Mycket stallvistelse på senaste tiden

Har lagt bloggen åt sidan lite och har inte heller hunnit med att fixa alla Wångenbilder än, men det kommer! Veckan på Wången har iaf varit fantasiskt! Har nu varit hemma i ca en vecka, och jag saknar det redan! Som sagt, bilder kommer att dyka upp här förr eller senare! Kan säga att det blev en helt lager med bilder, så det kommer nog ta den tid det tar att redigera och dona. 
 
Har de senaste dagarna spenderat den mesta tiden i stallet.
I onsdags var jag på ridskolan och red ridlektion. Red en ny häst som jag inte ridit innan! Hur fin som helst, fina Dolph! Det var markarbete så jag hoppas att jag får hoppa honom nästa vecka.
 
I torsdags var det stalldag med skolan. Red då den gamla goa vita snöbollen! Askepot som var den första hästen jag red där. Mitt humör var inte på min sida i början av ridpasset, blev så arg på mig själv vilket påverkade ridningen. Jag skärpe mig sedan och det gick relativt bättre! Förhöga krav ibörjan på den hästen var inte riktigt det smartaste valet. Hur som helst gick det bättre och i slutet blev både hästen och jag mer avslappnade! 
 
Åkte direkt efter stallet till nästa stall. Då red jag medishästen. Skrittade och travade halva slingan och red sedan i ridhuset. Jobbade mest med skänkelvikningar i skritt och trav. Testade några gånger i galopp också. Hon kändes super! Fick en väldigt bra känsla. 
 
På fredagen och lördagen var jag också i stallet. Så som sagt mycket stallvistelse på senaste tiden men det är där jag trivs som bäst!
 
Finfina medishästen!

Veckoplanering

Måndag - Skola, plugga
Tisdag - Skola, styrketräna
Onsdag - Skola, ridning på ridskolan
Torsdag - Stalldag med skolan, rida medishästen på kvällen
Fredag - Skola, åka till Wången
Lördag - Wången
Söndag - Wången
 
Såhär kommer min vecka se ut! Det blir ganska mycket plugg då jag har flera uppgifter som ska in! Även mycket stallvistelse men där trivs jag som bäst! På fredagen åker jag med skolan upp till Wången där vi ska köra travhästar i en hel vecka. Kommer därför inte vara hemma något vilket innebär att det inte kommer bli så mycket bloggning om jag inte så får chansen att blogga däruppe! 
 

Styrketräning och spontan springtur

Spenderade söndagskvällen med att styrketräna och det blev en spontan springtur på 3,5 km. 
Såhär såg styrketräningen ut idag;
- Uppvärmning 5 min
- Squats 10 min (tränade i 40 s, vilade i 10 s) 
- Biceps med 3 kg 10 min (tränade i 40 s, vilade i 10 s)
 
Hann inte träna biceps med 5 kg och inte heller magövningar då det blev så att jag gick ut och sprang. På tisdag blir det styrketräning igen och då kör jag på alla övningar! 
 

I någon annans värld

Jag har inte varit mig själv de senaste dagarna. Jag har inte kunnat prata med min familj och inte heller kunnat åka till skolan. Jag vet vad det beror på och det är inget konstigt egentligen. Det är bara jobbigt för mig själv att det blir så att jag mår så dåligt att jag inte kan vara i närheten av andra människor. Det är som att jag hamnar i någon annas värld, det är inte min egen värld. Det är läskigt när det blir så, jag känner inte igen mitt humör eller mitt beteende. Därför har jag inte bloggat något, så att ni vet varför. 
 
Jag mådde bättre senare på fredagskvällen, så då åkte jag ut till stallet och red min nya medishäst. Hon var ganska pigg så jag jobbade med övergångar och lösgörande. Avslutade när det kändes bra! Det känns som en bra början. Nu är vi igång! 
 
Igår (lördags) tog jag det lugnt på förmiddagen. Lite senare på kvällen åkte jag till stallet. Då var det löshoppning som jag fick vara med på. Riktigt roligt var det! 
 
Idag känner jag mig äntligen som mig själv! Pigg och glad så som det ska vara! Min mor kommer hit om en liten stund, då ska vi nog fika tillsammans och senare laga lunch tillsammans. Ska träna och plugga lite senare och även titta vidare på Arrow som jag precis börjat kolla på! Det känns som att den här dagen kommer att bli bra! 
 

Onsdag - två ridpass

I onsdags var det fullt upp i stallet hela dagen. Först var det stallet med skolan. Då red jag Gabbi som jag inte ridit sen ca ett år tillbaka. Det var väldigt utmanade. Galoppfattningar stod på schemat och vi jobbade en del med framdelsvändningar. Galoppfattningarna var inte det lättaste. I och med att vi skulle sakta av till trav vid två koner på volt så behövde jag verkligen hålla koll på tempot. Det kändes väldigt okontrollerat i början då det inte blev så bra avbrott, men mot slutet gick det bättre. När vi jobbade med framdelsvändningar fick jag en mycket bättre känsla. Jag är nöjd, tycker det är roligt med utmanande hästar även om det kan vara jobbigt ibland.
 
Senare på kvällen red jag ridlektion på ridskolan. Då red jag Doréen som är relativt ny på ridskolan. Jag red henne ett antal gånger när hon kom, och nu har det gått några veckor senast jag red henne. Vilken skillnad! Hon är mycket stadigare, inte lika vinglig. Det går även bättre att samla galoppen även om det fortfarande går lite fort. Jag är nöjd med den känslan jag fick på henne! 
 
Saknar lilla Blackie som jag har ridit mycket den senaste tiden. 

Idrott och simning

Idag har det som sagt varit en väldigt lång dag. Började dock tjugo över tio men det är inget att klaga över. Men att däremot sluta kl halv fem är något jag inte skulle göra frivilligt. Kan säga att jag var halvt död på eftermiddagen. Vi hade idrott också, då var jag pigg och glad! Lektionen efter såg vi på film och då kunde jag inte hålla ögonen öppna. Slumrade till och missade halva filmen och halvsov i början av sista lektionen. Kände på mig att jag skulle vara dödstrött och det hade jag ju verkligen rätt i. Jag är glad över att jag lyckades ta mig hem utan att somna på tåget.
 
Efter skolan hann jag vara hemma och ta det lugnt i någon timma sedan knatade jag iväg till badhuset. Simmade 1500 m idag! Det är över förväntan att jag klarar så långt på bara sju gånger som jag har simmat (under de här året). Man får in tekniken väldigt fort och man orkar helt enkelt mer! Körde lite ryggsim också. Det kändes riktigt bra! Känslan efteråt går inte att beskriva. Det är som att man flyger hem, så lätt är det att gå efteråt! 
 
Något som känns otroligt bra är att hela tiden uppdatera träningsdagboken. Den känslan när man faktiskt kör på och det visar sig resultat! Jag har lovat mig själv att jag ska klara av att träna, i det här fallet främst styrketräning. Och att jag har hållt igång i tre månader nu är helt ofattbart! Trodde egentligen aldrig att jag skulle klara det. Men jag har insett nu att jag verkligen vill det här och då är det bara att ge gärnet! 
 
Bild från sommaren 2014, saknar att vara ute i skärgården! 

En sån där ovanligt bra måndag

Vilken bra dag det har varit idag! Redan från början till slut. Måndagar brukar vara min fiende, men idag var vi bra överens. Låter som att det är en människa jag skriver om, men lite så känns det faktiskt! Borde ju inte vara glad över att vara tillbaka i skolan, men något jag är glad över är att träffa min fina vänner! Bra humör helt enkelt och det är ovanligt på en måndag så jag har inget att klaga på! 
 
Har börjat kolla på en ny serie, Arrow. Riktigt spännade! Så det är vad jag ska göra resten av kvällen. Imorgon är det en lång dag. Slutar inte plugget förrän kl halv fem och efter det ska jag iväg och simma. Jag lär vara död imorgon, men förhoppningsvis överlever jag.
 

Kvällens styrketräningspass

Styrketräning stod det på schemat. Såhär såg min träning ut idag.
- Uppvärmning 5 min 
- Squats 10 min (tränade i 30 s och vilade i 10 s)
- Rygglyft 8 min (tränade i 30 s och vilade i 10 s)
- Situps 4 min (tränade 20 s och vilade 10 s) 
- Plankan 4 min (tränade 20 s och vilade i 10 s)
- Biceps med 3 kg 10 min (tränade 30 s och vilade i 10 s)
- Biceps med 5 kg 4 min (tränade 30 s och vilade 10 s) 
- Stretching 5 min 

När jag tränar använder jag mig av en app som heter Tabata. Där kan man träna intervaller. Därför skriver jag upp hur många sekunder jag tränar och hur många sekunder jag vilar. Jag känner mig bekväm med denna typ av träningsmetod. Jag tycker att jag har förbättrat både min styrka och uthållighet, så jag kan nog träna lite mer intensivare utan intervaller om någon vecka eller så. 
 
Jag har ingen bra träningsbild än, men det kommer!

Mål för 2015

  • Det största målet av allt var nog att börja styrketräna. Det var mitt nyårslöfte, att framför allt träna till sommaren. Och om jag klarar det så fortsätter jag! Jag strävar efter att ha en sådan välbalanserad kost som möjligt och jag vill få ut något av träningen. Eftersom att jag styrketränar vill jag få mer muskler och jag vill kunna vara nöjd med hur jag ser ut. 
  • Jag vill ta körkort. Det är något som jag har tänkt på länge, men har alltid sagt ''det tar jag när jag fyller 18''. Jag fyller 18 år i april och det känns som att det här är rätt tillfälle, så jag tog tag i det! Om allt går som planerat börjar jag övningsköra till sommaren. 
  • Jag vill ha ett jobb. Just nu söker jag efter ett helgjobb framför allt (eftersom att jag fortfarande går i skolan så kan jag inte jobba på heltid). Det känns väldigt svårt att hitta något som passar, men jag fortsätter att leta! 
  • Medryttarhäst. Det är någon liten del som saknas i mitt liv och det är medryttarhäst. Just nu har jag provridit två hästar och jag tror att framtiden ser ganska ljus ut! 
Lite mål jag har för det här året. Jag hoppas att alla dessa punkter kommer vara uppfyllda inom det här året!
 

1 mars

Nu kan man ju välkomna en ny månad, mars! Det börjar bli riktigt skrämmande att tiden går så fort. Nu är jag inne på min tredje månad av träningen. Det var meningen att jag skulle iväg och simma nu på förmiddagen men jag bestämde mig istället för att skriva klart en skoluppgift och att styrketräna lite senare. Jag behöver träna i vilket fall som helst, men jag tar det lite senare på eftermiddagen. Idag är det även sista dagen på lovet. Det känns som att den här dagen bara kommer flyga iväg, därför tänker jag ändå försöka göra något vettigt utav den. Först av allt vill jag bli klar med en skoluppgift. Känns inte bra att ligga efter särskilt med inlämningsuppgifter. Så planen idag är att plugga lite, träna och kanske belöna mig själv med att kolla serier. 
 
Sommar ja tack! 

RSS 2.0