Finfina Blackie!

Åh vilket lyckat ridpass idag på Blacke! Vi jobbade med att böja hästarna på rakt spår och även på volt. Vilken skillnad det är att rida honom nu sedan han kom till ridskolan. Jag har fått en mycket bättre känsla! Kunde inte ta med mig kameran då den var urladdad men pappa filmade en liten snutt med mobilen. Inte bästa kvaliten men det får duga.
 
Två bilder från filmen. 
 

Gymnasieridning på Odin

Piggelin | Foto: Elin 

Simning

Tog en liten kort paus, har varit fullt upp hela dagarna. Förra veckan på onsdagen red jag ett toppenbra ridpass på Blackie på ridskolan. Vi jobbade med övergångar och ''vänta läget'' då vi red på volt och skulle få hästen att vänta på galoppfattningen. Han var så fin, underbar känsla!
 
På torsdag var det stalldag med skolan. Red Odin igen och vi red markarbete. Han var lugn i början av ridpasset fram till galoppen. Och för att inte nämna över bommarna, jäklar vilket fart det blev! Så taggad att han till och med ställde sig lite lätt på bakbenen och ''hoppade'' på stället. På bilderna hoppar han även över bommarna, så roligt att se då jag inte kände det från ryggen. Det kändes bra även om han var överpigg, jag lyckades hålla mig kvar haha! 
 
Från fredag till lördag umgicks jag med en kompis, filmkväll och tjockade i oss pizza, kladdkaka och en massa godis (känns ju relativt bra nu när man tränar också..). Som tur går jag inte upp i vikt av det, men det påverkar ju träningen. Ibland måste man ju lyxa till det, men bara på helger hehe! 
 
På söndagen tränade jag. Mitt upplägg blev: Uppvärmning ca 3 min. Squats 8 min. Rygglyft 8 min. Situps 8 min. Biceps med 3 kg i varje hand 8 min. Sedan med 5 kg i 3 min. Med dessa övningar tränade jag i 20 s och vilade i 10 s. Stretchade sedan i ca 5 min. 
 
Igår måndag pluggade jag hela dagen till en prov som var idag. Satt inprincip halva natten och pluggade som i sin tur var ganska onödigt då resultatet ändå inte blev bra. Känslan när man tror att man har pluggat på allting så kommer det frågor på provet som man inte alls har pluggat på. Så surt! Nåja, får bita ihop och försöka undvika att tänka att jorden går únder nu. 
 
Idag skulle jag ha styrketränat, men jag gick istället och simmade. Blev ca 1000 m. Jag är så nöjd över mig själv! Känns i hela kroppen att man har tränat. Blir nog träningsvärk imorgon, men det kan man ju inte annat än att älska! 
 
Långt inlägg men jag hoppas att ni orkade läsa det iaf ;) 
 
Favorit i repris | Kamera: Canon EOS 550D

Tisdag

Idag har det varit en riktigt bra dag! Om man bortser från att jag försov mig, tåget som jag skulle ta var inställt och att jag ramlade påväg till skolan så har jag varit otroligt glad. Fruktansvärt halt överallt idag. Skrattar fortfarande åt att jag ramlade, fy vad pinsamt då det var massvis med människor runt omkring haha. Jag var även nära på att ramla påväg hem också, men då lyckades jag hålla mig kvar på benen. När jag kom hem fick jag något konstigt ryck och började städa rummet. Nybäddad säng, och kläderna ligger nu i garderoben. Det känns otroligt skönt!
 
Har även hunnit att träna. Idag körde jag på riktigt ordentligt. Gjorde squats i 8 min, rygglyft i 8 min, plankan i 3 min, situps i 5 min. Då tränade jag i 20 s och vilade i 10 s. Använder appen tabata vilket är super till dessa typer av övningar! Gjorde även biceps med 3 kg och slutligen med 5 kg. Sammanlagt blev tiden 32 min inklusiv några minuters stretching vilket för mig är en lagom tid att träna såhär i början. 
 
Började träna nu i början av januari och såhär ser min kropp ut idag. Det här gör jag mest för min egen skull för att jag ska kunna se om några månader vilken skillnad det har blivit. Jag har ett mål och dit ska jag nå!

Och då var helgen slut

Önska att helgerna inte gick så fruktansvärt fort, känns hemskt när man inser att det är söndag och får ångest över att det är skola nästa dag. Lite nytta har jag gjort i helgen iaf! Städat i stort sett hela lägenheten förutom mitt rum som egentligen var prio ett. Bra där haha! Bombnedslag i mitt rum, men har iaf tvättat sängkläderna, så det känns ju lite duktigt. Igår tränade jag. Motioncyklade i 10 min, motionerade på gåbandet i 15 min och gjorde situps i 8 min (tränade i 20 s och vilade i 10 s). Tog det lite lugnt igår, för jäklar vad jag har träningsvärk i benen från i fredags när jag gjorde squats. Så det jag tränade var konditionen och styrka i magen. (Detta skulle egentligen publicerats igår)
 
Idag är det redan måndag. Mer än halva dagen har gått, men vilken bra måndag det har varit! Brukar aldrig vara särskilt glada miner på måndagar, men idag var jag på bra humör! Verkligen sugen på att träna, men det får vänta till imorgon, måste ju ha minst en dag vila eftersom att jag tränade igår. Sen blir det nog inte träning förrän på torsdag eller fredag, eftersom att jag rider två gånger på onsdag. 
 

Träningskläder

Något som jag behöver är träningskläder. Har ett par supersköna träningsbyxor men nu saknas ju detta. 
En sportbh, ett träningslinne och en vattenflaska. Allt finns på H&M. 
Detta ska inskaffas så snart som möjligt! 

Träning

Nu har jag börjat komma in i en period där jag vill träna och verkligen kämpa för det! Det känns så bra att jag bestämde mig för att börja träna regelbundet. Förut kunde jag träna i några veckor men sedan gav jag upp. Nu ska jag försöka träna minst 3 dagar i veckan fram till sommaren. Det är mitt mål! Jag har alltid velat ha mer muskler än vad jag har, jag vill kunna äta hälosamt samtidigt som jag kan känna att träningen ger något. Konditionen är inte så illa, nu är det fokus på muskler som behöver byggas upp! 
 
Mådde inte så bra imorse, så jag stannade hemma från skolan. Senare på eftermiddagen kände jag mig piggare och inte lika hängig. Så jag styrketränade i ca 25 min, särskilt mage, rygg, ben och rumpa med övningar som situps, rygglyft och squats. Senare på kvällen innan middagen tränade jag istället med hantlar, körde mest på biceps. Det är hur jobbigt som helst, men jag tänker inte ge upp än. Nu har jag ett mål och då ska jag nå dit också! 
 
Min träningsdagbok än så länge!  
Lite inspiration som hjälper mig att tänka rätt! 

Sommar skulle sitta fint

 

Gymnasieridning

Red Odin idag och det gick väldigt bra! Fokus var på sitsen och jag behövde tänka på att räta upp mig och kunna använda sitsen mer för att reglera tempot då det gick lite väl fort ibland. Jag blir lite obalanserad på pigga hästar men jag kände ändå att jag fick en bra känsla. Hade jag däremot rättat till de där felen bättre hade jag nog fått bättre resultat särskilt tempot i det här fallet. Har så svårt på just pigga hästar att kunna använda sitsen och kunna ta och lätta i tygeln. Måste ju kunna inverka rätt för att få en pigg häst att lyssna på förhållande hjälper och det är min svaghet. Men jag är nöjd över ridpasset! 
 
Foto: Elin | http://ecbphoto.blogg.se 

Dagens ridpass

Idag var det ridning efter ca tre veckors uppehåll. Fick sitta på Deja Vu. En stor och skumpig häst. Det var länge sedan jag red honom och idag hade jag det jobbigt. Det märks på bara såhär få veckor utan ridning att det var ansträngande. I och med att hästen var ganska stark och jag som sitter där uppe och skumpar och försöker vara så tydlig som möjligt med hjälperna så var det inte så lätt. Det har nog inte varit såhär ansträngande att rida på länge. 

Vi red en väldigt nyttig övning vilket bestog mest av övergångar. Det var även nyttigt för mig som red denna typ av häst där jag behövde använda magmusklerna och sitsen för att få bra övergångar vilket var riktigt kämpigt. Vad jag sedan kände var att det gav bättre resultat i slutet av ridlektionen. Men det skulle ändå kunnat gå bättre, men eftersom att jag inte orkade hålla balansen och styrkan i magpartiet lika bra som tidigare så var det svårare. Kände redan när jag klev av hästen att jag var helt slut i hela kroppen. Jäklar vad jag fick jobba. Hej träningsvärk imorgon! 

Kom på att eftersom att jag tränade igår och jag ska rida imorgon igen så blir det dubbel träningsvärk, tjoho! 

Imorgon får jag träffa min favorit! Blir däremot inte lika roligt att kliva upp tidigt och åka redan klockan sex för att vara i stallet klockan sju. Är ju inte någon morgonmänniska, men stallet är underbart så man klarar nog att ta sig upp ändå! 

Lite äldre ridbilder

Foto: Pappa | Kamera: Canon EOS 550D
 
 
Foto: Pappa | Kamera: Canon EOS 60D
 

Nytt år, ny månad

Det känns så overkligt att vi redan rullar in på 2015. Men det är nytt år och ny månad så nu är det bara tänka positivt. Det är inte många månader kvar tills jag fyller 18 år. Jag tror att det här året kan bli riktigt bra! Jag inleder året med att ha ett mål att börja träna regelbundet och det känns som en bra början! Något nytt som händer i år är att jag slutar rida på ridskola, inte av egen vilja, utan av andra skäl. Förmodligen söker jag medryttarhäst men jag har inte tänkt längre än så. Vad som händer sedan vet jag inte, det är bara att vänta och se! Och hoppas på något bra utav det.
 
Det är även sista lovdagen idag innan skolan börjar. Lovet har redan flygit iväg till en annan tidsperiod, mår lite dåligt av det. Vill ju fortfarande känna denna frihet utan att bli tvungen att stressa som en stucken gris. Jag håller tummarna att denna termin inte tar kol på mig. Jag försöker ändå tänka positivt för man kan ju trots allt alltid ta nya tag och jag brukar kunna ta mig tillbaka till toppen även om jag under tid kastas ner till botten.
 

Nyårslöfte

Jag har ett nyårslöfte och det är att börja träna regelbundet minst tre dagar i veckan. Kan inte börja springa ute än. Jag väntar tills det blir lite varmare. Idag har jag tränat i sammanlagt 45 minuter. Motioncyklade i 15 min, och körde tabata i 32 min. Det är en bra start! Ska fokusera mest på styrketräning, eftersom att det är muskler jag strävar efter. Vore inte helt fel att förbättra konditionen också. Längtar som sagt efter varmare tider så jag kan springa ute i skogen med musik i öronen och bara tänka på allt mellan himmel och jord.
 
Nu gäller det att inte ge upp! Det är bara att köra, det finns ingen återvändo!

RSS 2.0