Dimma

Godmorgon! Idag gick jag upp med tuppen. Ska snart iväg till stallet där jag sommarjobbade. Ska vara med och hjälpa till på uteritt. Kommer förmodligen hem lite senare på eftermiddagen.
 

Favoriten

En stor lycka när jag kom till stallet och såg vem jag skulle få sitta på idag. Chivas, favoriten sen några år tillbaka då jag tävlade honom mycket, både i dressyr och hoppning. Det var ett tag sedan jag red honom, då han har varit halt en ganska lång tid. Men senast jag red honom var faktiskt sista ridlektionen förra terminen innan sommaren. Då gick det inte så bra, men idag var han väldigt trevlig! Han hade ridits lektionen innan så uppvärmd var han ju. Det kändes då vi red fram. Det är så mycket på samma gång jag behöver tänka på när jag rider Chivas. Jag faller lätt ner mer händerna mot framvalvet och breddar händerna utan att jag tänker på det. Vilket ridläraren påpekade och när jag väl tänkte på att höja händerna och flytta ihop dom lite mer så gick det mycket bättre.
 
Han är ganska svår, då jag märkte att han drar ihop huvudet och spänner sig, så jag behövde både mjukna och ta många halvhalter samtidigt som jag på med skänkeln och flyttar fram händerna så att han lättare kan sträcka ut halsen och inte spänna sig. Något i den stilen som jag uppfattade det. Mest fokus idag var övergångar. Från skritt till trav, från trav till skritt och samma från trav till galopp, från galopp till trav på volt. Som jag minns honom så brukar han vara rejält pigg men han var snarare väldigt lugn, kan kanske bero på att han gick en lektion innan också. Därför tror jag att jag kom åt honom lite bättre. Det gick väldigt bra! Fina röda faran.
 
Kameran hängde tyvärr inte med idag, därför får jag bjuda på några gamla bilder.
 
Bilder från instagram / Har inte så bra bilder när jag rider Chivas. Om inte när jag red honom på en maskeradtävling och klädde ut mig till Mario och Chivas hade en Luigi-hatt på sig.. ;) Något som skulle vara roligt att se kanske? 

Onsdagsmorgon

Godmorgon! Första gången på länge som jag känner mig pigg när jag vaknar. Däremot känner kroppen inte likadant, den vill helst ligga kvar i sängen men min tanke på att kliva upp snart låter bättre med tanke på att det blir himla stressigt annars. Har inte hunnit äta frukost varken i måndags eller igår. Köpte däremot något att äta när jag väl var vid en affär nära skolan. Men skulle det bli en vana att köpa frukost varje dag när jag egentligen kan hinna om jag går upp tidigare skulle inte min plånbok må så bra. Nu har vi iaf lite frukt och yoghurt hemma! Inte så lång skoldag idag. Blir sedan några timmar hemma och för att lite senare åka till ridskolan och rida ridlektion! Känns som att denna dag kommer bli bra! Jag vaknade på rätt sida - pigg och glad kexchoklad. 

Denna fruktskål är riktigt lockande för mina ögon! Frukt på morgonen är så gott! 

En dans på rosor

Denna vecka har börjat bra. Måndagen igår var inte så hemsk ovanligt nog. Det förvånar mig att jag klarade av dagen. Glad, relativt pigg och jag slapp måndagshumöret. Det kändes som en bra början! Det glada humöret fortsatte hela kvällen. Kvällen spenderades med att plugga, det vill jag säga var ännu mer ovanligt. Vad hände där liksom? Det här året är verkligen mitt år, har hänt så positiva och roliga saker hela tiden! Jag börjar tycka det är "roligt" att plugga igen, jag vill nog bli den där plugghästen jag var för ett/två år sedan. Ganska bra betyg då och pluggade nästan varje dag! Vore underlätta så mycket för mig själv om jag hittade tillbaka till den motivationen som jag hade då. Det skulle hjälpa mig genom mycket och jag tror att jag är på rätt väg! 

Något som jag däremot har tappat motivationen till är att springa. Genom att jag har varit förkyld i helgen har jag inte velat riskera att träna. Springer man inte på några dagar tappar man suget direkt. Jag ska planera att springa torsdag eller fredag, nu är jag relativt frisk från förkylningen satt jag kan göra det! 

Imorgon är det en ganska lagom lång skoldag. Ser fram emot morgondagen! Det är framför allt till ridlektionen på kvällen! Om jag längtar! 


Man kan, när man väl vill

Idag har det varit en sådan slapp- och städardag. Tog det lugnt och spelade tvspel fram till "då man vanligtvis äter middag". Vi åt middag ovanligt sent idag. Städade mitt rum också, vilket verkligen behövdes! Rensade en massa skräp som bara låg där på bokhyllan och dammade, som böcker jag inte läser, massa småprylar osv.. Är dock inte klar, men bättre är det iaf! Inte särskilt snyggt när det ligger saker överallt, fullt i bokhyllorna, saker på golvet. Nä, rent och snyggt ska det va! Skönt att jag äntligen tog ta i det också. Blev "klar" för idag med städningen vid åtta, lagade middag lite senare och vi åt inte förrän halv tio. Men fläskfile med stekt potatis och bearnesås är gott vilken tid på dygnet som helst! Imorgon behöver jag kliva upp ganska tidigt, så jag bör nog sova. 


Söndag

Inte så bra uppdatering här dem senaste dagarna. I det faktum att jag har känt mig himla konstig de senaste dagarna, risig, ont i halsen, snorig, ovanligt trött.. I torsdags befann jag mig i stallet där vi rider med skolan. Vi red ut, det var verkligen mysigt. Minns inte vad jag gjorde när jag kom hem. På fredagen vaknade jag med halsont, trodde att jag hade feber men icke så jag åkte till skolan. När jag precis hade kommit innanför dörren hemma så la jag mig direkt i sängen och sov i närmare två timmar. Kände mig inte särskilt kry, men hade inte feber då heller. Planen var att jag skulle ut och springa men det blev inte av då jag inte mådde bra. Igår vaknade jag också med halsont men det gick över fort. Planen var då att jag skulle gå på bio med min kusin och det blev av eftersom att jag kände mig bättre så åkte vi in till stan. En bra kväll blev det igår! 

Idag vaknade jag utan halsont. Känns så skönt! Förmodligen kommer jag inte behöva ligga hemma och vara sjuk nästa vecka. Tror att det var en liten förkylning bara. Idag har jag inte planerat något alls, jag tror nog att jag bara ska ta det lugnt, äta godis och titta på serier.

Fikade i stan igår också innan bion. 

Oh what a high flyer


Gårdagens ridlektion - Flyer

Flyer red jag som sagt igår. Ny ridlärare har vi fått också, tycker att det gick väldigt bra! Det var så härligt att vara tillbaka på hästryggen igen! Vi red mycket skänkelvikningar och framdelsvändningar. Till största del gick det bra. Fin och avslappnad blev han i slutet.

Smakprov

Hinner inte blogga om ridlektionen ikväll, åkte senare hem från stallet och ett måste var ju att hinna duscha iaf. Klockan är så mycket nu.. Måste upp tidigt imorgon därför fick det bli ett snabbt inlägg. Ett smakprov kan ni få! Resten kommer imorgon!

Red den här finingen, Flyer. 

Längtan och förväntan

Vad jag har längtat till att denna dagen ska komma! Särskilt till ridlektionen ikväll! Om en halvtimma beger jag mig till stallet. Så taggad till ridlektionen, känns som att jag inte har varit såhär galet taggad på länge. Kan möjligen vara för att min nya ridhjälm, ridstövlarna och ridbyxorna som jag är lite extra förväntansfull. Men självklart är det också för att jag inte har ridit på ca en månad. Längtar något otroligt till hästryggen, där jag trivs bäst! Kameran hänger med också! Kommer hem ganska sent ikväll, så det blir bara att duscha och lägga mig. Imorgon är det stallet igen men med skolan, ser också fram emot det! Dock ser jag inte fram emot att kliva upp tidigt men det är en annan femma.
 
Fina Comanche som jag red ofta i slutet på förra terminen.

Bra dag

En sådan grym start av andra året på gymnasiet. Det gick verkligen bra! Efter skolan åkte jag till en hästaffär och kollade efter ridhjälm. Hittade inte den ridhjälmen jag tänkte på från början, men det blev en annan nästan likadan som jag blev fast vid! Lite senare på kvällen gick jag ut för att jogga. Blev en lite kortare runda. Känns som att jag är på g nu! 

Imorgon sitter jag på hästryggen, premiär med min nya ridutrustning! Så nervös och taggad! 


Ny ögonsten

Vad kan det vara här i tro? 


Härlig kväll

Kvällen slutade bra! Åkte in till stan, åt middag där innan bion. Det är sorligt nog inte lördag men kunde inte motstå från att köpa lite godis till filmen. Det är ju trots allt sista lovdagen så vad gör man inte för att lyxa till det lite. Filmen var helt okej, spännande och en del skratt fick man också! Ninja Turtles heter filmen, jag rekommenderar er att se den! Känns som ett bra avslut av denna sommar, jag ser fram emot vad som väntar härnäst!




Nöjd och glad

Sista lediga dagen. Vilket innebär att allvaret börjar imorgon eller det roliga skulle jag nog säga. I det faktum att jag inte tycker att det är så hemskt att åka till skolan. Lite senare idag spenderar jag några timmar i stan. Tanken är att sista sommarlovsdagen ska sluta bra, så vad är inte bättre än att se på bio med några vänner.
 
För att inte glömma nämna, så har denna sommar varit den bästa någonsin! Det första jag gjorde var att sommarjobba i fyra veckor. I ett islandshäst stall där jag fick uppleva massor av skoj. Vara med på uteritter, hjälpa ridlägerbarnen, hjälpa till med ridlägeraktiviteter, rida till några hästar osv.. Jag rider vanligtvis inte islandshästar, så det var riktigt roligt att testa på tölt. Dessutom trivdes jag så bra där och jag kommer förmodligen jobba lite extra där på helger. Med ett toppen omdöme med min handledares ord är jag så glad över att jag gjorde mitt bästa hela vägen.
 
Efter fyra veckors jobb åkte jag till Fiversätraö - min kusins landställe i en vecka. Där vi badade i stort sett varje dag, åkte båt, solade osv.. Veckan efter åkte jag till Norrtälje i två veckor där jag spenderade tiden med min mormor. Första veckan åkte vi båt till och stannade på tre olika öar där vi grillade, badade och solade nästan varje dag. Andra veckan kom min kusin, och då shoppade vi, åkte på dagskryssning.
 
Väl hemma har jag shoppat ny ridutrustning och lite annat som jag var i stort behov av. Vissa dagar bara legat i sängen och tittat på serier - sådana dagar behövs också ibland. En riktigt bra sommar har jag iaf haft. Snart är det nog dags att välkomna hösten också, tiden går riktigt fort.
 

Fiversätraö, del 5



Dagen börjar bra

Börjar dagen med att gå ut och springa. Jag har lovat mig själv att springa åtminstone 2-3 gånger i veckan. Det är en bra början nu! Jag sprang just 3,19 km, vilket jag är nöjd med, med tanke på att jag den senaste veckan inte sprunigt något alls (så lat som jag har varit). Men nu ska jag bannemig klara av det här! Man kan, bara man vill! Det måste jag alltid ha i åtanke. Nu väntar frukosten.


Kvällens höjdpunkt

Ligger i sängen, tänker på allt och inget, blundar och lyssnar på musik. Det bästa man kan göra innan man somnar. Dagdrömmer väldigt ofta innan jag faller till sömns, brukar oftast vara väldigt bra tankar och bilder i huvudet men till musik blir det något extra! Planen är att somna så snart som möjligt och försöka kliva upp tidigt imorgon. Bli van vid att behöva gå upp när jag måste inför skolan. Känns inte så jobbigt att skolan börjar nästa vecka, har mina fina vänner och ridningen, det är det ända som får mig att vilja åka till skolan. Trivs väldigt bra, längtar något otroligt! 



Promemad/jogging

Vad är mer härligt än att gå ut i skogen med sällskap av några i familjen? En liten promenad om dagen är bra för magen. Inte nog med att det har regnat tidigare idag så är det mindre kvavt i luften. Även att det är så fint att fota vattendroppar på bladen. Dock hade jag inte kameran med mig. Men det hindrar mig inte från att ta kort med telefonen. 
 

Lördagsfrukost

Lördagsmorgon. Har framför mig en baguette med ost på, ett ägg, yoghurt och varm choklad. Måste ju lyxa till det lite! Planen idag är att redigera bilder, titta vidare på Once upon a time - en av mina favoritserier, bara ta det lugnt.
 

Tur i oturen

Ännu en shoppingdag. I förhoppningarna om att komma hem med en ny ridhjälm så blev det inte så som jag hade tänkt mig. Just i detta tillfälle är den ridhjälmen jag vill ha inte i butikslager. Men i tron om att den möjligtvis kan finnas i lager till nästa vecka så kan jag nog ha lite tur på min sida ändå. Om inte, så lär jag få vänta i flera veckor. Jag hoppas att jag har turen på min sida, som jag hade turen med ridstövlarna. Jag kom istället hem med något annat. Nytt inför skolstarten, delvis nya skor.
Vad jag förövrigt har planerat i helgen är att redigera bilder, flera bildbombar väntar!
 

Tappat motivationen

Jag verkar ha tappat motivationen till att blogga. Den senaste månaden har jag inte bloggat bra alls. Något säger mig att jag har mycket att skriva om egentligen, men vet inte hur jag ska skriva det. Tror att jag måste hitta lite inspiration, för jag älskar att skriva, älskar att kunna skriva av mig även om det bara gäller att skriva om mina dagar. Men jag tror ändå att motivationen kommer att komma tillbaka, eller snarare jag hoppas det.. Förr eller senare. Det viktiga för mig att jag är nöjd med det jag skriver. Annars är det ingen mening med att andra ska läsa det jag förmedlar. Varför jag egentligen bloggar är för min egen skull, jag har märkt att när jag bloggar och skriver om mina dagar eller vad jag nu väljer att skriva om, så känns det bra. Det kanske inte är så att man går runt och berättar för någon vad man gör på dagarna. Det känns skönt att kunna skriva det någon stans. Jag har bloggat så länge jag kan minnas och det är något jag tror att jag kommer fortsätta med. Jag ska hitta motivationen någon stans, jag vill kunna uppdatera bloggen varje dag. Det är inte roligt att läsa en blogg som uppdaterar sällan, jag ska komma tillbaka!
 

Fiversätraö, del 4


Återbesök

Om drygt en timma ska jag åka till stallet där jag sommarjobbade för att hälsa på. Jag ser så fram emot att komma dit igen. Trivdes så bra när jag jobbade där! Blir en kort vistelse där, sedan ska jag nog hem och bara ta det lugnt. 
 
Lite bilder i repris från när jag sommarjobbade.

Mina nya älsklingar

Mina första ridstövlar och jag älskar dom! Så bekväma! Kan inte slita mig från dom så jag går runt med stövlarna hemma för att även kunna gå in lite i dom innan ridningen nästa vecka. 
 

Mysig shoppingdag

Shopping stod på planeringen idag. Plånboken är lite fattig, men så nöjd med mina köp! Kom hem med ridstövlar, stövelväska, stövelsträckare, ridbyxor och en skolväska. Träffade även mina fina klasskompisar då vi gick runt på olika affärer i stan och fikade. Riktigt trevligt! En dag som jag skulle kunna göra tusen gången om.
 
Ridhanskar och ridstrumpor är också inköpta från helgen

Fiversätraö, del 3


Saker på gång

Så vad jag har längtat efter att få ha min lön i mina händer. Äntligen! Jag har inte shoppat på länge (om man bortser från några dagar sedan), det måste vara mer än ett år sedan kan jag tänka mig. I helgen eller nästa vecka kommer jag strosa runt i hästaffärer och klädesaffärer. Tanken är att jag kommer hem med en ny ridhjälm, ett par ridstövlar, nya ridbyxor, ridstrumpor och ridhanskar - saker som står högst upp på listan. Ny ridutrustning behövs!
 
En tagit det lugnt dag idag. Vilket behövdes efter den långa hemfärden igår. Har däremot varit på ett litet ärende, saker är äntligen på gång! Kvällen spenderas nu framför min bok och några serier.
 

Hemma med en känsla av glädje

Äntligen hemma efter två veckor i Norrtälje hos min mormor. Ute i skärgården första veckan och lite shoppnig, dagskryssning och lite annat sista veckan. Det var varit så härligt att vara bortrest ett tag. Kom hem med en känsla av glädje och längtan. Borta bra men hemma bäst!
 
Nu är det mycket bilder som ska redigeras. Mer bilder från Fiversätraö kommer i första hand. Min lön har kommit så jag ska hämta ut den nästa vecka. Tanken på att skolan börjar om lite mer än en vecka känns inte så jobbig, utan jag känner nog mig mer förväntansfull. Planen är att ta det lugnt nu innan skolan börjar. Jag ska någon dag handla nya ridkläder och ridutrustning, även en ny väska och nya skor innan skolstarten. Ett mål är också att jag ska börja springa 2-3 dagar i veckan denna månaden och försöka fortsätta med det.
 
Bilden tagen förra året i Norrtälje

Rensa tankar med jogging

Nu när jag äger ett par sportbyxor känns det roligare att träna! Så jag och min kusin gick ut och sprang här på kvällskvisten. Känns ju så otroligt bra efteråt, den där känslan i kroppen! Och så härligt att jag klarade av att inte stanna någonting. Sprang 3,4 km, kändes som en lagom och bra slinga. Men fick sedan för mig att springa mer så då sprang vi en kortare slinga till. Sammanlagt blev det 4,6 km vilket känns otroligt härligt! Ska försöka springa iaf varje vecka, behöver bättre kondition. 

Grym app som jag laddade ner idag. Hoppas nu att jag kommer att hitta motivation till att fortsätta springa. 

Suverän shoppingdag

Väl genomtänkta köp idag! Kikade in på en hästaffär, tråkigt nog hittade jag inget som fastnade i min smak. Med tanke på priserna fick jag dessvärre välja av avstå och vänta tills jag kommer hem där jag vet att det är billigare. Däremot köpte jag två bhar, ett linne, ett par sportbyxor, två parfymer och en dedorant. Något som jag nu måste göra är att prioritera rätt saker, som jag är i stort behov av. Linnet var däremot inget jag verkligen behövde. Kunde inte låta bli då priset fångade mitt beslut. Kom hem med ett leende på läpparna och väldigt nöjd över mina köp. 



Skärgårdsbilder






Lite bilder från dagarna jag haft i skärgården. Mer bilder finns i kameran som är bättre än dessa mobilbilder. 

Hemkommen från skärgården

Har varit ute i skärgården i en vecka där jag har solat och badat nästa varje dag. Grillning i stort sett varje kväll. För en liten stund sedan kom vi hem. Skönt att sova i en riktig säng, lite annorlunda att sova i båten men mysigt var det ändå! Ska stanna här i Norrtälje en vecka till. Min kusin kommer ut på söndag och vi stannar här till torsdag nästa vecka. Då blir det hemgång till Stockholm. Ska nu ta det lugnt då vi precis kom hem. Imorgon ska jag förmodligen träffa min morfar som jag inte har träffat sedan förra sommaren. Får se vad vi hittar på.


RSS 2.0