

Konsten att läsa

Började läsa på min bok jag fick i julklapp - The Vampire Diaries igårkväll. Läste två kapitel och tänkte nu fortsätta läsa ett tag, den är väldigt bra än så länge, även om det inte har hänt så mycket. 
 
Älskar denna serie, tror nog även att jag kommer bli galen i boken också! ;) 

Kocken levererar

Lagade lunchen idag, blev väldigt gott! Nu blir det att ta det lugnt ett tag. 
 

Jag ser det snöar


Fotodag

Gick ut lite tidigare idag och fotograferade. Nu när snön är här kan det bli väldigt fina bilder! 
 

Överlevde uteritt i mörkret

Det första jag gjorde igår när jag vaknade var att titta ut genom fönstret, och vad ser jag, jo snö! På ett sätt blev jag glad, men ändå flög den tanken att det är lite sent för snön att komma nu när den egentligen skulle kommit för kanske en/två månader sedan. Men hellre att den kommer nu, än inte alls! 
 
Åkte direkt till Nikita efter skolan. Red ut med några från stallet. Travade och galopperade på några ställen där det var okej underlag. Roligt med sällskap, tror att Nikita tyckte det var roligt också, för hon blev verkligen taggad efter galoppen! 
 

Dagen alla längtar efter

Fredag och ja vad säger man? Typ YES! Dagen innan helg, dagen man känner ledigheten krypa inom sig. Det känns bara helt toppen att du är här fredag! 
Ska ta mig igenom skolan, därefter åker jag till hästen direkt efter. Kanske tar en sväng ut om det inte är så mörkt ute, annars blir det nog ridhuset. Sedan blir det självklart fredagsmys och förmodligen The Vampire Diaries hela kvällen. Blir nog en bra fredag dehär!

Tillbaka till verkligheten

Tillbaka till tidiga mornar, till skolans värld, till sena skoldagar och allt som de innebär. Ändå känns det väldigt bra att vara tillbaka på spåret även om det är mycket press genom skolan och i och med det ganska mycket stress och mycket att göra. Och andra sidan måste man få känna frihet, kunna ta det lugnt ibland, det är något man förtjänar om man verkligen kämpar för att klara igenom dagarna. Dock kan jag skylla lite på att jag är väldigt trött hela tiden så att jag knappt har någon energi till att orka. Det är ju något jag själv borde ta tag i, järnbrist kan vara troligt. 

Skoldagen idag har gått hyffsat bra genom att vi började åtta och slutade kring tjugo över fyra. Om man bortser från att nästan somna på de sista lektionerna så klarade jag igenom första skoldagen på den här terminen. Kändes bra att sitta där vid skolbänken, trivs i min skola, känns härligt! Hämtade lillebror påvägen hem och har varit så trött när jag kom hem så jag slog på Smurfarna 2 och låg fastklistrad i soffan. Blir nog att lägga sig när som helst, nämnde jag att jag var trött? ;) 
Såhär glad var jag första dagen i gymnasiet, första skoldagen och jag klarade det! Typ såhär glad känner jag mig nu. 

Hoppelitossa

Somnade ungefär en timma innan jag skulle iväg till stallet, lika trött efter som innan. Men som tur blev jag piggare när jag väl åkte. 

Red Morris (hoppelitossan), andra gången jag rider honom. En väldigt trevlig häst, men väldigt krånglig, men det är så han är, lite speciell av sig. I galoppen studsar han nästan iväg, känns lite häftigt. Vi red hörnpasseringar, lite skänkelvikningar, volter. Det gick inte helt åt skogen, men det gick inte sådär jättebra heller, någonstans där emellan, men jag är iaf nöjd! 
 
Sitter och äter två mackor med varm choklad, så gott! Ska gå och lägga mig nu, upp lika tidigt imorgon.. 
 

Stalldag

Dagen startade bra, vaknade när alarmet ringde, somnade inte om! Ställde dessutom alarmet en halvtimma tidigare och jag gick upp då. Stolt över mig själv, trodde aldrig att jag skulle klara av att gå upp så tidigt. Hann äta en ordentlig frukost och jag hann med bussen precis utan att behöva stressa eller springa. Kom till stallet i tid, och träffade alla underbara vänner som fortsätte göra dagen bra! Red Långben, som jag tycker om väldigt mycket. Det gick verkligen bra! Vi jobbade med skänkelvikningar och hörpasseringar. I början av ridpasset red vi självständigt, vilket jag tycker är väldigt bra, då jag kan bestämma själv hur jag vill rida, utifrån hur det går och hur hästen känns just då. Red övergångar och tempoväxlingar mest. Nöjd med ridpasset idag! 
 
Hemma nu, och jag är så trött satt jag skulle kunna somna när som helst. Kanske ska ta en liten sovstund, innan jag ska vidare till nästa stall och rida i en ny ridgrupp.
 
Gammal bild från när jag red i hoppgrupp, saknar!

Fräscha upp mig

Hoppa in i duschen och sedan lägga sig är planen. Om jag kommer somna tidigt är en annan femma, blir säkert tvärt imot än vad jag hoppas på. Måste packa ner ridgrejer och plocka fram kläder inför morgondagen. Några timmar kvar på ledighet, sedan har man fullt upp. 
 

Draw me back to this

Sommaren 2013 i Norrtälje, vill bara tillbaka!
 

Det där med rubriker

Det är så oerhört svårt att komma på bra och passande rubriker till ett blogginlägg. Jag har nog under hela min bloggkarriär haft svårt med det. Man skulle ju kunna skriva vad som helst, men det ska ju vara lockande för läsarna för att få dem att vilja läsa mer. Eftersom att jag har tillräckligt svårt för det där med rubriker, så är inte jag den bästa på att ge exempel på vad som är bra rubriker och inte. Jag vill oftast ha rubriken ganska simpel och kort. Men det beror ändå på hur man uttrycker sig, man kan ändå få den bra! Det är ju lättare att skriva inlägget, det beror ju på att man oftast vet vad man ska skriva, men rubriken ska ju ändå ha något med inlägget att göra. Det skulle kunna handla om t.ex en ridlektion, jag skulle kunna skriva ''Dagens ridlektion'', men man skulle ju också kunna skriva ''Vilken flygtur'' om det var så att man hoppade högt, eller ramlade av eller något liknande. Ja, detta bevisade just att jag inte är så bra på det här. 
 

Frukost

Godmorgon! Ställde alarm på åtta imorse, men jag somnade självklart om, vaknade lite då och då, men stannade fortfarande kvar i sängen och gick inte upp förrän halv tio. Undra hur det ska gå imorgon, ska upp runt sex och gå hemifrån vid sju. Kommer säkert försova mig och vakna vid tio eller elva, haha, skulle vara pinsamt isånnafall. Sitter nu och äter god frukost, därefter ska jag bara ta det lugnt. 
 
Gröt, två smörgåsar och varm choklad, yummie!

Lyckan som uppstår när...

...jag såg att jag börjar åtta på onsdag. Vi ska vara i stallet då (med skolan), antingen börjar man sju eller åtta. Och att börja sju första dagen efter lovet är väl inte det roligaste. Blev väldigt glad, nu kan jag somna med ett leende på läpparna. Säger godnatt med denna bild.
Fotograf: Anna Korsar - www.tworiders.webblogg.se

Bra måndagkväll

Har tittat på en film precis, en disney film som heter Dinosaurier. Så bra är den! Tyckte om den när jag var liten och den är lika bra fortfarande! Såg ju Walking with dinosaurs på bio i lördags och då blev jag verkligen sugen på att se denna.
 
Har planerat att lägga mig runt tio ikväll, och vakna lite tidigare än jag brukar imorgon. Bara för att vända tillbaka på dygnet. Sista dagen på lovet imorgon, sorgligt men sant! Planer för morgondagen är nog att plugga, ursh vad jag hatar det ordet (får typ panik), men måste verkligen göra klart några uppgifter.. Seg man är som inte lämnar in uppgifterna i tid innan lovet, får skylla mig själv.. Tänker inte plugga hela dagen, blir nog att slappa lite också för den delen!
 

♥ Läsa

Vill så gärna läsa denna bok! Men ska göra det så fort jag sett klart på alla säsonger, eller möjligtvis innan det, den verkar såå bra. 

Liten jag som fotograf

Redan där var jag intresserad av fotografering, för 3-4 år sedan. Hade då Canon EOS 1000D. Tänk hur mycket man kan utvecklas inom fotografering. Jag har bara kommit en bit på vägen, men det är långt kvar för att bli topp! Dock nöjer jag mig med det som jag kan just i nuläget. 

Måndag

Godmorgon, vaknade alldeles nyss. Idag har jag inte planerat att göra något speciellt, bara ta det lugnt tror jag och ta vara på dessa två dagar som är kvar av lovet genom att antingen slappa eller göra något vettigt som att plugga (som jag egentligen borde göra först av allt). Ska nog även planera en fotodag, är så väldigt sugen på att fotografera natur eller vad som helst! Det var ett tag sedan, så det är dags snart! Funderar faktiskt på om jag ska ta med mig kameran på onsdag till stallet då vi är där med skolan. Svårt dock att fota om vi inte har rast eller lunch, det är typ endast de tillfällerna. Får se hur det blir med den saken. Men det vore nog roligt ändå! Ska kliva upp ur sängen och äta frukost. Därefter ska jag nog glo på några avsnitt av The Vampire Diaries (jag vet, jag är beroende..).
Miss summer. 

Nikita

Sov hos min farmor inatt. Var tvungen att ställa alarm på halv åtta, men vaknade inte förrän halv nio. Gick hem och fick värsta magvärken, så jag vilade ett tag tills det gick över, åkte senare till stallet istället. Var planerat att jag skulle vara i stallet runt tio, men jag var där vid tolv istället. Same shit egentligen. Mockade och fyllde vatten till Nikita. Red sedan vanliga slingan, och travade på travbanan. Ska fota lite mer när jag är hos Nikita nästa gång, även ta med någon som kan fota så det kommer upp lite mer bilder här på bloggen! Var sedan hemma runt tre, tog det bara lugnt, men hör och häpna jag tittade på HELA finalen av ishockeyn idag. Det var något nytt för att vara mig.. Nu blir det filmdags!
 
Gammal bild på mig och Nikita.

Walking with dinosaurs

Har varit på bio idag och såg Walking with dinosaurs. Den var rätt bra! Rolig var den också, rekommenderas! Spenderar nu resten av kvällen hos min farmor med min kusin och hennes kompis, trevligt! 
Imorgon ska till denna sötis! Tror nog att det blir uteritt. 

Bio






Bilder från nyår

Jag fick dock inte så bra bilder på fyverkerierna i år, tror att jag fick bättre förra året.

Ta bort objekt i en bild

Hur tar man bort en stolpe, staket eller vad som helst ur en bild? Jo, man måste använda sig av ett program som heter Photoshop eller något liknande program.
 
1. Öppna bilden som du vill redigera
 
2. Oftast på vänster sida så finns det verktyg, välj mellan klonstämpeln eller lagningspenseln, klonstämpeln är nog den bästa!
 
3. Innan man börjar ta bort ''föremålet/föremålen'', måste man först klicka på ''Alt'' som finns på skrivbordet längst ner till vänster (annars kommer det komma upp en ruta där det står att det inte går att använda verktyget). I denna bild ska jag ta bort de vita balarna och dessa två ''stolpar'' i bakrunden.
 
4. Välj först storlek på penseln. Beskrivning finns på bilden ↓ 
 
 
Gör sedan samma sak på de andra balarna genom att klicka på Alt precis bredvid balarna t.ex över balarna (som jag gjort på bilden över). Gör även på samma sätt med ''stolparna''.
 
Före och efter:
 
Lite svårt att förklara med ord, men viktigast av allt är att prova sig fram, det är nästan det man lär sig bäst på!

Fredag 3 januari

Idag vaknade jag kvart över tolv, sova bort halva dagen, det funkar ju det med. Har varit och handlat och har tittat lite på Sagan om ringen, dock orkade jag inte kolla på hela, då den började 15:50 och slutar 19:50.. Dessutom med reklam stup i kvarten är inte heller så roligt. Så jag sitter istället här och äter godis. Ska nog senare spela något tvspel eller glo på film. Ska försöka att inte somna sent ikväll, har börjat vända på dygnet, inte bra! Somnade runt tre inatt, låter inte det hända igen. Lär vara död annars inför skolan nästa vecka. Om jag känner mig rätt har jag egentligen inget emot att sitta och titta på The Vampire Diaries halva natten, men och andra sidan så är det lite korkat ändå. 
 
Gottar i mig detta, mums.

Planer inför resten av veckan

Fredag: Ta det lugnt förmodligen
Lördag: Bio
Söndag: Inget planerat 
 
Börjar sedan skolan nästa vecka, på onsdagen. De två dagarna innan det ska jag nog plugga lite, då jag inte gjorde klart några uppgifter som skulle vara inne innan lovet..
Härligt iaf med långt lov. Ser fram emot skolan ändå på något underligt sätt. Blir nog att satsa lite mer denna termin, ett bra mål tror jag nog såhär i början av året! 

Torsdagsmys


Foto av vatten

Fotograferade vatten alldeles nyss, hade inget annat för mig. Tycker de blev lite coola ändå!
Kamera: Canon EOS 550D

2 januari

Godmorgon! Vaknade för en stund sedan. Ska nog gå upp och duscha snart och äta frukost. Idag händer nog inget speciellt. Det kan bli en "ta det lugnt dag" eller så. Eller så ska jag kanske träffa min kusin. Ska ni hitta på något speciellt såhär på andra dagen på året? 
Ibland är ju wordfeud ganska skoj ändå

Nattmänniska

Tror att jag har börjat vända på dygnet, vara uppe länge på nätterna och sova länge på morgonen. Egentligen är det inte en så bra ide. Men är det lov så är det nog ändå helt okej för stunden. Har tittat på några avsnitt av The Vampire Diaries, skulle kunna titta på fler, men börjar bli väldigt trött. 
 
Ska gå och lägga mig nu, godnatt!
 

Ny design

Nytt år och allting, så jag passade på att ändra bloggen lite. Ny design uppe, blev rätt nöjd! I år ska jag satsa mer på bloggen, ska försöka blogga så mycket som det bara går! 
 
Har bara tagit det lugnt idag. Vaknade runt tolv (väldigt skönt faktiskt), och har i stort sett fixat och trixat med bloggen hela dagen. Ska snart titta på The Vampire Diaries, min favoritserie! ♥

Om Louise

Välkomna till min blogg! Mitt namn är Louise Persson och jag är 18 år. Jag är en hobbyfotograf. Använder mig dagligen av min systemkamera Canon EOS 550D, en riktigt härlig kompanjon! Jag har även tre objektiv och två stativ. Jag fotograferar till mesta dels hästar/ridning och även djur/natur. Jag är även en ryttare. Rider inte längre på ridskola. Utan fortsätter nu min karriär med min medryttarhäst Sessan. Jag går på gymnasiet i hästinriktning där vi även rider en dag i veckan. Målet är att köpa en egen häst någon gång i framtiden. 
 
På bloggen kommer ni få ta del av min syn av fotovärlden och även min utveckling med medryttarhästen Sessan. Hoppas att ni kommer att trivas här! 
 
En bild på mig sommaren 2014.
Ridning med skolan. 
Om det är något jag älskar att fotografera så är det fåglar!
Jag och Sessan.

Fyverkerier

Nu ska jag sova, mer bilder kommer sen! Godnatt!

1 januari

Godkväll! Nu är det 1 januari 2014. Helt galet egentligen. Känns som att det inte var så länge sedan det var början av 2013, men ändå är det ett helt år! Hoppas att detta år kommer bli bra! 
2013 var helt okej. 
Jag var hos min mormor i fyra veckor under sommaren.
Jag slutade nian, hade min första bal som var toppen!
Jag började på gymnasiet. Det var som att börja ett nytt liv, ny omgivning, nya vänner. 
Jag fick underbara vänner i min nya skola.
Jag fick nog även bättre självförtroende, jag blev gladare.
 
Tre bilder från denna kväll.

♥ 2014


RSS 2.0