Minnen


Godmorgon

Eller ja, det är godmorgon för mig iaf, eftersom att jag vaknade för ca en halvtimma sedan. Rätt skönt med sovmorgon, sova ut så länge man bara vill. Jag tycker verkligen inte om att bli väckt. Kommer inte bli så kul om en vecka och en dag då skolan börjar.. Dels för att gå upp tidigt, men det positiva är ju att man får träffa sina vänner igen! 

Nyår idag då! Dags att säga farväl till 2013 och välkomna 2014. Hoppas att det kommer att bli ett bra år! 

Julafton i bilder


New clothes

Har inte varit så bra uppdatering. Har delvis skött Nikita, har varit sjuk, och så har jag även shoppat. 
Det har ju varit mellandagsrea så jag gick upp till centrum igår och idag för att handla för mina presentkort. Tror inte att jag handlade någonting som var på rea, eller jo, två tröjor!
 
 

Julklappar

Hade en väldigt trevlig julafton med min familj! 
Kan rabbla upp vad jag fick: 
♥ The Vampire Diaries - boken
♥ Parfym
♥ Presentkort
♥ Pengar
♥ Biobiljett
♥ Spotify Premium
♥ En tavla
♥ Strumpor
♥ Mobilskal
 
Bild från Instagram

God jul!


Dagen innan julafton

Idag har jag städat hela mitt rum, tog hela morgonen. Har även ätit på restaurang. Och nu håller jag på och bakar lussebullar. Ikväll blir det även att slå in julklappar. Ska nog även titta på The Vampire Diaries, lite mys ensam dagen innan julafton med lussebullar, varm choklad och godis. 
 
1 dag kvar till julafton! Ska nog upp tidigt imorgon, ingen sovmorgon, inget The Vampire Diaries som jag är beroende av (drömmer om det tillochmed). Det ska bli en bra jul i år! Jag kommer inte att blogga någonting imorgon, möjligtvis på kvällen.
 
Förra julen, med världens bästa kusin.

Veckoplanering

Måndag: Förbereda inför julafton, städa och baka lussebullar. 
Tisdag: Julafton.
Onsdag: Rida Nikita, tror nog att jag rider i ridhuset
Torsdag: Rida Nikita, blir nog uteritt
Fredag: Rida Nikita, en kompis följer med och fotar
Den helgen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. 
 
På lovet ska jag iaf se den nya Hunger Games filmen på bio, Catching Fire. Sen kanske jag ska åka bort några dagar till mormor. 
 
2 dagar kvar till julafton! Tagga!
 
Andra gången jag red Nikita, första dagen som medryttare. 

Jullov!

I fredags handlade jag julklappar i Farsta! Väldigt nöjd med mina köp! Igår var jag hos Nikita. Red i ridhuset, mest på volter, åttvolter och serpentinbågar. Det gick väldigt bra i slutet. Idag var jag också hos Nikita, men idag red jag ut, hade sällskap med mig så vi red en längre runda, som tog ungefär en timma. Det var mjukt ute så jag travade och provade att galoppera lite, det gick bra! Trodde nästan att Nikita skulle dra iväg i galoppen, men det gick ju hur bra som helst. 
 
Ska snart städa, pynta och sedan titta på The Vampire Diaries.
 

Min kamerautrustning

Jag använder mig av Canon EOS 550D som är en riktigt bra kamera enligt mig! Jag har haft denna kamera i några år, men det tar sin tid att hitta dom rätta inställningarna. Men jag brukar köra på det som funkar mig bäst. Canon EOS 550D rekommenderas starkt för de som tycker om Canon såklart. Jag är verkligen nöjd med min kamera. Kärlek till den! <3

Det lilla objektivet är 18-55mm och det lite längre objektivet är 70-300mm. Jag använder näst intill aldrig 18-55mm objektivet. Däremot använder jag 70-300mm objektivet väldigt ofta. Det objektivet är bra att fota i t.ex ridhus. Jag har fått enorma bilder med detta objektiv. Jag tycker att den fungerar riktigt bra! Och om jag minns rätt finns den modellen både till Canon och till Nikon!
 
Julen 2011 fick jag denna godingen. Ett 50mm objektiv är det. Älskar verkligen detta objektiv när man t.ex ska fotografera natur som blommor. Bilderna blir väldigt ljusa och skarpa. Love it! <3
 
Min kameraväska, riktigt bra en! Har två stycken kameraväskor men använder mig mest av den här då den större kan bli lite klumpig att ha med sig. Men den större använder jag mig mest av om jag ska ha med mig matsäck eller liknande till stallet t.ex. Den har stora utrymmen och man får plats med flera objektiv i den. Den lilla är lämplig och bra i alla tillfällen!
 
Och sist men inte minst får jag inte glömma mina stativ. Stativet till vänster är ett enbensstativ och stativet till höger är ett trebensstativ. Jag brukar sällan använda mina stativ, men det kommer nog blir oftare nu. Stativet till höger är bra att fota t.ex djur eller liknande. Fungerar riktigt bra när jag skulle fotografera fåglar, dom blev riktigt bra och skarpa! Den till vänster används mer till ridlektioner t.ex. Båda två är riktigt bra tycker jag!

Tidig morgon

Halloj! Vaknade 6 minuter innan jag skulle till bussen, fick springa nästan hela vägen men hör och häpna, jag hann! Tänkte igår att jag aldrig kommer klara att gå upp i tid, försov mig såklart, tror att jag känner mig själv ganska bra! Sitter nu på bussen iaf, nästan helt nyvaken. Trött som jag vet inte vad. Tur att jag har två nektariner med mig.. Haha nu märks det nästan att jag är trött, vet inte riktigt vad jag skriver. Men idag börjar vi som sagt sju och slutar halv fem. Jätteroligt.. Vet inte om jag kommer överleva dagen. Vi får väl se! ;) 

Två bilder från Fjärilshuset. 

En vecka kvar!

Igår var det en ganska lugn dag, även relativt kort skoldag. Efter skolan åkte jag till stallet. Provade att rida i en ridgrupp som jag kanske ska börja i. Red Makur och vi hade hoppning. Det var första gången jag hoppade Makur, det gick bra men han var väldigt pigg. I slutet blev han lite mer kontrollerbar. Vet dock inte riktigt än vilken ridgrupp jag ska välja, antingen måndagar eller onsdagar. Håller fortfarande på att tänka på saken, väldigt svårt att bestämma mig. 
 
Idag är det exakt en vecka kvar tills julafton! Jag kan själv inte förstå det, denna månaden har verkligen gått fort. På fredag är det iaf jullov! Vilket jag ser fram emot! 
 
Sitter och lyssnar på musik just nu. Spotify är min bästavän, jag blir verkligen glad av musik! Ska ikväll packa ridkläder, eftersom att jag ska vara i stallet klockan sju imorgon, ser verkligen fram emot att kliva upp klockan fem. Har stalldag på förmiddagen därefter är det skolan och jag slutar halv fem.. Hoppas man överlever dagen ändå.
 
Bild från helgen. Började söndagen bra med god frukost och The Vampire Diaries.

Vart är snön?

Man börjar ju undra om det kommer att bli en grön vinter i år. Självklart hoppas jag inte det, eftersom att snön tillhör julen. Jag tror att det kan bli en ganska ovanlig och tråkig jul utan snön faktiskt! Men jag tänker hålla tummarna att det kommer lite snö till jul iaf! Och föresten är det bara tio dagar kvar! Längtar väldigt mycket! 
 

Lång och jobbig vecka

Har haft ganska så fullt upp denna vecka. Det har varit långa skoldagar, två studiebesök och även sena kvällar i stallet. I onsdags var vi i stallet med skolan, jag red Cent, det gick ganska så bra! Vi har halvdagar i stallet ibland, vilket betyder att vi måste tillbaka till skolan sedan på eftermiddagen och ha lektioner. Men i onsdags var vi även på studiebesök, vi åkte till Fjärilshuset. Det var roligt, men man var helt slut efteråt. Kom hem väldigt sent, vid fem eller halv sex tror jag. Somnade nästan direkt när jag kom hem. Därefter skulle jag prova rida i en ridgrupp klockan åtta. Och det gick väldigt bra! Kom hem runt halv tio sen. Den dagen var väldigt tung och jobbig, men jag kämpade mig igenom den ändå.
 
Jo, juste.. Det är ju så att gruppen på fredagar som jag red i på ridskolan kommer bli en barngrupp eller något sådant, därför provrider jag i några grupper just nu, så hoppar jag in i den jag trivs i bäst, så ligger läget nu iaf. Ska nog rida i en ridgrupp nu på måndag, så ska jag nog välja mellan att rida på måndagar eller onsdagar. 
 
Red som sagt inte på ridskolan i går (fredags), utan jag red Nikita istället. Det gick väldigt bra! Skrittade och travade och red mycket på åttvolter, volter och serpentinbågar. Red mycket i båda varven. Det var nog en av dom bättre ridpassen på Nikita. 
 
Och idag var jag också i stallet på förmiddagen. Jag och Jackie hjälptes åt med Nikita. Provade att longera henne idag, och jag fick även hoppa upp på henne sedan (efter att Jackie hade ridit ett tag) och hoppa lite. Första gången jag hoppade Niktia, vilket gick väldigt bra! När jag kom hem kollade jag lite på en serie och har även sovit. Imorgon ska jag ta det lugnt, min enda vilodag på hela veckan, så jag ska väl antagligen sova hela dagen ;) 
 
Här har vi då Nemo och Doris som jag träffade på Fjärilshuset i onsdags! 

Lördagsbak

Idag har jag bara tagit det lugnt. Tittat på en serie jag inte sett innan, som visade sig vara bra och spännande! Har även spelat lite tvspel och nu håller jag på och bakar chokladkaka och pepparkakor. Bilder kommer när det är färdigt! 
 

Lyckat ridpass

Denna vecka har varit väldigt seg! Kändes som att den aldrig skulle ta slut. I onsdags började inte dagen så bra, försov mig och ridpasset på Tyresö gick inte så bra. Red Tequila igen, vi sammarbetade inte riktigt lika bra som veckan innan. Det gick verkligen klockrent då, men nu i onsdags blev det åt skogen istället. Mot slutet gick det däremot mycket bättre!

Snön har ju kommit "tillbaka" också! Vilket jag tycker om! Gillar vintern, det är så fint! Blir ju somsagt en fotodag snart!

Fredag idag! Glad jag blev imorse av att veta att det äntligen var helg efter denna halvtråkiga skoldag. Idrotten var däremot väldigt rolig idag! Vi dansade bugg, riktigt kul, gick så bra i slutet! 
Åkte till stallet, hann vara hemma i ca en halvtimma. Red Makur idag, det var nog bästa ridpasset på honom hitills! Fick till halvfina skänkelvikningar som gick riktigt bra. Han var väldigt fin och trevlig! Lyckat ridpass kan man ju säga! 

Tisdag 3 december

Godmorgon! Idag är det verkligen en seg dag, slutar fyra idag. Det positiva är väl är man är piggare idag än igår. Var helt död igår, som en zombie. Idag är jag lite mer levande. 

Det börjar närma sig julen nu, inte långt kvar! Så fort snön kommer blir det nog en fotodag, naturbilder och lite sånt. Älskar att fota under vintern! 

Död på en måndag

Herregud, denna dag! Började med att jag fick ont i magen på morgonen och det höll i sig i några timmar, som tur gick det över sen. Var död i skolan, sjukt trött.. Hade matteprov, men det gick faktiskt väldigt bra! Kändes bättre än förra matteprovet! Gjorde mitt bästa, så hoppas på bra resultat. Att det gick bra på matteprovet gjorde dagen lite bättre. Träffade sedan min kusin, umgicks lite med henne, spelade tvspel, haha standard! Och nu ska jag titta på några avsnitt av Pretty Little Liars, det var ett tag sedan, ska bli spännande eftersom att jag är på fjärde säsongen och en hel del saker börjar man lista ut!
Sofias och mitt mästerverk på öppet hus i lördags i skolan. Sofia som har ritat den söta hästen!

Nikita igår






Godmorgon måndag

Godmorgon! Vaknade alldeles nyss, konstigt nog så glömde jag ställa alarm igår, vilken tur att jag vaknade den tiden jag borde ha vaknat. Borde gå upp nu egentligen, ska gå om en timma.. Hjärnan tänker; upp och ät frukost nu när du ändå har god tid på dig men kroppen tänker istället; nej, ligg kvar i sängen ett tag till. Haha, standard! Måndag idag då, brukar ju vara den värsta dagen på veckan.. Får ju iaf lite sovmorgon och slutar inte så väldigt sent så dagen kan nog bli bra ändå! 

1 december



Lördag och söndag

Igår var jag på öppet hus i skolan, det var roligt! Hade två av mina bästa klasskompisar med också, så då blev det ju bara ännu roligare! Efteråt fick vi även fika med lussebullar och julmust, gott var det!

Idag har jag varit hos Nikita på förmiddagen. Skulle ha haft sällskap när jag red ut men det blev ändrade planer för henne som jag skulle rida med. Jag red iaf en lite längre slinga, tog det lugnt och skrittade för det var riktigt halt på vissa ställen och även hårt underlag, men allt har gått bra! 

Har sedan bara tagit det lugnt och pluggat lite matematik. Prov imorgon, får hoppas på att det går bra! 


RSS 2.0