När allting går som en smäck

Tycker verkligen att det har gått bra på praktiken. Visst att man gör misstag & missförstår, det får man ju räkna med. Man känner sig ju lite dum dock.. På morgonen kan jag ha varit så trött att jag har slagit i huvudet i boxdörrar och idag gick jag in i en skottskärra, vilket gjorde ont, har nu ett blåmärke på benet. Jag är inte så smidig ibland!
 
Jag är väldigt långsam när jag t.ex mockar eller fodrar. Något jag egentligen borde försöka att bli lite snabbare på men ändå att vara noggrann. Har alltid varit lite långsam av mig, kanske kan säga att jag är för noga ibland vilket gör att det tar ännu längre tid. Jag har gjort mitt bästa hitills, och det är två dagar kvar på praktiken, så det gäller att ta ut på sina sista krafter imorgon och på fredag. Försöker vara så självständig som möjligt och inte fråga vad jag ska göra hela tiden, det funkar rätt bra!
 
Det har däremot inte varit så jobbigt att gå upp på morgonen som jag trodde, det är när jag åker hem jag känner av lite, men när man är där och jobbar brukar jag vara rätt pigg! Det är lite underligt med tanke på hur mycket vi får jobba, borde jag ju vara tröttare än vad jag är.
Kommer nog sakna praktiken när skolan börjar. Det kommer förmodligen kännas konstigt.. Skulle nog inte förvåna mig om jag nästa vecka hoppar av på fel hållplats, haha.
 
Hopptävlingen på Nikita i början av april

Onsdag

Idag har det gått väldigt bra på praktiken. Slapp mocka i skottkärra så istället mockade vi i luckor som fanns i alla boxar, smidigt och effektivt! Har fodrat, promenerat med hästar, sopat ridhus, friserat hästar osv. Just nu är jag påväg hem. Ska nog inte göra något speciellt när jag kommer hem fram till att jag ska till ridskolan. Har teori idag, så blir nog att jag åker lite senare än vanligt.
Gottade i oss på lunchen | Två ponnyer ser verkliga lika ut min favorit b-ponny Neff fast de är mindre ;)

Tisdag

Dagen har rullat på bra! Det har gått rätt så fort på praktiken och vi blev klara med allting, vilket var skönt! Har också skrittat och travat en häst som sätts igång. Var inte så trött idag, så det har gått bra! Börjar nog vänja med mig att gå upp så pass tidigt. Men det är nog bara bra satt jag lättare kommer upp inför skolan nästa vecka. Har bara tagit det lugnt när jag kom hem. Lyssnat på musik i stort sett hela tiden, det är något jag blir glad av!
 
En lite halvknasig bild, men jag tycker den var cool på något sätt ;)

Because I'm happy

Precis skrivit på intyg och en talong som ska in till personen som har hand om sommarjobben. Snart kommer mer information om vilken arbetsplats osv, kommer bli spännande! Har ju som sagt redan avslöjat vad jag förmodligen kommer spendera lönen på. Det som var fascinerande när jag sökte sommarjobb var att jag kom på sista dagen att ''juste, kanske ska titta om jag kan söka sommarjobb'' - det var min tanke. Skrev en presentation som var lite halvdålig tyckte jag. Tänkte att ''kommer säkert inte få sommarjobb, men det var iaf roligt att söka''. Och när jag fick ett brev i brevlådan blev jag ju förvånad och glad! Jag är verkligen stolt över mig själv att jag äntligen tog mig i kragen och sökte sommarjobb i år, för nu har jag ju lyckats få ett! Det är en bra början!
 

Sommarvärme

Vilken sommarvärme! Nästan så att jag har förmycket kläder på mig. Kan ju inget annat än att tycka om värmen, sommaren är påväg, wiho! Sitter nu och väntar på tåget påväg hem från praktiken. Det har gått väldigt fort idag, dock lite segt på förmiddagen men sedan gick det lite fortare efter lunch. Har bland annat mockat, sopat ridhus och stallgångar, fodrat, skött om hästar, promenerat med en häst osv. Har varit en bra dag, positivt att jag har varit pigg i stort sett hela dagen. Börjar bli trött nu men det är nog pågrund av värmen också. Ska nog inte göra något speciellt när jag kommer hem, antagligen bara ta det lugnt. 


Lunch

Sitter och äter lunch just nu på praktiken. Kan slänga in en bild på mina vackra skor efter att jag hade sopat hela  ridhuset ;)


Dom såg vitare ut i verkligheten, haha

Ny vecka, nya tag

Denna vecka är det också praktik, kommer bli roligt! Börjar nu hänga med i deras rutiner, så det kommer nog bli bra! Känner igen vissa hästar och det är ju ett plus i kanten när man ska ta in och ut dem. Kommer inte bli roligt att kliva upp på morgonen, men när man väl är uppe så brukar man ju bli piggare. Så bara den biten att klara av att kliva upp ur sängen kommer att bli tuff.. Får försöka se det positiva med att gå upp på morgonen, brukar funka då. Dessutom när jag ska till stallet brukar det vara enklare än när jag ska till skolan. Har nu vilat i helgen och inte gjort något speciellt alls, bara tittat på film både lördagen och söndagen. Så jag borde orka denna vecka också :)
 

Mysmorgon

Söndag idag då. Har inte planerat att göra något speciellt, det blir nog en slappdag idag med som igår. Har precis bäddat sängen och sitter och äter frukost. Mysmys! Ska snart titta om jag hittar någon film att kolla på eller om jag kanske spela något på tv:n. Å andra sidan kanske det blir så att jag ligger i sängen hela dagen också ;) Har i och för sig en massa plugg som borde göras, men jag orkar verkligen inte göra det idag.. Kommer säkert ångra mig sedan att jag inte har gjort klart det, men jag får nog ta den smällen..
 
Mysfrukost

Slappdag

Idag har jag bara tagit det lugnt och tittat på film hela dagen. Knappt satt jag orkat laga mat, så det fick bli något enkelt som middag. Har varit rätt trött så det har bara varit skönt att slappa i sängen större delen av dagen. Vet inte hur många filmer jag har sett idag, borde kanske räknat, haha. Håller på att somna med surfplattan i knät så det är nog bäst att jag kliver upp och borstar tänderna och sedan lägga mig. Har en ledig dag imorgon också framför mig, blir nog en slappdag imorgon med ;)
 
 

Planer

Ska ju sommarjobba denna sommar, så jag har tänkt att spendera pengarna på nya ridgrejer men såklart spara så mycket möjligt. Men när ridkläder och ridskor/chaps går sönder eller är för små är det nog viktigare att köpa in lite nytt.
Hade tänkt att köpa:
- Ridbyxor
- Ridstövlar
- Ridhjälm
- Ridstrumpor
 
Har tittat runt lite, och finns så mycket som man vill ha, men det här är det viktigaste. Mina ridbyxor är påväg att bli försmå och dem är trasiga på vissa ställen, men just nu kan jag fortfarande använda dom. Ridskorna är förtrånga, och chapsen börjar gå sönder. Ridhjälmen är för liten, den sitter åt ganska mycket vilket inte är så skönt. Och nästan alla mina ridstrumpor har hål vid hälen. Har använt samma utrustning i flera år, så det nog dags med lite nytt!
Om jag kommer att ha råd blir det nog att köpa något liknande av detta på bilden ;)

Äntligen helg

Har in princip inte varit hemma något alls denna vecka, så jag har inte haft den tiden att uppdatera så bra. Men för att sammanfatta hela veckan lite kort.
Måndag - Var i Norrtälje och firade min födelsedag, kom inte hem förrän sent på kvällen.
Tisdag - Första dagen av praktiken, åkte till Nikita och red ut, skrittade långa slingan och travade några varv runt travbanan.
Onsdag - Andra dagen av praktiken, red ridlektion på ridskolan. Red Comanche, det gick inte så bra i början, men det kändes bättre mot slutet. Han är verkligen svår, men rolig, en utmaning ;)
Torsdag - Tredje dagen av praktiken, åkte till Nikita och red ut.
Fredag - Fjärde dagen av praktiken, fick även rida en häst som sätts igång i skritt och trav, åkte till Nikita och red ut en liten sväng, red sedan lösgörande i ridhuset. Hon var inte lika stel som på torsdagen, hon var ganska pigg men hon kändes fin.
 
Mycket stall och ridning denna vecka, så kul! Men har varit väldigt tungt och jobbigt också, genom att vi fick jobba mycket på praktiken också. Tycker verkligen om praktikplatsen, så stor och fint där! Och verkligen superfina hästar och ponnyer. Dem har både ett häststall och ponnystall där dem har två stallgångar i varje. Så jag blandade ihop alla gångar genom att de ser likadana ut. Dock är det lite lättare att se skillnad nu ;)
 
Nu är det iaf helg, vilket är väldigt skönt! Kommer bara ta det lugnt, satt jag orkar med praktiken nästa vecka också.
 
Hopplektion på Nikita för inte så länge sedan.

Praktik dag 1

Första praktikdagen idag och det gick väldigt bra! För det första hittade jag till busshållplatsen, himla tur! Och jag hittade till stallet för den delen också. Den biten gick ju genom planen. Det gick väldigt bra för att vara första dagen på ett ställe jag inte varit på innan och med andra rutiner, dock väldigt liknande det jag är van vid, så man känner sig ju lite säker. Även om man inte vet riktigt vart alltid är och så. Men jag kände att jag hade rätt bra koll ändå och behövde inte fråga så mycket. Kände superkul att praktisera där jag och min klasskompis var, kommer bli två roliga veckor att se fram emot.
 
Och för att inte glömma nämna vädret idag. Vilken sommarvärme! Underbart! Nästan satt det var lite för varmt, men kan bero på att jag hade ganska mycket kläder på mig. Har verkligen ont i kroppen efter denna dag. Kommer nog få en rejäl träningsvärk.
 
Skulle åkt direkt till Nikita efter stallet, men jag var så trött så jag åkte hem innan jag åkte vidare till Nikita. Åt middag och somnade i soffan. Var riktigt trött. Var sedan piggare och orkade med stallet. Red ut den långa slingan och travade på travbanan, det har gått bra! Ser fram emot torsdag och fredag då jag också ska sköta Nikita ;)
 
Ska snart sova, blir att gå upp tidigt imorgon igen.
 

Nervös

Praktik imorgon, väldigt nervös! Ska bli spännande! Hoppas att det blir en bra första dag, att dem får ett bra första inttryck, så ska göra mitt bästa! Måste dock upp tidigt, ska redan vara i stallet klockan sju, så det blir att gå upp med tuppen. Efter praktiken blir det att åka direkt till Nikita. Om det är bra väder rider jag nog ut en sväng.
 
Ska lägga mig nu, satt jag orkar upp imorgon ;)
 
Älskade kanin, bara några månader den dagen jag fick honom <3

Bilder från idag


Trip till Norrtälje

Idag är det min födelsedag. Känns verkligen inte som det, men nu är jag 17 år! Tiden går fort. Åkte på förmiddagen till Norrtälje och besökte mormor och var där nästan hela dagen. Jag firade min födelsedag där. Vi promenerade till en gård med massor av djur och fikade där. Sedan åt vi god mat och tårta. Fotade även en hel del. Tycker verkligen om att vara där, bli så glad! Bästa stället jag varit på, så fint!
 
Lite bilder påväg till Norrtälje, var en rätt lång resväg dit så jag roade mig med att foto lite selfies med lillebror (:

Veckoplanering

Måndag: Min födelsedag, åka till mormor och fira där.
Tisdag: Praktiken börjar, sköta Nikita.
Onsdag: Praktik, ridning på ridskolan.
Torsdag: Praktik, sköta Nikita.
Fredag: Praktik, sköta Nikita.
Lördag: Inget planerat
Söndag: Inget planerat.
 
Ska bli så roligt med praktik, dessutom är det ju i ett stall jag inte varit på innan, så det blir extra spännande!
 
Ska bli roligt att sköta Nikita också, det var ett tag sedan genom att jag var sjuk de två dagarna förra veckan då jag skulle sköta henne.

En lugn dag

Idag har jag tagit det lugnt. Har egentligen inte gjort något speciellt alls, en lugn dag helt enkelt. Sånt som man behöver ibland. Imorgon är det min födelsedag, så då ska jag och min familj iväg till Norrtälje över dagen och fira hos mormor. Blir att äta god mat där osv.. Kameran åker självklart med! Alltid kameran i första hugg. Kommer kännas konstigt att inte stanna kvar.. Nu blir det att åka hem på eftermiddagen eftersom att praktiken börjar på tisdag också.
 
Kladdkakan igår med grädde och jordgubbar.

Happy easter

Glad påsk allesammans! 
Idag har jag haft en ganska annorlunda påsk. Åt påskmat och fick påskgodis men däremot firade vi inte påsken med släkten, men farmor kom över ett tag på kvällen då vi bakade kladdkaka & så vi fikade tillsammans. Har också haft en liten photoshoot med mig själv, eller tja, det var egentligen till designen. Bilden i mitten av headern är från idag. Har även fotat lite annat också.
 

Nyrenoverat

Har nu Photoshop på nya datorn, så jag fick lusten att renovera bloggen. Har haft samma design rätt länge, så kände att det vore roligt med lite omväxling. Kul att också göra designer efter att ha haft en liten paus genom att gamla datorn gick sönder osv.. Nu kan jag äntligen redigera mina bilder också ;) Rätt okej blev det iaf, fick känslan av att jag ville ha en lite ljusare blogg och så fick det bli!
 
Bilden jag har längst ner på bloggen

Härlig morgon

Äntligen frisk! Febern är borta, nu är det bara halsen som gör ont.. Idag är det iaf påskafton, blir att äta god mat, äta godis och baka kladdkaka som sedan ska ätas med jordgubbar och grädde! Har varit en bra dag än så länge.
Liten del av min morgon i bilder
Min dator/surfplatta | Mitt påskägg | Ska senare fortsätta måla klart mina påbörjade påsknaglar, bild kommer

Lite allmänt sådär

- Jag blir alltid sjuk på lov nu för tiden
- Jag ska snart färga håret lila eller rödbrunt
- Jag fyller år på måndag
- Den efterlängtade praktiken börjar på tisdag
- Jag ska förmodligen sommarjobba i ett stall
- Jag älskar filmen The Host, så värd att se!
- Jag har blivit beroende av ett smurfspel på Facebook, haha
 

Inte roligt att vara sjuk...

Fick lov i fredags, så skönt! I lördags var jag på filmkväll med tre av mina klasskompisar. Sjukt kul! Vi såg först en skräckfilm och sedan en komedi. Kom hem runt tolv på natten, var så trött så jag somnade direkt när jag kom hem. I söndags minns jag inte om jag gjorde något speciellt, tog det nog lugnt. I måndags på kvällen fotograferade jag två kompisar när dem hade hopplektion på deras ridskola, fick en hel del bra bilder! Så roligt att fotografera hoppning framför allt. I tisdags tog jag det också lugnt, men på eftermiddagen gick jag och mötte min kusin i centrum. Följde med henne när hon skulle låna några böcker och köpa kläder.
 
På onsdag morgon vaknade jag med feber. Så blev sängliggande hela dagen. Missade ridlektionen på ridskolan också.. Typiskt. Nu idag känner jag mig dock piggare, men febern är fortfarande kvar. Halsen är inte så rolig heller, när man knappt kan svälja. Så typiskt att bli sjuk på lov, skulle egentligen sköta Nikita idag, men det missar jag också.. Eftersom att jag fortfarande har feber idag så måste jag vila imorgon också vilket gör att jag inte kan sköta Nikita imorgon heller. Ursh, inte roligt att vara sjuk. Hoppas iaf att jag blir frisk till helgen då det är praktik nästa vecka.
 
Något positivt hände igår. Fick ett brev i brevlådan om att jag har fått sommarjobb! Kommer bli så roligt!
 
Bild från tävlingen på Nikita. Foto: Lisa

Tidig stallmorgon

God morgon! Idag var det bara att gå upp med tuppen oavsett hur jobbigt det än är att kliva upp klockan fem på morgonen. Men det brukar gå bra när man väl tagit sig upp ur sängen. Idag är det en tidig stallmorgon eftersom att jag börjar med stalltjänst, så klockan sju börjar jag att jobba i stallet. Själva tanken att köra hårt redan så tidigt på morgonen får mig att bara vilja ligga kvar i sängen hela dagen, men det är ju stallet det handlar om. Klart man kämpar för där är det ju alltid kul! Idag på ridningen ska vi nog rida utan stigbyglar igen. Förra gången red jag den stora vita Pottan (Askepot), det gick väl ganska okej. Men jag skulle nog vilja testa på en annan häst. Fick flera blåsor mellan fingrarna efter att ha ridit stora vita damen, gör ju så ont efteråt. Men det får man ju räkna med ibland. Heldag imorgon också, så det är skönt att inte behöva packa hela jorden (som jag annars får lov att göra när det är halvdagar & vi ska tillbaka till skolan). Jag föredrar mer heldagar, det är mycket roligare! Ska bli spännande vem man får sitta på idag! Blir man överraskad, glad, eller kanske till och med förvånad, ja, det får vi se!
 
Söta Odin, en fin liten häst jag ridit de senaste gångerna

Hopplektion

Blev en utmaning idag kan man säga. Comanche var svårare än jag trodde, jag har däremot aldrig sett någon ridit honom innan, så det var bara att försöka få sina egna första inttryck. Fick höra iaf att han kan sparkas när man sadlar, men han försökte inte attackera mig, hade tur! Även att han har svårt i galoppen satt när man fattar galopp springer han in i galoppen. Men det gick också relativt bra! Han var väldigt liten, för det är ju ändå en ponny. Kul att sitta på en sådan liten igen, det är där man en gång i tiden hörde hemma. Nu har jag ju gått över till storhästar. Iaf, hoppning stod på schemat idag. Han var väldigt pigg, vilket jag inte var beredd på. Trodde han skulle vara mer av den långsamma typen. Han var väldigt rolig att hoppa, det var bara att försöka hänga med och hålla i manen så hoppade han galant. Däremot på studsen på diagonalen hoppade jag snett alla gånger kändes det som. En gång var jag nog så nära kanten av ett hinder satt jag nästan hoppade utanför istället. Kändes ju lite failat, men ja, överlag gick det ganska bra! Det var roligt att sitta på en ponny och även att hoppa! Det är ju det som är roligast!
 
Jag och Nikita i lördags efter tävlingen

Premiärtur

Kom till stallet lite tidigare då pappa skulle på möte. Såg att jag ska rida Comanche idag, en häst jag inte ridit innan. Det är även hoppning idag så det kan bli riktigt roligt! Premiärtur! Ska strax fixa i ordning hästen. Så taggad inför lektionen. Alltid roligt att rida hästar man inte inte ridit innan :)

Söt liten häst

Måndagsnöje

Vilken hemsk morgon.. Jag undrade imorse varför jag ens klev upp ur sängen, är det ens värt det en dag som denna? Har man ens krafter att kliva upp när man vet vad som kommer hända.. Att veta att det är ett nationellt prov i svenska, där vi ska hålla tal.. Och att man nästan har panik över att talet kommer att bli för kort. Det blev inte heller bättre att jag missade två tåg som jag skulle kunna tagit, dock hade jag tur att jag precis hann till lektionen. Dessutom var ju inte vädret det roligaste, man blir ju inte gladare av att det regnar.
 
Jag höll talet, och det kändes väldigt bra. Vilket gjorde att jag släppte den där nervositeten. Dagen har varit väldigt bra annars, även om min morgon inte var den bästa.
 
Åkte till Nikita efter skolan. Jag red ut, och valde att rida en väg jag ridit en gång innan för lite omväxling. Kan ju vara roligt att utforska efter nya ridvägar ibland. Det kan vara så härligt efter en tung dag att sitta upp på hästryggen och rensa sina tankar. Lite måndagsnöje med Nikita var det värt efter en inte så bra morgon. Nikita gör en på bra humör, det är tur att hon är så söt!
  

Tävlingen i lördags / Inne på banan

Foto: Lisa

En vecka kvar

Godmorgon måndag! Sista veckan nu innan lov, så ska ta alla krafter nu på det sista vi har kvar. Efter lovet är det två veckors praktik. Så man kan väl säga att det blir tre veckors lov fast med mycket jobb i stallet. Idag har vi nationella tal, jag hoppas att det kommer gå bra och att det är tillräckligt långt. Ska även direkt till Nikita efter skolan och jag tror nog att jag rider ut en sväng.
 
Duktiga fotografer jag hade i lördags! Lisa och Anna http://tworiders.webblogg.se

Filmer från tävlingen


Tävlingen igår / Framridning

Eftersom att det blev så mycket bilder så kommer jag dela upp bilderna i olika inlägg.
Framridning
 
Foto: Pappa
 

Söndag

Idag är planen att plugga på nationella talet som jag ska ha imorgon. Måste kolla av hur långt det är, eftersom att det ska vara runt fyra minuter. Tror att den är lite för kort just nu, men har även slutet kvar som jag inte har skrivit än. Ska även slänga upp en bilbomb senare från gårdagens tävling. Funderar om jag ska lägga upp videon när jag ramlar av i första rundan eller om jag ska slänga upp den andra rundan där det blev två stopp. Kanske blir så att jag lägger upp båda. Sedan om jag får tid över ska jag nog titta på någon av mina favoritserier och ha lite söndags mys.
 
Kan inte lägga upp någon bild, blogg.se dummar sig.... 

Dagens hopptävling

Hade så roligt idag, hade med mig mina två klasskompisar och dagen blev verkligen rolig med allt skratt. Superfina bilder fick dom också!
Red fram på travbanan, där jag skrittade och travade och gjorde övergångar. När jag red fram kändes det väldigt bra. Kommer in på banan och allt går så bra fram till sista hindret och vi får ett stopp och jag flyger av (ser ut på filmen som att jag slänger mig av, haha). Tror att jag ''slutade'' rida där i slutet, så typiskt med sista hindret också. Hade en sån härlig känsla runt hela banan. Var anmäld till 90 cm, men jag hoppade 80 cm igen genom att det blev ett stopp så tanken var att det lika bra att köra samma höjd med en felfri ritt. Men det blev tyvärr två stopp där, tror att jag skulle ha hållit om mer med benen och inte bromsa så mycket precis framför hindret. Men ja, sedan efter dom två stoppen kom jag runt de andra hindrena och det kändes ändå bra, även om jag flög av och att det blev några stopp. Det var så roligt att få tävla Nikita, även om jag inte red felfritt så var jag glad och nöjd ändå.
 
Foto: Johanna Ahlström
Mer bilder kommer som pappa och mina två kompisar Lisa och Anna har tagit ;)
Lisas och Annas blogg; http://tworiders.webblogg.se

Idag gäller det

Idag är det min första tävling på Nikita. Ska bli så roligt, men jag är väldigt nervös. Hoppas att jag kommer runt banan lugnt och att jag inte flyger av eller något. Länge sedan jag tävlade nu, mina tävlingsnerver är verkligen igång. Jag är anmäld i 80 och 90 cm. Går det bra i 80 klassen så provar jag nog 90 klassen också. Ska strax åka och hämta två klasskompisar som är mina fotografer idag, och pappa som filmar. Lyx att ha tre fotografer!  Nu ska jag försöka äta lite.. Kan bli så nervös att jag inte kan äta alls när det är tävling. Och nu är jag nog lite extra nervös då det var länge sedan jag tävlade och det är på ett ''nytt'' ställe (alltså inte på ridskolan). Ska bli roligt att se om jag kommer hem levande, hehe ;) Den här dagen kommer bli spännande!
 
På träningen i torsdags, hoppas att det inte kommer se ut sådär, jag ser ju för rolig ut.. ;)

En bra månad

Redan april och det kan bli en av mina bästa månader i år.
 
Ska tävla Nikita imorgon, lördag.
Har ca en vecka kvar på skolan, sen är det lov en vecka.
Snart påsk, tycker om påsken med godis och allt!
Fyller år den 21 april.
Har två veckors praktik på en ridskola jag aldrig varit på innan, ska bli så kul!
 
Mycket roligt som kommer hända denna månad, ser verkligen fram emot allting!
 
 
Kommer sköta den här söten ett par dagar under lovet också ;)

Fredag

Äntligen fredag! (tror att jag skriver så varje fredag när jag bloggar..) Haha, nej men det känns så skönt med helg efter denna vecka. Har hänt rätt mycket under veckan, har haft långa skoldagar. Ridit ridlektion och även gymnasieridning och hoppat Nikita. Och mycket slit med skoluppgifter.
 
Idag ska jag inte göra så mycket, först skola, sen blir det nog hem och prova mina vita ridbyxor. Tror att jag använde som sedan ett år tillbaka så dom kan nog vara lite små. Men jag hoppas inte det, vill verkligen rida med dom imorgon. Sedan blir det självklart fredagsmys som vanligt! Nu när jag har en ny dator/platta ska jag nog fortsätta att titta på mina favoritserier och lite sådant. Även fortsätta leka lite med den, finns nya funktioner och sådant som inte min gamla skruttdator hade. Så skönt med en ny, den funkar så bra!
 
Ska nu göra mig i ordning, har en halvtimma på mig innan jag ska gå. Borde nog hinna det, hoppas jag ;)
 

Video från hoppträning


Hoppträningen

Hoppade Nikita idag, inför lördagen då det är tävling. Blev rätt konstiga hopp i början, men det kändes ändå ganska bra även om jag kanske inte riktigt alltid var med i hoppen. I dem lite lägre höjderna fick jag ett väldigt bra tempo, men när det blev högre gick det väldigt fort mot slutet. Något jag är orolig över på tävlingen, att det ska gå för fort, men genom att det mest är en träningstävling så kommer jag nog lägga någon volt om det går för fort speciellt på kortsidan som jag märkte idag. Det var riktigt roligt, och jag är väldigt taggad inför lördag! Hoppas på att jag kommer överleva, hehe. Har en del bilder och en film, tur att jag hade med mig min pappa som fotograf. Roligt att se hur det såg ut på film.
 

Jag är tillbaka

Kom precis hem från stallet och pappa säger att han har köpt en ny dator till mig. Det är både en vanlig dator och en platta. Jag kan äntligen blogga som vanligt igen! En tidig födelsedagspresent, min pappa är bäst!
 
Idag har det varit heldag i stallet. Fick rida Askepot, det gick ganska bra. Vi red utan stigbyglar och red mycket på volter, skänkelvikningar och övergångar/tempoväxlingar. Askepot var den första hästen jag red där, och att komma tillbaka till en sådan svår häst är roligt, då det går så mycket bättre nu! En rolig stalldag, men den kändes väldigt lång då det var heldag. Så man var lite extra trött efter lunchen.
 
Jag sitter nu framför min nya ägodel, tycker redan om min nya dator! Den är liten och söt, som en Ipad fast med tangentbord. Kan inget annat än att vara glad just nu och spänd...
 
..Ska strax iväg till stallet och hoppa bana på Nikita. Jag är väldigt nervös. Jag har hoppat henne en gång innan, och det gick bra, så jag borde nog överleva. Det ska bli roligt, men har lite fjärilar i magen. Tar med mig min pappa som fotograf, möjligtvis filmar han lite också. Kan ju vara roligt att se i efterhand.
 

RSS 2.0