Helgsplaner

Imorgon ska jag till skolan, och ja, vad i allsinna dar ska jag göra där? Jo jag ska vara med på Öppet hus med två kompisar från klassen. Ska bli spännande! 
 
På söndag ska jag till stallet på förmiddagen och rida Nikita. Ska rida ut, vet inte än vart jag ska rida. Får även sällskap av en i stallet, det blir roligt! Rider nästan alltid ut själv annars, så det blir ju trevligt att ha någon att prata med! 
 
Sen ska jag nog även slappa fullt ut, även plugga lite kanske eftersom att jag har matteprov på måndag.
 
Jag vill ha snöö! Galen jag låter egentligen, men jag saknar snön lite! Få kasta snöbollar på sina klasskamrater det är nog det roligaste av allt med snön, nejmen haha. Snön är fin, tycker den borde komma snart!

Fredagsridlektion

Idag hade jag prov i hästkunskap på morgonen, första lektionen. Kan väl säga att det gick ganska bra! Känner mig ändå rätt nöjd med min insats, huvudsaken man gör sitt bästa, vilket jag gjorde. Hade sedan idrott, naturbruk och svenska. Slutade även tidigare från svenskan, ungefär en halvtimma (skulle ha slutat 15:40 egentligen), snacka om lycka! Fredagslyckan som uppstår när man äntligen kan åka hem och veta att det är helg! 
 
Åkte till stallet vid fem. Red Makur idag igen, och vi jobbade med framdelsvändningar, övergångar, volter, galoppfattningar vid rätta tillfällen osv. Hade inte alls koll på vad jag gjorde i början så framdelsvändningarna blev helt knas, sedan gick det väl lite bättre. Jag fick till några bra fattningar, vilket kändes bra! Slutet av ridpasset gick iaf bäst.
 
Hur du man vara så söt, min finaste ;)

Pluggat hästkunskap

Har nästan hela kvällen pluggat hästkunskap. Känns som att jag har stenkoll på allting nu, men kommer säkert få hjärnsläpp imorgon.. Ska även snart läsa ut en bok vi läser i svenskan, och därefter ska jag nog sova.
 
Wihoo, det är fredag imorgon! Vilket innebär helg och även ridlektion, taggaaa! 
 
Min kanin till vänster och min kusins kanin till höger, så söta! 

Fler bilder på mig och Tequila

Fotograf: Alexandra Gomez

Godmorgon torsdag

När jag vaknade idag kändes det som fredag, vilken besvikelse jag fick när jag kom på att det är torsdag. Hade iaf lite sovmorgon idag och trots att jag somnade sent igår så kom jag upp ur sängen hur lätt som helst. Just nu sitter jag på tåget påväg till skolan. Börjar tjugo i nio och slutar fyra.. Ganska lång skoldag, hoppas att man överlever. När jag kommer men ska jag antagligen plugga för jag har prov imorgon, första lektionen dessutom.. 

Tiden går fort när man har roligt

Haha egentligen stämmer ju inte rubriken, för jag har suttit och pluggat hästkunskap i några timmar nu, fram tills nu, halv tolv. Och man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, men man kan väl inte heller säga att plugga är roligt, så det stämmer väl ändå inte riktigt. Funderar på att duscha, men att duscha mitt i natten kanske inte är det smartaste när man ska upp tidigt imorgon. Eller ja, lite sovmorgon får jag, men ändå. Var ju i stallet idag och blev ganska rejält svettig efteråt. Måste ha jobbat ihjäl mig på ridlektionen, så jag är nog värd en dusch ändå. Efter duschen blir det väl att sova. Jag skulle kunna sitta flera timmar till och plugga, men nej, jag behöver nog lite sömn! 
 
Bästa kanin ♥

Trött

Idag var det stalldag på förmiddagen. Vi började sju, och jag försov mig, dagen började ju bra.. Hade stalltjänst från sju till halv nio, och därefter var det ridning. Fick rida en häst jag inte ridit innan som heter Tequila. Vi red mycket på volter. Det gick väldigt bra, en väldigt fin och trevlig häst. En klasskamrat fotograferade lite när jag red, så dem kommer nog upp här! Sedan skulle vi tillbaka till skolan runt halv tolv, vilket var väldigt tungt och segt. Slutade även dagen ca fyra och kom hem runt fem. Så fort jag kom hem höll jag på att somna i soffan, haha. Har suttit och försökt plugga, men det har inte gått så bra, istället har datorn eller mobilen kommit före. Har hästkunskapsprov på fredag, så det är väl lika bra att sätta igång nu, kan inte allting.. Kan iaf visa en bild från idag på mig och Tequila.
Fotograf: Alexandra Gomez

Godmorgon!

Tisdagmorgon! Påväg till skolan just nu. Första lektionen är engelska, inte så taggad på det faktiskt. Men tror att vi ska titta på någon film, så det är ju ändå helt okej. Har även två timmar svenska idag har jag för mig, låter ju ganska segt. Får hoppas på att dagen går fort. När jag kommer hem från skolan ska jag antagligen plugga och ta det lugnt. Igår var jag knappt hemma någonting, eller jo, på förmiddagen fram till tolv, men kom hem runt åtta på kvällen. Så idag när jag kommer hem kommer jag förmodligen slänga mig i soffan och typ dö, hehe. 
 
Globen Horse Show i år blir inte av för mig.. Bilderna är från förra året. Kommer bli tråkigt att inte sitta där på läktaren med kameran i handen med ett leende på läpparna. Kommer ju även att missa mässan som jag älskar. Det kommer bli tråkigt faktiskt att inte gå, men jag har gått några år i sträck nu. Hoppas ni som ska dit får det roligt!

Måndagkväll

Hade en kort skoldag idag, så härligt! Åkte dirket till stallet. Mockade, fyllde vatten när jag kom dit. Red i ridhuset idag på Nikita. Red i alla gångarterna och red lite serpentinbågar och för det mesta på volter. Gick väldigt bra! Putsade sedan på utrustningen och därefter åkte jag hem. Var tvungen att hämta cykeln på vägen så jag fick cykla hem, det var inte särskilt jobbigt, tar ca tio minuter att cykla från tåget och hem (cyklade imorse till tåget, när jag skulle till skolan). Vill inte heller lämna cykeln under natten, man vet ju aldrig om den blir snodd. Bättre att vara på säkra sidan. 
 
Sitter just nu och pluggar. Måste läsa ut en bok som jag troligen inte kommer att hinna läsa ut idag.. Har ett prov på fredag i hästkunskap, har inte gjort instuderingsfrågorna än (men hoppas att jag hinner göra dem klart idag), och har matteprov nästa vecka.. Så det är rätt så mycket nu. Därför är det väl lika bra att sätta igång nu på en gång. 
 
Imorgon är det en ganska lång skoldag, börjar 09:05 och slutar 15:25, kommer troligen vara hemma runt halv fem. Livet är hårt ibland, men det får man nästa tåla! 
 
Jag och Nikita för ett tag sedan.

Önskelista

Kanske lite tidigt med önskelista, men jag vet någolunda vad jag önskar mig, eller något jag själv skulle kunna tänka mig att köpa någon gång. 
• Röda ridbyxor
• Ridstövlar 
• Presentkort 
• Biokort
• USA-väska
Mer kommer jag faktiskt inte på. 
 

Snart december

Snart december! Den här månaden har verkligen gått fort. Igår var det bara en månad kvar tills julen exakt! Snart blir det julkalender, lucia, första advent, julafton, nyårsafton och allting. Jag älskar verkligen december, och längtar något otroligt till julen! 
 
Julen 2012. Haha, åh saknar mitt lila/svarta hår. 

Godmorgon!

Sovmorgon idag! Vaknade dock tidigare än mitt alarm med struntsamma, huvudsaken jag är vaken. Ska strax äta frukost. Och ska nog göra mig i ordning snart också, för att slippa stressa. Börjar som sagt 11:50 idag. På en måndag känns det så skönt att börja så sent. Det är något iallafall jag behöver, för på måndagar är man ju typ stendöd.. Har tre lektioner idag, tror att dagen kommer gå ganska fort! Direkt efter skolan ska jag till Nikita som sagt. 
Bild i repris, tycker om den här bilden på Nikita. 

Morgondagen

Lyckan som uppstod när jag tittade på schemat för nästa vecka och såg att vi börjar 11:50 imorgon! Åhh love it! 
 
Slutar även relativit tidigt - 14:40. Ska direkt efter skolan till Nikita. Blir nog att rida lite i ridhuset då det är så mörkt ute så man knappt kan se något om man skulle rida ut.
 
Nästa vecka kommer nog att börja bra! Hoppas att det fortsätter så också resten av veckan ;)

Pretty Little Liars

Nu ska jag bada, sedan blir det Pretty Little Liars, med godis, glass och lussebullar! Kan inget annat än att älska denna söndag! 
 
Jag saknar dig, bästa mormor ♥

Lussebullar

Sådärja, nu är lussebullarna klara! Titta så söta dem blev!
 

Jag och Nikita ute på äventyr

Åh vad det är härligt med helg! Å åh vad sämst jag är som inte bloggat sedan i måndags, fy skäms! 
Idag har jag varit och skött Nikita. Jag och Nikita var ute på ett litet äventyr när jag red ut idag. Jag red en ny väg som jag aldrig ridit innan, var ju roligt att se vad man hamnade någonstans, men jag kom iaf tillbaka till samma ställe som jag började på, som tur var. Var lite rädd att jag skulle rida vilse, men det gick ju hur bra som helst! 
 
Efter att jag hade putsat på utrustningen hämtade pappa mig och vi åkte direkt å käkade på en restaurang. Grillbiff med bearnaisesås och pommes frites, det satt ju inte helt fel på en söndagkväll! Håller just nu på och bakar lussebullar. Bilder kommer, så fort bullarna är klara! 
 

Bra måndag

Idag började jag 11:50, det var ju inte helt fel. Dagen började väldigt bra och har varit bra hitills. Sitter på tåget nu påväg hem, väl hemma ska jag nog bara slappa. Som vanligt blir det nog att titta på en film eller serie. 

Igår var jag hos Nikita. När jag skulle rida var det meningen att jag skulle prova på att rida en ny väg men det blev så mörkt så jag valde att skritta vanliga slingan. Typiskt att det skulle bli så mörkt så snabbt. Det var iaf mysigt att rida ut i mörkret ävens fast jag var lite rädd, men har man hästen så har man oftast inget att vara rädd för. Det gick iaf bra! Jag överlevde, hehe! 

Bra måndag dehär, och den ska sluta lika bra också ;)

Äntligen helg

Hela denna vecka har jag varit på djuravdelningen i skolan, det har varit väldigt roligt! Dock hade vi bara två veckor i djuravdelningen (denna vecka och förra veckan) vilket är lite synd.. Hade gärna stannat kvar därnere några veckor till, med de söta små gnagarna, reptilerna och fåglarna. Denna vecka var det inte stallet med skolan, då tre hästar i stallet hade feber så i torsdags hade vi hästkunskap hela dagen. Vi tittade på film i biosalen (dock somnade jag i slutet av filmen), hade lite balansövningar på en ''låtsas'' häst som galopperade eller vad man ska kalla det. Sjukt roligt var det faktiskt! 
 
Igår på ridlektionen hade vi hoppning och jag red Flyer som förra veckan. Vi red på några studs och räknade galoppsprång på två hinder på medellinjen. Gick ganska bra överlag, men det gick bäst i slutet. 
 
Idag har jag varit på Södertörn Ryttarcenter. Har hjälpt min ridlärare som hästskötare och fotograf. Allt har gått väldigt bra! En femte placering i första klassen (110 cm) och tredje placering i andra klassen (120 cm)! 
 
Ikväll blir det lite lördagsmys och titta på någon film eller serie. Imorgon ska jag iväg till stallet och rida Nikita. Ska rida ut en runda jag inte ridit innan, blir spännande, om jag rider vilse eller inte, hehe, nejmen det ska nog gå bra! 
 

Leopardgecko

Idag var vi nere på djuravdelningen från åtta till elva, skötte om några reptiler som heter leopardgecko. Dom var lite skumma för dom kom fram till mig när jag höll på och städade i deras grottor. Fick bära bort dom när dem kom för nära. Men dom var söta och snälla. Skötte även om salamandrarna, fick mata dem med mjölmaskar, ursh.. 
Hade sedan tre ganska tråkiga lektioner speciellt sista lektionen som var engelska, vi gjorde ett hörförståelsetest, det var verkligen svårt.. Kommer säkert inte få godkänt på det för det gick inte bra alls.. Väl hemma så har jag tagit det lugnt. Ska snart titta på Pretty Little Liars och kanske plugga lite. 
Sådana här söta varelser tog jag hand om idag, imorgon är det fåglarna.

Sorunda Ridklubb

Idag har jag varit på Sorunda Ridklubb. Har hjälp till som hästskötare, och har filmat och lite sådant. Det var fruktansvärt kallt ute idag, trodde verkligen inte att det skulle vara så kallt som det var. Borde ha haft mer kläder på mig, det kändes som minusgrader.. Men det har varit en bra och rolig dag trots allt. Kom hem runt halv fem, och då tog jag bara det lugnt. Har pluggat lite också. Skrivit klart en uppgift som ska in imorgon, har räknat lite matematiken (eftersom att jag låg lite efter), men nu ligger jag lite före istället så det känns skönt! 
 
Imorgon börjar jag åtta igen, ska vara nere på djuravdelningen denna vecka också. Tror att det blir inne hos reptilerna imorgon. Det blir nog skoj! Måste iaf upp runt halv sex imorgon, ursh, kommer inte komma upp. Kommer att sitta på tåget ca sju imorgon, men jag börjar bli van nu, så det är nog ingen större fara, det värsta är bara att kliva upp ur sängen och försöka att inte slänga telefonen i åt hel**te när alarmet ringer, haha. Dags att stänga av datorn och lägga sig. Kan försöka fota lite i djurrummet imorgon, så ni får se vilka små söta djur jag kommer få ta hand om imorgon! 
 
Igår kom pappa hem med ''lite'' godis från att ha varit på båtresa, lycka kan man ju säga!

Söndag

Lite kortfattat de dagar jag inte bloggat.
I fredags hade vi markarbete på ridlektionen. Fick rida Flyer, som jag aldrig ridit innan, det gick bra! Träffade även en kompis i stallet som jag inte har sett på typ ett år. 
Igår gick jag på bio med min kusin. Vi såg IRL, bra film! 
Och idag ska jag iväg på tävling som hästskötare. Kommer nog fota också ;) Sedan ska jag nog plugga när jag kommer hem och titta på några avsnitt av Pretty Little Liars. 

Gabbi

Hade ridning nästan direkt när jag kom till stallet i torsdags. Skulle samlas 08:00 och rida 08:30 så det var lite stressigt, men det funka! Red en häst som heter Gabbi, ett sto. Ridningen bestod av bomövningar, vilket var roligt. Vi red på volter och på bommar på de öppna delarna. I galoppen var hon lite busig, bytte galopp typ lite när som helst och sparkade bak ut, men mot slutet gick det riktigt bra! 
Efter ridningen hade vi teori, hur man lindar arbetsbandage, gick riktigt bra, fick in tekniken på en gång, dock blev det kanske inte så snyggt första gången. Därefter hade vi lunchstalltjänst, sedan lunch och därefter teori igen. Vi pratade om häst vid hand, var roligt då jag även testade på det. 
Här har vi då Gabbi, som jag red. 

Godmorgon!

Nu sitter jag på bussen påväg till stallet. Ska bli spännande vem jag får rida idag. Kommer att vara till stallet till klockan tre så det blir en lång stalldag. När jag kommer hem ska jag nog plugga till biologiprovet som är imorgon. Lite nervös inför det, men får hoppas på att det går bra! Imorgon slutar jag även lite tidigare, och på kvällen är det ridlektion och då har vi markarbete och veckan efter har vi hoppning. Tagga till hoppningen! :D 
 
Långben och Cent som nog är mina favoriter hitills på Tyresö.

Stalldag imorgon

Kom precis ut ur duschen, ren och fräsch! 
Imorgon är det stalldag hela dagen med skolan. Ska vara i stallet redan vid åtta, vissa dagar vid sju (!!!!) till och med. Har ridning, lunchstalltjänst, teori och lite sådana saker. Blir väl att packa grejerna redan ikväll, satt jag slipper det imorgon. Lektionen kommer att innehålla bomövningar av något slag, blir intressant.
Ska fortsätta plugga lite på biologin nu, sedan ska jag nog sova. 
 
Oredigerade bilder på en sköldpadda från min kusins landställe.

Veckoplanering

Torsdag: Ridning med skolan. 
Fredag: Skola, ridlektion.
Lördag: Möjligtvis träffa min kusin.
Söndag: Åka på tävling som hästskötare/fotograf.
 

Plugga

Sitter och pluggar just nu, ursh vad det är tråkigt egentligen men har prov på fredag, så det är lika bra att sätta igång. Brukar annars få panik av att plugga sista dagen och att jag inte förstår någonting pågrund av att jag bara pluggat på det ämnet under en dag. Det är även ganska svårt det vi håller på med nu i biologin, som vi ska ha prov i. Vi håller på med evolution. Inte det roligaste direkt för det är verkligen svårt. Håller även på med uppgifter i matematiken och ska läsa lite i svenskaboken. Lite duktig måste man väl ändå vara ibland. Sen efter pluggandet blir det Pretty Little Liars! 
 
Bild från i somras. 

Spotify

Onsdag idag. Var i djurrummet idag i skolan igen. Tog hand om fåglarna och fiskarna. Det var rätt så kul! Hade dock en lång dag.. Började åtta och slutade vid fyra. Kom hem för ca en halvtimma sen.. Försov mig även idag och fick springa till tåget, så man kan ju säga att jag är helt slut. Sitter och lyssnar på musik på Spotify just nu. Juste, igår tittade jag på skräckfilm, filmen hette Mama, den var spännande! Ikväll blir det nog film igen. Eller så ska jag nog titta på en av mina favoritserier. Väntar på att pizzan ska bli klar i ugnen nu, god middag ikväll!
 

Bilder från Norrtälje


Lucky girl

Det var varit mycket på sistone. Hinner nästan aldrig ha tid för datorn. Har pluggat som en tok igår och sen har jag haft saker att göra hela tiden.
 
I söndags träffade jag mina fina vänner från klassen, vi gick på bio. Filmen hette Turbo, gullig film som handlade om sniglar som rejsade, haha. Den var rätt skojig! 
 
Igår började ju skolan efter lovet. Vi var i djuravdelningen igår och idag, och det ska vi vara hela denna vecka och även nästa vecka. Igår var det gnagare vi skulle ta hand om, jag fick marsvinen. Och idag var det reptiler, skötte daggekkon. Slapp spindlarna och ormarna, hehe. Imorgon är det fåglarna, ska bli spännande, bara rädd att jag ska få fågelskit i skallen.. Hade även naturbruksprov idag, tror att det gick ganska bra, får ju hoppas det iaf, men man vet ju aldrig. 
 
Snart ska jag titta på några avsnitt av Pretty Little Liars och även redigera lite bilder från mormor. 
Sådana här kläder får vi ha på oss när vi jobbar nere i djuravdelningen, snyggt ;)

RSS 2.0